پیام مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی به مناسبت روز جهانی غذا
مدیر کل مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو پیامی به مناسبت روز جهانی غذا صادر کرد.
به گزارش ایلنا، عزیزی در این پیام آورده است: کشورها به طرق مختلف می توانند به کاهش گرسنگی کمک کنند؛ از قبیل تولید محصولات با ویژگیهای سلامت محور، بهبود تغذیه و بهبود زنجیره انتقال مواد غذایی از طریق شناسایی عوامل ریشهای سوء تغذیه، افزایش دسترسی و توان خرید مواد غذایی گوناگون و مغذی، طراحی و پیاده سازی برنامهها و سیاستهای حساس تغذیه در حوزه راهنماهای تغذیه ای و تقویت شبکه قانونگذاری و ظرفیتهای استراتژیک به منظور پشتیبانی این موارد.
بیماریهای ناشی از آب و غذای آلوده هزینه زیادی بر مردم و دولت تحمیل می کند، که معمولا گزارش نمیشود و مورد توجه قرار نمیگیرد. بهبود ایمنی غذا باید در کل زنجیره غذا، از تولید اولیه تا انبارداری، نقل و انتقال و فرآوری و مصرف در نظر گرفته شود. همچنین سیستمهای پایش و اطلاع رسانی به جامعه در خصوص نحوه صحیح خرید و مصرف غذای سالم و ایمن باید تقویت شوند و شدت آنها وابسته به سیستمهای کنترل غذا، زیر ساخت و نحوه استفاده از منابع در دسترس میباشد.
اگرچه در مباحث غذایی همواره در تمام کشورها اصطلاح امنیت غذایی نسبت به ایمنی غذایی در اولویت قرار می گیرد، لیکن طبق آخرین تعاریف ارائه شده توسط سازمانهای بهداشتی دنیا امنیت غذایی بستگی انکارناپذیری به ایمنی غذا و دارو دارد و همواره دسترسی کافی تمام آحاد جامعه به غذای سالم هدف اصلی بوده است.
پیشرفت در علوم بهداشتی نشان می دهد که غذاهای مغذی جهت دستیابی به ظرفیت های جسمی و ذهنی تمام افراد بخصوص کودکان و سالمندان ضروری است. هدف اصلی و راهبردهای موثر در سیستم غذا "تامین غذای سالم و رژیم غذایی سالم" است.
با توجه به شعار « رفتار ما آینده ما را می سازد، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» برنامههای اداره کل با عنوان ملی " اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت" از طریق استانداردسازی و بهینه سازی فرمولاسیون طرح ریزی گردیده است.
راهکارهای موثر د راین راستا کنترل و نظارتهای دوره ای و ارزیابی سیستمهای مدیریت ایمنی تولیدکنندگان، واردکنندگان و همچنین توزیع کنندگان از برنامه های مهم و جاری اداره کل در سراسر کشور می باشد. راهبرد ارتقاء سطح دسترسی به غذای غنی و کامل از طریق محصولات ویژه مانند محصولات سودمند و فرا سودمند که به همت واحدهای تولیدی، تولید و عرضه می شوند کنترل ها و نظارتها و در صورت امکان حمایت های لازم صورت می پذیرد.
ارزیابی و رتبهبندی واحدهای تولیدی و ایجاد تسهیلاتی که در حوزه اختیارات این اداره کل میباشد، برای واحدهای تولیدی خوب از برنامه های جاری اداره کل در کشور می باشد. راهکار ما به آحاد مردم کاهش مصرف چربیها – نمک و قندها بوده و اینکه به مجوزهای سازمان غذا و دارو در حوزه بهینهسازی رفتارهای تغذیه ای بر روی محصولات غذائی دقت کنند. دراین خصوص نشانگرهای رنگی تغذیه ای گامی بسیار موثر می باشد که توسط سازمان غذا و دارو با همکاری صنعت غذا اجرا شده است برای مردم راهنمای بسیار خوبی میباشد.
در حقیقت دستیابی به اهداف بالا با رویکرد سیستم یکپارچه امکان پذیر است. هر تعاملی بین این اهداف، قابل تشخیص، اندازه گیری و ارزیابی است و می تواند نتیجه حاصل را چندین برابر بهتر سازد. لذا تمامی این برنامه ها و خط مشی گذاری ها در راستای افق های مد نظر سند چشم انداز بیست ساله نظام و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت یکی از برنامههای کلان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اصلاح الگوی مصرف و رژیم تغذیه ای با معیارهای سلامت مصرفکنندگان وحمایت و پشتیبانی از رونق تولید ملی می باشد.
ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا این روز را به تمامی همکاران خود و سایر دست اندرکاران حوزه غذا تبریک عرض می کنم و از خداوند می خواهم توفیق عنایت فرماید تا در حفظ و ارتقاء سلامت مردم عزیزکشورمان در هر جایگاهی که هستیم موثر و مثمر ثمر باشیم.