بیرانوند؛ نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات:
عدم تسلط وزیر اطلاعات بر وظایفش خسارتهای زیادی به بار میآورد
مقابله با بیگانگان و ضدانقلاب و اشکال مختلف فساد سازمان یافته در وظایف همین وزارتخانه تعریف میشود که بسیار تخصصی است و عدم تسلط مدیر مجموعه بر این وظایف خسارتهای زیادی به بار خواهد آورد.
ایلنا: بیرانوند (نماینده مردم بروجرد) و مخالف سیدمحمود علوی (وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات) باحضور در پشت تریبون مجلس عنوان کرد: درخصوص رای اعتماد به وزیران؛ نمایندگان به دو عرصه مباحث عمومی و تخصصی ورود پیدا میکنند. بیان مطالب مربوط به صلاحیت عمومی در تریبونهای رسمی دارای آفاتی است چراکه در این میان مطالبی مطرح میشود که ممکن است خدشه به آبروی افراد وارد کند و امکان سوءاستفاده اغیار به وجود آید. بهتر است همچون بررسی اعتبارنامه نمایندگان؛ این مباحث در جلسات غیرعلنی گفته شود.
وی افزود: درمورد مطالب مربوط به صلاحیت تخصصی وزرا توصیه اکید میشود که ملت در جریان تمام مذاکرات قرار گیرد. همچنین درمورد بیان کلیات کابینهی پیشنهادی خوشحال میشدیم اگر رئیس جمهور در کل جلسه حضور داشت. علاوه بر این دفاع بخشی از کلیات به نمایندگان داده شد که این البته مساعدت نمایندگان با دولت برای حل مشکلات را نشان میداد اما اگر اعضای هیات دولت خود از کلیات دفاع میکردند؛ قطعا نتیجه موردنظر حاصل میشد.
بیرانوند با اشاره به صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات یادآور شد: باتوجه به ماموریت داخلی وزارت اطلاعات که مرکز ثقل آن حفظ سلامت نظام است، گفت: مقابله با بیگانگان و ضدانقلاب و اشکال مختلف فساد سازمان یافته در وظایف همین وزارتخانه تعریف میشود که بسیار تخصصی است و عدم تسلط مدیر مجموعه بر این وظایف خسارتهای زیادی به بار خواهد آورد.
وی ادامه داد: باتوجه به وظایف وزارت اطلاعات و سطح درگیری آن با دشمنان که عمدتا روی مسائل جاسوسی تمرکز دارد، باید نیرویی روی کار بیاید که حداکثر شناخت را نسبت به کار و ادبیات امنیتی داشته باشد. کار وزارت اطلاعات و امنیت ازنظر رئیس جمهور و وزیر پیشنهادی یا دارای اهمیت است و یا نیست. اگر بگوییم که این کار از اهمیت بالایی برخوردار است تخصص وزیر این حوزه نباید کمتر از تخصص دیگر وزرا باشد چراکه وی مسئولت حراست از سایر حوزهها نیز است.
این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: اگر بگوییم حوزه اطلاعات اهمیت زیادی ندارد، شنیدهها حاکی از آن است که در حوزه نهاد ریاست جمهور معاونت سیاسی و امنیتی در شرف تاسیس است و این خبر عجیبی است. شرح وظایف وزارت اطلاعات مصوب مجلس است اگر قرار باشد نهادی تحت عنوان نهاد سیاسی امنیتی در ریاست جمهوری تشکیل شود، این سوال ایجاد میشود که کدام وظیفه بر زمین مانده وجود دارد که در قانون مجلس نمیگنجد و اگر چنین نهادی تشکیل شود؛ حد و مرز و خطوط قرمز فعالیت آن چیست؟
وی افزود: درصورت تشکیل نهاد موازی امنیتی شرایطی که قرار است رئیس جمهور تصمیمی اتخاذ کند کدام نهاد منشا اثر خواهد بود.
بیرانوند با اشاره به برنامههای اعلامی علوی عنوان کرد: دو برنامه به ما ارائه شده است که یکی زیرنویس شخصی آقای علوی و دیگری نمیدانم بگویم برای کیست. اگر ماموریتهای وزیر اطلاعات آن چیزی است که در این برنامه نامعلوم آمده است بحثهای جدی پیرامون آن مطرح میشود، در بند ۱۱ این برنامه بازبینی در رویه بازنشستگی نیروهای مجرب و اعاده مدیران توانمندی که به هر دلیل بازنشسته شدهاند؛ آمده است. تلویحا در این بند به مدیران غیرهمسو نیز اشاره شده برلزوم به خدمت گرفتن آنها نیز تاکید شده است و این یعنی درگیر کردن وزارت اطلاعات با مباحث درونی درست وقتی که کشور نیاز به چتر امنیتی وزارت نیاز لازم دارد.
وی ادامه داد: در بند ۱۲ این برنامه پیشنهادی؛ پالایش پروندهسازیهای شکل گرفته در سالهای اخیر آمده است درحالیکه این امر میتواند بهانهای شود که به استناد آن زحمایت سربازان گمنام امام زمان را نابود کنیم. وزارت اطلاعات وزنهی تعادل نظام است درحالیکه این بند بیطرفی وزارت اطلاعات در جریانات سیاسی را میرساند زیرا سیستم امنیتی پیکر یک ملت است و این بند حکایت از پروندهسازی در چند سال اخیر توسط وزارت اطلاعات دارد که این جفا به سربازان امام زمان است.
این نماینده مخالف وزیر اطلاعات همچنین خاطرنشان کرد: اگر منظور از پالایش پروندهسازیها اشاره به جمع آوری اطلاعات مربوطه به فتنه است؛ باید گفت هر ملتی خطوط قرمزی دارد. ملت بدون خط قرمز بدون مرز است. یکی از خطوط قرمز هر ملت تمامیت ارزی آن است و هرگاه متجاوزی به آن تعرض کند. همه اقوام به عنوان یک ملت واحد مقابل او ایستادگی میکند، ایجاد دوگانگی در مردم و تجزیه مردم از تجزیه خاک نیز مهمتر است. اگر احدی بخواهد فرزندان نظام را مقابل هم قرار دهد از خطوط قرمز ملت عبور کرده است واکنش نهم دی مردم نیز ناشی از همین تعصب بود.
وی افزود: عدهای که در انتخابات ۸۸ نقشه شوم دشمن را اجرا کردهاند و پس از حضور ۴۰ میلیونی مردم زیر میز بازی زدند از خطوط قرمز ملت عبور کردهاند و تا قیامت به مردم بدهکارند. لازمه ورود به سیاست تحمل شکست است اگر کسی چنین تحملی را ندارد؛ برادران خود را به زحمت نیندازند. اگر منظور از پالایش پروندهسازی وزارت اطلاعات چنین چیزی است باید بگویم ملت نابرادری افراد را در روزهای سخت فراموش نمیکند.
بیرانوند با اشاره به اینکه در بند دیگری از برنامه پیشنهادی وزیر معرفی شده به بازگشت وزارت به وظایف ذاتی براساس قانون اساسی اشاره شده است، گفت: نباید فراموش کرد که منابع خبری سیستم امنیتی ما همانظور که حضرت امام(ره) فرمودند همه مردم هستند. مردم ما با اعتمادی که به سیستم امنیتی دارند؛ تحرکات دشمن را گزارش میکنند درحالیکه چنین برنامهای ممکن است به اعتماد عمومی آسیب برساند.