خبرگزاری کار ایران

سمیعی در نشست خبری مطرح کرد:

بعد از پایان شرایط بحران با آزمایشگاههای متخلف برخورد می شود/ انجام ۳۱۰هزار تست کرونا تاکنون / واکنش وزارت بهداشت به دستگاه ویروس‌یاب

بعد از پایان شرایط بحران با آزمایشگاههای متخلف برخورد می شود/ انجام ۳۱۰هزار تست کرونا تاکنون / واکنش وزارت بهداشت به دستگاه ویروس‌یاب
کد خبر : ۹۰۰۲۷۴

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره همکاری وزارت بهداشت با آزمایشگاههای خصوصی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت، در نشست خبری با اصحاب رسانه از طریق ویدئو کنفرانس، گفت: وقتی که تصمیم گرفتیم از بخش خصوصی استفاده کنیم، داوطلب ها انتخاب شدند. افرادی که می توانستند با دانشگاه ها همکاری کنند، و امکانات خود را در اختیار بخش دولتی قرار دهند. استانداردهای این داوطلب ها توسط وزارت بهداشت ارزیابی می شود و همچنین برای آنها تعرفه مشخص می شود. 

وی افزود: کسانی که در جریان کرونا خدمت می کنند، تحریم را حس می کنند. فعلا به خاطر حجم بالای کار نیاز به واردات داریم. مشکلات پشت هم تکرار می شود و باید زنجیره های تامین را حفظ کنیم. ما فهمیدیم که محققان در چنین شرایطی کارامد هستند. شرکت های ما توانستند بیشتر نیازهای ما را حل کنند. اما کیت های ما تغییر می کند زیرا مجبور می شویم از چند منبع تامین کنیم. 

سمیعی گفت: ما با افرادی که کیت های نامرغوب خود را پروسه می کنند مشکل داشتیم. برای این کار کمیته ای ایجاد شده تا کیت ها را برآورد کنند. ما این کیت ها را با کیت های استاندارد سازمان جهانی بهداشت مقایسه می کنیم. مضاف براین کیت ها در شبکه ازمایشگاه کنترل می شود، تا از همان کیتی استفاده شود که از ما اجازه گرفته است.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره دستگاه ویروس یاب کرونا بیان کرد: ما از این دستگاه خبر نداریم. هر چیزی که در بازار می تواند وارد شود، باید توسط سازمان غذا و دارو و انیستیتو پاستور تایید شود. دستگاه مربوط به سپاه هم همچنین است. البته میبینم که محققان کم کم درباره آن صحبت می کنند. اما اطلاعی یا برآوردی از این دستگاه ندارم، یعنی مورد بررسی سازمان غذا و دارو نیست.  برد ما تحقیقات انیستیتو پاستوردر زمینه بیماران خانواده کرونا، با پیش بینی حمله ویروس کرونای جدید بعد از اتفاق  مارس و سرس بود.  کیت های ایرانی و خارجی، باید ۹۰ درصد حداقل با کیت های استاندارد سازمان بهداشت جهانی همانند باشند. 

وی افزود: کرونا بحثی فراتر از ملی است . اگر کشورهای همسایه یا دیگر کشورهای جهان را نادیده بگیریم، آتش آن دامن خودمان را می گردیم.

سمیعی ادامه داد: وقتی شرایط به وضعیت عادی برگردد، به آزمایشگاه هایی که تست های گران می گیرند رسیدگی می شود. باید به آنها گفت که شرایط تحریم و بحران داریم. نباید سودجوئی برای انها اولین اولویت بوده است.

سمیعی در ادامه افزود: ابتدای کار کیتی در دنیا وجود نداشت. برخورد ازمایشی ما ابداعی و بر مبنای علم بود. این کیت ها در آزمایشگاه ها وجود نداشت. الان با تولید کیت کار ازمایشگاه های ما راحت تر است. سیاست ما این است نیاز خودمان را برای چند ماه مشخص کنیم، سهمی از داخل و سهمی از خارج را در نظر گرفتیم. یک بالانسی ایجاد می کنیم تا تجهیزات ما و توانائی مقابله پایدارتر را داشته باشیم. ما باید بپذیریم که قرار است با این بیماری زندگی کنیم. آزمایش تنها چیزی است که می توان ریسک انتقال در افراد را مقایسه کند و با آن می توانیم متوجه شویم فرد ناقل است یا خیر. ما باید در این زمینه رشدی داشته باشیم تا این غربال را بتوانیم داشته باشیم. 

وی در ادامه بیان کرد: شبکه آزمایشگاهی ما ظرفیت ۱۰ هزار تست است. ما برای اینکه ظرفیت خودمان را افزایش کنیم، از بخش خصوصی کمک میگیریم. تمام مطالعات می گویند که افراد بی علامت نیاز به آزمایش ندارند. به هر حال ظرفیت ما به راحتی به ۱۵ هزار و ۲۰ هزار تا در گام های بعدی می رسد.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت ۷۱ آزمایشگاه در این زمینه دارد، خاطرنشان کرد: تعداد آزمایشگاه‌های خصوصی به ۴۰ عدد و تعداد آزمایشگاه‌های سایر نهادهاو سازمان‌ها به ۱۵ عدد می‌رسد. در حال حاضر آزمایشگاه‌های زیادی در سراسر کشور، در ارتباط با تشخیص کرونا فعالیت می‌کنند که تعداد آنان تاکنون به بیش از ۳۱۰ هزار آزمایش تشخیص کرونا در کشور رسیده است.

سمیعی تاکید کرد: کسانی که به این آزمایش‌ها احتیاج دارند، کسانی هستند که با تشخیص اولیه به بیمارستان‌ها و یا کلینیک‌های ما در حوزه بهداشت یعنی همان مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته مراجعه می‌کنند. وقتی تشخیص داده می‌شود که این افراد به آزمایش نیاز دارند، از آنها دو نمونه از انتهای بینی و یا انتهای حلق گرفته شده و در آزمایشگاه مورد آزمایش مولکولی قرار می‌گیرد. اگر نتیجه مثبت باشد به مرکز اعلام می‌شود تا اقدامات لازم برای فرد انجام شود. در عین حال با اطرافیان بیمار هم ارتباط برقرار شده و آنها هم مورد آزمایش قرار می گیرد. باید توجه کرد که این آزمایش بسیار حساس و دقیق است، اگر یکبار برای فرد دارای علائم منفی شود، باید آزمایش تکرار شود تا مطمئن شویم که فرد مبتلا به کرونا هست یا خیر.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز