در جشنواره سراسری شعر و داستان جوان؛
ادیبان و نویسندگان برجسته كردستانی تجلیل میشوند
با موافقت رئیس حوزه هنری کشور و به منظور تجلیل از بزرگان ادبیات ایران زمین و با توجه به برگزاری یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره در سنندج, طی مراسمی از سه چهره برجسته ادبیات کردستان تجلیل میشود.
ایلنا: رئیس حوزه هنری کردستان از برگزاری مراسم تجلیل از سه ادیب برجسته و صاحب عنوان در جریان برگزاری جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره در سنندج خبر داد.
امین مرادی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از سنندج تصریح کرد: در مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره و در مراسمی از سه ادیب برجسته کرد، مرحوم «عبدالرحمن شرفکندی» ملقب به «هه ژار» و مرحوم «شاهرخ اورامی» ملقب به اهون و «ماموستا عمر صالحی صاحب» در مراسم افتتاحیه جشنواره تجلیل به عمل میآید.
وی افزود: با موافقت رئیس حوزه هنری کشور و به منظور تجلیل از بزرگان ادبیات ایران زمین و با توجه به برگزاری یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره در سنندج طی مراسمی از سه چهره برجسته ادبیات کردستان تجلیل میشود.
دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره گفت: مرحوم عبدالرحمن شرفکندی ملقب به هه ژار از چهرههای برجسته ادبی کشور است که در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی در شهر مهاباد متولد و در طول ۶۹ سال زندگی پربار خود خدمات شایان توجهی را به فرهنگ و هنر ایران زمین کرد.
رئیس حوزه هنری کردستان ادامه داد: زنده یاد هه ژار بواسطه ترجمه ارزشمند «قانون بوعلی سینا» و آثار ارزشمند دیگرشان بارها از طرف رهبر معظم انقلاب مورد تفقد قرار گرفتند.
وی افزود: همایش تجلیل از بزرگان ادیب چون خون در رگ جامعه خواهند دوید و این قدرشناسی نشان از اهداف والا و شناخت جشنواره از اهمیت معرفی بزرگان ادب به نسل جوان است.
مرادی با اشاره به ظرفیتها، استعدادها و توانمندیهای ادبیات کردستان به وجود بزرگان ادب این دیار اشاره کرد و گفت: وجود بزرگانی چون مولوی کرد، ماموستا قانع، هیمن، ماموستا حمدی، بیسارانی، و دهها بزرگ دیگر با پرورش و حضور نسل جدید ادیبان برجسته و شاخصههای دیگر کردستان سبب شد با شناخت عمیق رهبر معظم انقلاب استان کردستان به عنوان استان هنر و فرهنگ معرفی و به سان نگینی بر آسمان هنر و فرهنگ ایران زمین بدرخشد.
دبیر اجرایی جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره اضافه کرد: در این جشنواره همچنین بزرگداشت استاد شاهرخ اورامی ملقب به ماموستا اهون که در سال ۱۳۹۱ در سن ۵۹ سالگی دار فانی را وداع گفت به عنوان شاعر برجسته کرد و از مروجین وحدت اسلامی برگزار میشود.
وی یادآور شد: ملاعمر صالحی در سال ۱۳۲۴ شمـسی در روستای دایـه سلیمان سقز دیده به جهان گشود و نـزد مـرحـوم پـدرش بـه درس خواندن پرداخته و بـرای طلبهگری و کسب فضائل به حجرات فقها روی آورده و نزد علمای برجسته استان تـحصیلات خـود را به پایان رسانید و به امام جماعت روستاهای دیواندره و منـطقه اوباتو مـشغول شد تـا سال ۱۳۵۷ که بـه عنوان آموزگار رسمی آمـوزش و پـرورش استخدام شد.
مرادی گفت: عمر صالحی شاعری اسـت دانا و نکته بـیـن و مـوشکـاف و با احساس که بهخصوص هنر مهم او پـرداختی به نازک کاری در اشعـار و بکار بـردن بدایـع و استـعارهها و ایهامهای بکر است. دلبـستگـی وی به ترجمه آثار سنگین و مهم ادبیات فارسی و از جمله دیوان حافظ، گلسـتـان و بوستان سعدی جای تـقدیر و تـوجه فـراوان دارد. از این شاعر علاوه برچاپ ترجمه دیوان حافظ به کردی به نام «تافگهٔ ئه وین»، تاکنون دو کتاب شعر کردی بنامهای له هه ر چیـمه نـی دیـمه نی و دو بیتیها به چاپ رسیده است که در برگیرنـده اشعار کردی این هنرمند در سالهای اخیر هستند.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: ماموستا هه ژار ادیب برجسته کرد با آثار ارزشمندی که از خود بر جا گذاشتند و ماموستا شاهرخ اورامی نیز ضمن سالها خدمت به فرهنگ وهنر کردستان به عنوان سفیر وحدت کردستان در تمامی جشنوارهها و محافل ادبی حضور مؤثر داشتند و هر کدام نقش ارزشمندی در زمینه سازی برای حرکت هر چه بیشتر جامعه به سوی حفظ ارزشها داشتند. همچنین ملا عمر صالحی صاحب نیز با تلاشهای گسترده در توسعه و تعمیق ادبیات کهن ایران زمین با زبان کردی نقش بسزایی را ایفاء کرده است. به همین منظور در یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره به منظور شناخت، بهره گیری و استفاده بیشتر جامعه از تغذیههای معنوی، فکری و روحی از این سه استاد بلند آوازه کرد تجلیل به عمل میآورد.
یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره از ۲۵ لغایت ۲۷ مرداد ماه ۹۲ در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج با حضور شاعران و ادیبان برجسته کشور برگزار میشود.