سردار نوریان:
لزوم بازخوانی مفهوم و جایگاه مشارکت در مأموریتهای ناجا با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب
معاون اجتماعی ناجا گفت: امروز وظیفه همه ما بر این است که سرمایه های اجتماعی پلیس را با اقدامات حساب شده و منسجم ارتقاء دهیم و خودمان را به پلیس تراز جمهوری اسلامی نزدیک کنیم که این امر انجام نخواهد شد مگر با یک هدایت درست.
به گزارش ایلنا، سردار "احمد نوریان" در کارگاه آموزشی مشارکت و امنیت اجتماعی که برای اولین بار از طریق ویدئو کنفرانس در استودیو پلیس معاونت اجتماعی ناجا برگزار شد، گفت: بحث تفکر و اندیشه در کار به عنوان یک وظیفه و مسئولیت سنگین بر عهده ما است؛ ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و بیانیه گام دوم انقلاب نیز توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) صادر شده، بنابراین لازم است مفهوم و جایگاه مشارکت در مأموریت های پلیس را بازخوانی کنیم.
وی ادامه داد: ضرورت دارد دور جدید فعالیت ها را با روزآمدی، برنامه ریزی دقیق تر و به صورت هدفمند و حساب شده، با روحیه و انگیزه جهادی و انقلابی دنبال کنیم تا ان شاءالله مجموعه نیروی انتظامی با بهره مندی از ظرفیت ها در شرایط بهتری نسبت به گذشته بتواند مأموریت ها را در شأن مردم عزیز و خداجو به سرانجام برساند.
معاون اجتماعی ناجا تأکید کرد: باید قدم ها را به سمت پلیس تراز جمهوری اسلامی برداریم؛ سرمایه های اجتماعی پلیس را با اقدامات حساب شده و منسجم ارتقاء دهیم این امر انجام نخواهد شد مگر با یک راهبری و هدایت درست.
سردار نوریان با تأکید بر اینکه اداره کل مشارکت اجتماعی وظیفه سنگینی به عهده دارد، گفت: رویکرد مشارکتی در پلیس با تأکید بر ارتقاء سطح دانش و بینش کارکنان حوزه اجتماعی در تبیین سهم و نقش مردم در کنار آموزش های نوین باید تقویت شود؛ باید سطح دانش و بینش خود را در حوزه مشارکت و سازوکار مشارکت ارتقاء دهیم که آموزش باید با شیوه های نوین نیز در کنار آن قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در درجه اول نگاه ما باید با موضوع مأموریت تنظیم شود تا نقطه شروع جدیدی در فعالیت های نیروی انتظامی رقم زده شود.
معاون اجتماعی ناجا تصریح کرد: در نگاه اول امنیت از ریز بدنه هایی تشکیل شده است؛ "امنیت" تولید اجتماعی است بنابراین مشارکت معنادار مردم در تولید، حفظ و ارتقاء امنیت موضوع مورد علاقه ما است.
وی ادامه داد: پلیس در لبه جلویی فعالیت های نظام، مسئولیت بسیار سنگین حفظ و نگهداری امنیت عمومی جامعه را به عهده دارد؛ انتظام بخشی به امور، بالابردن احساس امنیت همچنین پاسداری و حفظ ارزش های نظام بر عهده نیروی انتظامی است.
سردار نوریان گفت: همراهی و همکاری مردم و گروه های اجتماعی با ناجا را بایستی ارتقاء داده و آنها را در کنار خود قرار دهیم و اگر این هنر را نداشته باشیم هر روز بار انتظامی ما افزوده خواهد شد؛ اگر هنر و توان همراه کردن مردم، نهادهای اجتماعی، سازمان ها و دستگاه ها را نداشته باشیم هر روز بر بار انتظامی پلیس افزوده خواهد شد.
به گزارش سایت پلیس، معاون اجتماعی ناجا گفت: سرعت تغییرات اجتماعی بسیار گسترده است، اما مدیریت تغییرات متناسب نبوده و یک عقب ماندگی جدی را شاهد هستیم و اصطلاحا تدابیر ما متناسب با تغییرات اجرا نمی شود، بین تدبیرات و تغییرات فاصله معناداری وجود دارد.
سردار نوریان تأکید کرد: باید بتوانیم از ظرفیت شرکای اجتماعی در پیشبرد ماموریت های نیروی انتظامی به نحو احسن استفاده کنیم که اولین کارکرد آن مقبولیت، اعتماد به پلیس، رضایت مندی از پلیس و افزایش اعتبار اجتماعی پلیس است؛ در هر حال شرط غلبه بر مشکلات و مسائل فراروی، احساس مسئولیت جدی تر آحاد جامعه، همکاری با پلیس و تبدیل شهروند منفعل به شهروند فعال اجتماعی است.
وی افزود: همانطور که می دانیم بین سرمایه های مختلف انسانی، طبیعی و مادی، مالی، اقتصادی و اجتماعی جامعه شناسان معتقدند سرمایه اجتماعی نیروی محرکه سایر سرمایه ها محسوب می شود.
سردار نوریان با بیان اینکه ایمان، آگاهی، اعتماد و مشارکت ۴ مولفه اصلی سرمایه اجتماعی است، تأکید کرد: اعتماد بین فردی، اعتماد بین افراد و گروه های اجتماعی نظام اجتماعی و حاکمیت بسیار با اهمیت است؛ فلذا باید با جلب اعتماد مردم و همراه سازی به توان از ظرفیت آنها در تصمیم سازی، تصمیم گیری و اجرا پلیس خودشان را یاری کنند.
معاون اجتماعی ناجا تصریح کرد: موفقیت نیروی انتظامی در نظام هر روز بیشتر می شود و مردم پلیس را قبول دارند بنابراین لازم است که این رضایتمندی را ارتقاء دهیم و خدمتگزار صادق مردم باشیم.