خبرگزاری کار ایران

مدیرکل محیط زیست کردستان:

قوانین مربوط به محیط زیست با اقتضائات امروزی سازگار نیست

قوانین مربوط به محیط زیست با اقتضائات امروزی سازگار نیست
کد خبر : ۹۴۳۲۵

متأسفانه برخلاف سایر حقوقی که منشور حقوق و قوانین ملی و بین‌المللی جهان بر آن‌ها صحه گذاشته‌اند و به عنوان سند افتخار و بشردوستی بسیاری از دولت‌ها، در بخش‌هایی از قوانین اساسی کشورها به آن‌ها اشاره شده، به قوانین مربوط به محیط زیست پرداخته نشده است.

ایلنا: مدیرکل حفاظت از محیط زیست کردستان با بیان اینکه ‌قوانین مربوط به محیط زیست با اقتضائات امروزی سازگار نیست، اظهار داشت: اگرچه توسعه اقتصادی، صنعتی و رشد تکنولوژیکی در جهان شکل گرفته است اما توجه به محیط زیست و پایداری آن اتفاق نیفتاده است.
ناصح قادری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در سنندج با بیان اینکه حق برخورداری از محیط زیست سالم بدیهی‌ترین حقوق هر انسان قبل از همه نیازهای دیگر است، تصریح کرد: متأسفانه در برخی از کشور‌ها حتی در قوانین اساسی نیز محیط زیست جایگاه شایسته‌ای ندارد.
وی با اشاره به اینکه در قوانین اساسی همه کشور‌ها، به محیط زیست پرداخته نشده است افزود: متأسفانه برخلاف سایر حقوقی که منشور حقوق و قوانین ملی و بین‌المللی جهان بر آن‌ها صحه گذاشته‌اند و به عنوان سند افتخار و بشردوستی بسیاری از دولت‌ها، در بخش‌هایی از قوانین اساسی کشور‌ها به آن‌ها اشاره شده، به قوانین مربوط به محیط زیست پرداخته نشده است.


پدیده‌های زیست‌محیطی مرزهای جغرافیایی نمی‌شناسد
قادری با بیان اینکه نتایج تخریب محیط زیست ناحیه شمول، قاره شمول و حتی جهان شمول است، ادامه داد: پدیده‌های زیست‌محیطی مرزهای جغرافیایی و سیاسی نمی‌شناسد و پیامدهای مسائل زیست‌محیطی تمام مرزهای جغرافیایی، سیاسی و فرهنگی را در می‌نوردد.
وی یادآور شد: اگرچه در برهه‌های زمانی مختلف در بعضی کشور‌ها از دریچه توسعه پایدار به محیط زیست نگریسته شده، اما دیدگاه جاری کنونی در جهان در مورد محیط زیست لااقل در دهه‌های گذشته، توسعه اقتصادی، صنعتی و رشد تکنولوژیکی کشور‌ها و پایداری محیط زیست را در زیر یک چتر جای نداده است.
به گفته مدیرکل حفاظت از محیط زیست کردستان، برآیند و چکیده کتاب‌های قدیمی و تاریخی در ارتباط با محیط زیست مانند زیستن در محیط زیست ترجمه دکتر مجید مخدوم، مبانی محیط زیست نوشته کنت وات و بهار خاموش، مغفول و مجهور ماندن محیط زیست در جهان را به همگان گوشزد می‌کند.
قادری بیان داشت: اگر محیط زیست امروز به مباحث مهم برخی از کشور‌ها تبدیل شده است، به دلیل درک واقعی محیط زیست نیست، بلکه به خاطر تجربه و در حافظه ماندن خسارت‌ها و پیامدهای فاجعه‌باری است که در بی‌توجهی به محیط زیست به عنوان پدیده‌ای نوظهور سر برآورده‌اند.
وی در پایان سخنانش، خشکسالی‌های بلندمدت و مکرر، سیلاب‌های شدید و فزاینده، طوفان ریز گرد‌ها و گرد و غبار، فرسایش خاک و افزایش هر کدام از این پدیده‌ها در یک بازه‌ زمانی همسان را نمونه‌هایی از مصادیق بی‌توجهی به محیط زیست ذکر کرد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز