خبرگزاری کار ایران

مذاکرات مشتریان نفتی ایران برای ادامه واردات در سال 2013

مذاکرات مشتریان نفتی ایران برای ادامه واردات در سال 2013
کد خبر : ۳۰۲۶۹

آغاز سال جدید میلادی مصادف است با برنامه ریزی کشورها برای فعالیت های تجاری و اقتصادی به همین دلیل خریداران نفت ایران هم در حال مذاکره برای چگونگی ادامه همکاری با کشورمان هستند.

آغاز سال جدید میلادی مصادف است با برنامه ریزی کشورها برای فعالیت های تجاری و اقتصادی به همین دلیل خریداران نفت ایران هم در حال مذاکره برای چگونگی ادامه همکاری با کشورمان هستند.

به گزارش ایلنا، در حال حاضر مشتریان اصلی نفت ایران آخرین رایزنی ها را برای تمدید قراردادهای نفتی انجام می دهند. هند، چین، کره جنوب و ژاپن به عنوان اصلی ترین مشتریان آسیایی ایران به همراه ترکیه از اهمیت بالایی برای مسوولان وزارت نفت کشور برخوردارند.

در این زمینه ژاپن اعلام کرده است که در سال 2013 نیز به واردات نفت از ایران ادامه خواهد داد. از سوی دیگر هندی ها در حال مذاکره برای گرفتن تخفیف از مقامات کشورمان هستند.

رئیس انجمن نفت ژاپن از ادامه واردات نفتی این کشور در سال آینده میلادی به میزان کمتر از 160 هزار بشکه در روز خبر داد.

کیمورا یاسوشی رئیس انجمن نفت ژاپن با اعلام ادامه واردات نفت ژاپن از ایران در سال آینده میلادی گفت: ژاپن در سال آینده کمتر از 160 هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کند.

وی افزود: شرکت «جی‌ایکس نیپون اویل اند انرژی» بزرگترین پالایشگاه این کشور رقمی کمتر از میزان واردات کنونی برابر با 80 هزار بشکه نفت از ایران وارد خواهد کرد.

آمریکا در ماه مارس ژاپن را از تحریم‌های علیه ایران معاف کرد و این معافیت در ماه سپتامبر برای 6 ماه تمدید شد.

کیمورا توضیح داد: متوسط واردات نفت ژاپن از ایران در ماه‌های ژانویه تا اکتبر برابر با 190 هزار بشکه در روز بوده است که 40 درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است. این میزان در ماه اکتبر به روزانه 160 اکتبر رسیده است.

رئیس انجمن نفت ژاپن تصریح کرد: سقف واردات این کشور از ایران برابر با 160 هزار بشکه در روز است و پالایشگاه‌های ژاپنی در نظر دارند که این رقم را بیشتر کاهش دهند چنانکه شرکت «نیپون» واردات خود را کاهش می‌دهد.

وی بدون اشاره به میزان کاهش واردات نفت از ایران اظهار داشت: در این مورد با توجه به سیاست‌های آمریکا در مورد ایران تصمیم خواهیم گرفت.

از طرف دیگر هندی ها همچنان به دنبال راهی برای پایین آوردن قیمت نفت ایران هستند.

در این زمینه یک مقام آگاه دولت هند تاکید کرد: دهلی نو از تهران خواسته است تا قیمت نفت صادراتی خود را در سال مالی آینده کاهش دهد.

این مقام آگاه دولت هند تصریح کرد: به علت تحریمهای غرب بر ضد ایران هزینه واردات نفت هند از این کشور افزایش یافته است و دولت هند از ایران خواسته است تا قیمت نفت صادراتی خود به این کشور را کاهش دهد.

بر اساس این گزارش وی افزود: اگر ایران قیمت نفت صادراتی خود به هند را کاهش ندهد دهلی نو در سال مالی آینده واردات نفت از ایران را 10 تا 15 درصد کاهش خواهد داد. بر این اساس مشتریان بزرگ نفت ایران در آسیا زیر فشار شدیدی از سوی آمریکا و اروپا برای کاهش واردات نفت خام از ایران قرار دارند. بر اساس ادعای رویترز تحریمها موجب شده تا میزان درامد های نفتی ایران امسال به نصف کاهش یابد و این مساله موجب شده تا در آمد های ارزی ایران 5 میلیارد دلار در ماه کاهش داشته باشد. این مقام هندی که خواست نامش فاش نشود گفت هند چاره ای جز کاهش 10 تا 15 درصدی واردات نفت از ایران در صورت عدم کاهش قیمت نفت صادراتی این کشور نخواهد داشت. پالایشگاه‌های هند با افزایش هزینه واردات نفت از سوی ایران روبرو هستند. هند دومین مشتری بزرگ نفت ایران به شمار می رود و بیش از 80 درصد نفت مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می کند.

مقامهای پالایشگاهی هند اعلام کردند هنوز هیچ دستوری از سوی دولت این کشور مبنی بر کاهش واردات نفت از ایران در سال مالی آینده دریافت نکرده اند. شرکت سینوپک چین نیز سال گذشته چنین درخواست مشابهی را از ایران کرده بود.

وزارت خارجه آمریکا از مشتریان بزرگ نفت ایران خواسته است تا واردات خود از این کشور را طی سال 2013 میلادی کاهش دهند. بزرگترین پالایشگاه ژاپن نیز قصد دارد واردات نفت از ایران را در سال مالی آینده ادامه دهد ولی میزان واردات خود را 15 درصد کاهش خواهد داد.

چین هنوز موضع رسمی خود را اعلام نکرده است ولی میزان واردات نفت این کشور نیز از ایران در ده ماه نخست 2012 میلادی نسبت به سال قبل 22 درصد کاهش نشان می دهد.

در این شرایط کشورهای کره جنوبی و ترکیه به همراه چین همچنان قراردادهایی را برای واردات نفت با کشورمان دارند که برای قراردادهای آتی باید مذاکرات جدیدی آغاز شود. این در شرایطی است که برخی کشورهای غربی فشارهای زیادی به خریداران نفت ایران وارد آورده اند تا آن ها را از ادامه همکاری با ایران منصرف سازند. با این وجود خرید نفت توسط هم پیمانان اصلی ایران همچنان ادامه دارد حتی چندی پیش برخی خبرگزاری های بین المللی از تخلیه نفتکش ایرانی در سواحل یونان خبر دادند تا نشان دهند یونان به عنوان کشوری اروپایی به تحریم نفتی اتحادیه اروپا پشت کرده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز