خبرگزاری کار ایران

سیدمحمود علوی؛ وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات:

نمی‌گذارم وزارت؛ ابزاری برای اعمال حب و بغض‌های سیاسی شود

نمی‌گذارم وزارت؛ ابزاری برای اعمال حب و بغض‌های سیاسی شود
کد خبر : ۹۶۴۲۱

نهادینه کردن امنیت پایدار بدون امنیتی کردن فضا از رویکردهای بنده در وزارت اطلاعات است/ در وزارتخانه‌ای که سکاندار آن خواهم بود؛ دروغ، تهمت و افترا راهی ندارد/ درصورت کسب رای نه با اتوبوس بلکه با دوچرخه به سرکار خواهم رفت.

ایلنا: وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات گفت: افزایش اعتماد مردم به وزارت اطلاعات و همچنین عدم دخالت در حریم خصوصی افراد از برنامه‌های من برای این وزارتخانه است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدمحمود علوی با شروع جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس به عنوان سخنران پشت تریبون مجلس قرار گرفت و در دفاع از خود گفت: وزارت اطلاعات که من برای آن پیشنهاد شده‌ام؛ نهادی حساس و خطیر است که نقش بی‌بدیلی در همه عرصه‌ها دارد. حساسیت آن، چنان مورد توجه مجلس قرار گرفته است که پس از تصویب قانون وزارت اطلاعات؛ نمایندگان ماده واحده‌ای به آن اضافه کردند و شرط تحصیلات اجتهاد را برای فردی که تصدی‌گری این نهاد را به عهده می‌گیرند، پیش‌بینی کردند.

وی افزود: دقت در این مساله نشان می‌دهد که مجلس در وزارت اطلاعات بیشتر به نقش راهبردی عنایت داشته است. پیداست که شرایط تحصیلات اجتهاد به معنای اعمال نظرات فقهی نیست بلکه مشی فقهی رهبری در وزارت اطلاعات حجت است. اما در فرایند فعالیت وزیر انتخاب شده؛ می‌بایست چنین تحصیلاتی را برای درک دیدگاه فقهی رهبری و اعمال آن در وزارت داشته باشد.

علوی با بیان اینکه تلمذ در درس خارج از فقه رهبری به مدت ۱۰ سال مرا با نظرات فقهی رهبر معظم انقلاب آشنا کرده است، گفت: ‌برخی نسبت به تناسب من با این وزارت اظهاراتی بیان کردند اما باید بگویم که تصمیمات آقای روحانی هیچ یک بی‌حکمت نیست. حتی ایشان در استقبال از میهمانانی که برای حضور در مراسم تحلیف آمده بودند نیز افرادی را با درنظر گرفتن مصلحت‌ها معین می‌کردند به گونه‌ای که به من گفتند باید برای استقبال از رئیس جمهور سودان بروی.

وی ادامه داد: آنچه رئیس جمهور را به پیشنهاد برای تصدی پست وزارت اطلاعات واداشت استحضار او از پیش‌بینی‌های من بود که به نوعی با ماموریت وزارت اطلاعات آشنایی دارم.

وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به عضویت خود در کمیسیون تدوین قانون وزارت اطلاعات در دوره اول مجلس یادآور شد: جزئیات بسیاری از مطالب جلسات این کمیسیون را کاملا به یاد دارم همچنین در دوره اول، ‌دوم و چهارم به عنوان نایب رئیس کمیسیون شورا‌ها که یک کمیسیون تخصصی وزارت اطلاعات بود، حضور داشتم. در مجلس پنجم نیز معاونت بازرسی سازمان عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح را عهده‌دار بودم که ماموریت آن با بخشی از وظایف وزارت اطلاعات سنخیت دارد.

علوی همچنین خاطرنشان کرد: عضویت در کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان رهبری که با کارکردهای وزارت اطلاعات پیوند دارد و در جلسات آن مسئولان وزارت اطلاعات بار‌ها به بیان مطالب خود پرداخته‌اند نیز از دیگر موارد آشنایی من با این وزارتخانه است. علاوه براین از زمان شکل گیری فرایند وزارت اطلاعات با همه کسانی که دستی در این وزارتخانه دارند آشنایی داشته و برنامه خود را برای پیشبرد اهداف این وزارتخانه به نمایندگان ارائه کردم.

وی درخصوص اظهارات مخالفان پیرامون دوگانگی برنامه‌های علوی یادآور شد: یک نسخه این برنامه؛ یادداشتی بود که در جلساتی مشورتی برای پیشنهاد به من داده شده بود و اشتبا‌ها به مجلس فرستاده شده است درحالیکه چارچوب برنامه منعی ندارد.

وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: ‌تحقق جامعه‌ای امن که مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام و ابلاغی از سوی رهبری و مطابق فرمان ۸ ماده‌ای امام راحل و فرمان ۸ ماده‌ای رهبری در مورد مبارزه با مفاسد است؛ به عنوان یکی از اهداف مهم این وزارتخانه تعریف می‌شود. همچنین تعامل جامعه اطلاعاتی و هماهنگی با ارکان دولت و نظام و به ویژه رئیس جمهور و ارائه مشاوره اطلاعاتی به مدیران نظام و افزایش اعتماد مردم به وزارت اطلاعات و همچنین عدم دخالت در حریم خصوصی افراد از دیگر برنامه‌های من برای این وزارتخانه است.

وی ادامه داد: نهادینه کردن امنیت پایدار بدون امنیتی کردن فضا و به‌کارگیری دیپلماسی فعال در سیاست خارجی و استفاده از ظرفیت مردمی از جهت افزایش امنیت ملی از رویکردهای بنده در وزارت اطلاعات خواهد بود درعین حال تلاش برای حفظ جایگاه و نقش حاکمیتی وزارت اطلاعات در پرتو هدایت‌های رهبری در مرحله بعد، حفظ استقلال وزارت و جلوگیری از تاثیرپذیری از جریان‌های سیاسی و رعایت موازین شرعی و اخلاقی جز اقدامات این وزارتخانه خواهد بود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: صیانت از پرسنل سازمان در مقابل تهدید‌ها، ‌تدوین منشور اخلاقی و حرفه‌ای در وزارت اطلاعات، ‌توسعه سرمایه انسانی و مهارت آفرینی، ‌بهره‌گیری از فناوری روزآمد دستگاه‌های فنی و ایجاد نشاط امید میان کارکنان با استفاده از ابزارهای مختلف همواره مورد تاکید ما قرار خواهد گرفت.

علوی در ادامه اظهاراتش گفت: اگر امروز در کشورمان امنیت حاکم است تحت تاثیر مجاهدت سربازان گمنام امام زمان و دیگر نهادهای حراستی وامنیتی و نظامی است.

وی افزود: ما باید از کارکنان حوزه حفاظت و امنیت نظام که تمام نیروی خود را برای دفاع از مرز و بوم کشور می‌گذارند؛ قدردانی کنیم و تمام تلاش خود را دروزارت اطلاعات جمع کنیم تا این زحمات را به نوعی جبران کنیم.

وزیر پیشنهادی اطلاعات یادآور شد: اهمیت صیانت از کشور و اطلاعات امنیتی نظام امری‌ست که بارها در بیانات مقام معظم رهبری تجلی خاصی داشته و این امر مهم را دستگاه وزارت اطلاعات و انشاالله بنده‌ی حقیر به همراه سربازان گمنام امام زمان محقق خواهم کرد.

علوی با بیان اینکه مردم ما مسلمان هستند، گفت: بر پایه اسلام که مردم ما به آن معتقدند؛ بدیهی است که حمایت از نظام و اطلاعات کشور بر پایه احکام اسلامی استوار باشد و بر شرع محوری نیز مقید باشد.

وی در ادامه به حساسیت جایگاه وزارت اطلاعات در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: بر پایه این حساسیت‌هاست که می‌توان برنامه‌های وزارت اطلاعات را دارای اهمیت دانست و نمایندگان در اعلام رایشان به این بنده‌ی حقیر کمک کنند.

علوی با اشاره به برنامه‌های خود برای وزارت اطلاعات گفت: بر این اعتقاد هستم که در وزارتخانه‌ای که به امید خدا سکاندار آن خواهم بود دروغ، تهمت و افترا به این وزارتخانه راه نیافته و پاک بماند.

وزیر پیشنهادی اطلاعات تصریح کرد: بزرگترین ویژگی وزارت اطلاعات برخورداری از نیروهای متخصص و متبحر است که نه تنها بتواند حفاظت امنیت کشور را تامین کند بلکه خلاهای موجود در وزارت اطلاعات را تکمیل کند.

وی ادامه داد: اینجانب درصورت کسب رای از شما عزیزان نه با اتوبوس بلکه با دوچرخه به سرکار خواهم رفت و با کارکنان خود به شکلی برابر کار خواهم کرد.

علوی افزود: همچنین مرزبندی وزارت در هر زمینه‌ای ازجمله خودی و غیرخودی، فتنه و انحراف از فرمایشات و خط مشی رهبری تبعیت می کند.

این وزیر پیشنهادی اطلاعات درادامه با قرائت احادیثی به اصول اساسی حاکم بر وزارت اطلاعات تاکید کرد و گفت: اصولی مانند حفاظت تجسس و اطلاعات و امانتداری و مواردی از این قبیل را نمی‌توان از چارچوب وزارتخانه اطلاعات دور کرد.

به گفته علوی، وزارت اطلاعات با هوشمندی و تعهد به نظام خود را از معرض احساسی کردن سران نظام و اعمال نفوذ سایر مسئولان مصون نگه می‌دارد و جایگاه خود را به همان قدرکه اهمیت دارد حفظ کند.

علوی تصریح کرد: در مقام تدبیر و چاره‌اندیشی به ویژه در مدیریت بحران براین باورم که گزینه برخورد قهرآلود باید آخرین گزینه باشد و امنیت نرم بر امنیت سخت مقدم است.

وی با اشاره به شکل امنیتی وزارت اطلاعات گفت: امنیت نرم باید مقدم بر امنیت سخت باشد و به یاری خدا ما تمام تلاش خود را با برنامه‌هایی که ارائه کردیم به کار خواهیم گرفت تا این مسئله را تجلی بخشیم.

وزیر پیشنهادی اطلاعات تاکید کرد: دستگاه اطلاعاتی ممکن است در این فرآیند انحرافی قرار گیرد که پرونده‌ای را برای نتیجه از پیش تعیین شده سامان دهد.

وی تاکید کرد: در محضر شما اعلام می‌کنم که در وزارت اطلاعات نتیجه تابع بررسی منطقی باشد و وزارت ابزاری برای اعمال حب و بغض‌های سیاسی نشود.

علوی با تاکید بر اهمیت تصمیم مجلس از وکلای ملت خواهان بررسی صحیح برنامه‌های وی برای رای اعتماد خود شد و گفت: مجلس محترم شورای اسلامی باتوجه به انتخاب مردم و حضور آنها در عرصه انتخابات 92 تصمیمات خود را لحاظ کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز