رئیس سازمان امور دانشجویان خبر داد:
ایجاد اتاقهای تندرستی در تمام سراهای دانشجویی ملکی دانشگاهها
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به ایجاد اتاقهای تندرستی در تمام سراهای دانشجویی ملکی دانشگاهها گفت: در راستای افزایش شورونشاط و رفع مشکل کمتحرکی دانشجویان، سرانه فضای ورزش دانشجویی و امکانات ورزشی دانشگاهها توسعه مییابد.
به گزارش ایلنا، مجتبی صدیقی امروز (چهارشنبه) در مراسم چهارمین بزرگداشت روز جهانی ورزش دانشگاهی که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: در حوزه ورزش در ۶ سال اخیر تلاشهای زیادی در ابعاد مختلف صورت گرفته است که یکی از این برنامهها تلاش برای شناخت و ارزیابی وضعیت جسمی و تندرستی دانشجویان است.
وی اظهار داشت: در حوزه روانشناسی و آسیبهای اجتماعی، چند سالی است که طرح پژوهشی سیمای زندگی دانشجویی انجام میشود و بر اساس نتایج آن، طرحهای مداخلهای کاهش آسیبهای اجتماعی در دانشگاهها به اجرا درآمده است.
صدیقی بابیان اینکه در حوزه جسمانی و تندرستی نیز باید طرحهای پژوهشی علمی انجام شود، خاطرنشان کرد: پایش سلامت و تندرستی دانشجویان را اداره کل تربیتبدنی سازمان امور دانشجویان پیگیری میکند و برای انجام آن تاکنون در ۷۱ دانشگاه مرکز پایش سلامت و تندرستی راهاندازی شده است و ما امیدواریم تا سال آینده در تمام دانشگاهها، مرکز پایش تندرستی راهاندازی شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دانشجویان ما باید از وضعیت سلامت جسمی خود با لحاظ روشهای علمی مطلع باشند و اگر ضعفهایی مانند ضعفهای قامتی، اسکلتی و سایر موارد را داشته باشد آن را رفع نماید. وظیفه اصلی ما از بحث پایش، شناخت وضعیت جسمی دانشجویان، دانستن ضعفها و تلاش برای رفع آن است.
وی تصریح کرد: در گام دوم برنامه ما توسعه فضاهای ورزشی در دانشگاهها است که در حال حاضر این فضا ۲مترمربع بوده که ما امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه آن را به ۲.۵ مترمربع برسانیم و برای رسیدن به این عدد یک سری طرحهای بزرگ و کوچک داریم که باید اجرایی کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان به طرح ایجاد چمنهای مصنوعی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۷ چمن مصنوعی در دانشگاهها افتتاحشده و بهزودی تعداد دیگری نیز افتتاح خواهد شد.
صدیقی به تجهیز اتاق سلامت و تندرستی سراهای دانشجویی اشاره کرد و افزود: باید اتاق سلامت خوابگاهها تجهیز شوند و هیچ خوابگاه ملکی نداشته باشیم که فاقد اتاق تندرستی باشد البته برای خوابگاههای غیر ملکی نیز استفاده از تجهیزات ورزشی دانشگاهها مانعی ندارد.
وی به برگزاری مسابقات دانشجویی اشاره کرد و گفت: در این زمینه المپیادهای ورزشی همگانی بهطور منظم برگزار میشود و المپیاد همگانی امسال در دانشگاه بوعلی همدان و الزهرا (س) برگزار شد، دور بعدی آن در شهرستان شهرکرد برگزار میشود. همچنین در حوزه بینالمللی نیز حضور در یونیورسیاد دانشجویی دنبال میشود که امسال کاروان دانشجویی ما مقام نهم جهان را کسب کرد.
صدیقی خاطرنشان کرد: ما به دانشجویان جدیدالورود کارنامه سلامت جسمی و روانی ارائه میکنیم و در کنار این اقدام، طرح یکپارچه پایش تندرستی برای شناخت وضعیت موجود در سراسر کشور بسیار کمککننده است.
وی در پایان با اشاره به اهمیت ورزش دانشگاهی در توسعه و ترویج ورزش و سلامتی در سطح جامعه، ابراز امیدواری کرد در سالهای آتی، روز جهانی ورزش دانشگاهی در ایام رسمی سال تحصیلی و با وسعت بیشتری برگزار شود.
آغاز ۴۵ طرح جدید ورزشی در دانشگاهها در سال جاری / افزایش سرانه ورزشی و تجهیز دانشگاهها به امکانات ورزشی
مدیرکل تربیتبدنی سازمان امور دانشجویان نیز در این آیین اظهار داشت: بحث ورزش بهعنوان یک امر عمومی در محیطهای مختلف دنبال میشود ولی آنچه از دانشگاهها انتظار میرود؛ اتخاذ نگاه و رویکرد علمی به ورزش است که طرح یکپارچه پایش تندرستی دانشجویان در همین مسیر است و با حساسیت عالمانه دنبال میشود.
وی با اشاره به آغاز طرح یکپارچه پایش تندرستی دانشجویان از مهرماه سال جاری در دانشگاهها گفت: این اقدام یک گام بزرگ در راستای رویکرد علمی به ورزش است و باید آن را استمرار و نهادینه کنیم.
علیزاده با اشاره به نامگذاری روز ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریورماه) بهعنوان روز جهانی ورزش دانشگاهی و اهمیت استفاده از دانش نوین ورزش دنیا در کشور گفت: در سال تحصیلی جاری با همکاری کمیته ملی المپیک دورههای آموزشی بینالمللی ورزشی باهدف دانشافزایی به اساتید، دانشجویان و ورزشکاران در دانشگاهها برگزار میشود.
مدیرکل تربیتبدنی سازمان امور دانشجویان با تأکید بر اینکه برگزاری مستمر و منظم رویدادهای بزرگ ورزشی از برنامههای موفق این سازمان است گفت: در سال جاری المپیاد ورزش همگانی دانشجویان با مشارکت ۴هزار دانشجو برگزار شد و دور بعدی این المپیاد با پیشبینی شرکت ۶هزار دانشجو در دانشگاه شهرکرد برگزار خواهد شد؛ همچنین در سال آتی نیز المپیاد قهرمانی ورزش دانشجویی در استان گیلان برگزار میشود.
علیزاده افزایش سرانه ورزشی و تجهیز دانشگاهها به امکانات ورزشی را از دیگر برنامههای سازمان امور دانشجویان اعلام کرد و گفت: تاکنون ۲۷ چمن مصنوعی در دانشگاهها به بهرهبرداری رسید و در سال جاری نیز ۴۵ طرح جدید ورزشی در دانشگاهها آغاز میشود.
وی با اشاره به نقش ورزش و تحرک بدنی در سلامت جسمانی دانشجویان گفت: وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان تلاش میکنند با تجهیز دانشگاهها شرایطی را فراهم کنند تا دانشجویان در همه ساعات شبانهروز و بهراحتی به امکانات ورزشی دسترسی داشته باشند.
گفتنی است در حاشیه این آیین، کارگاه آموزشی «دستیاری مراکز تندرستی و مشاوره ورزشی» نیز برای کارشناسان ادارات تربیتبدنی دانشگاهها که اجرای عملیاتی طرح سراسری پایش سلامت جسمانی را برعهده دارند در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.