دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
جامعه از نگاه منفی رنج میبرد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سی هفدمین سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر نقش این دانشگاه در علم و دانش گفت: در دانشگاه آزاد برای گام دوم انقلاب گروههای کاری در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اجلاس «دانشگاه آزاد اسلامی؛ گام دوم انقلاب اسلامی»صبح امروز با حضور علی اکبر ولایتی رییس هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی، محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد حجتالاسلام سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، میرحمایت میرزاده عضو رؤسای کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی و برخی معاونان دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
حجتالاسلام سعید عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این برنامه عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک سرمایه بزرگ ملی و بین المللی برای آموزش عالی است و دانشگاه آزاد این افتخار را دارد که بعد از یک مسیر سی و هفت ساله رتبه برگزیده دانشگاه آزاد اسلامی جهان را به خود اختصاص دهد.
وی ادامه داد: برخی از استعدادهای کشور که ممکن است در کنکور شرایط لازم را کسب نکرده باشند اگر دانشگاه آزاد نبود که نمیشد از این استعداد پراکنده در سراسر ایران استفاده کرد. این ظرفیت با نگاه فاخر تقویت میشود. در این یک سال گذشته من بیشتر با طرفیت دانشگاه آزاد اسلامی آشنا شدم و به نظرم آنطور که باید به ظرفتهای دانشگاه آزاد توجه نشده است زیرا ظرفیتهای جدی و قدرتمندی در دانشگاه آزاد وجود دارد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبری درباره فلسفه علم گفت: ایشان جنبه اجتماعی علم را به عنوان یک فلسفه بزرگ برای علم و فناری کشور برجسته کردند. اگر پیشرفت ایرانی اسلامی را به عنوان یک الگو دنبال کنیم این امر توسط مرجع دانشگاه قابل مدیریت و عرضه خواهد بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در جهان اغلب علم و فناوریها بدون هدف ارئه میشود اما باید دقت داشته باشیم که فاصله عقلانیت و نیرنگ کوتاه است. باید برای رسیدن به علم به اندیشه اسلامی توجه کرد که منشا آن خالق هستی است و اگر به آن توجه نداشته باشیم جامعه تعادلش را از دست میدهد.
حجتالاسلام سعید عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: گام دوم انقلاب اسلامی را پشت سر میگذاریم و باعث افتخار است که ما فاخرترین رهبری جهان اسلام را تجربه کردیم. یکی از خصوصیات رهبری حکمت و حکیم بودن ایشان است، حکمت ویژگی است که بین عدل و ظلم تمایز قائل است، ایشان طی این ۳۰ سال مسیری ترسیم کردند که رسالت یک رهبری فاخر و حکیم است. یکی از خصوصیات دیگر ایشان یکپارچگی و ساماندهی فکر و اندیشه است بر همین مبنا آن خصیصه سومی که بروز این نظم و یکپارچگی است تاکید بر ارزشهای انقلاب اسلامی است.
او افزود: اسلام انقلابی یعنی تاکید بر مقاومت؛ مقاومت چتری است که اگر نباشد بلاها نازل میشود و حفاطتی برای سلامت انسان و جامعه است که البته رهبری دائما بر آن تاکید کرده است. در گام دوم نگاه رهبری به گذشته، حال و آینده است، در متنی که ایشان تهیه کرده عصاره حکمت چندین سالهای در قالب نگاه مثبت دیده میشود، جامعه از نگاه منفی و آسیبگرا رنج میبرد و در برخی مواقع حتی ایجاد آسیب میکنیم. ایشان در هفت محوری که برای آینده ذکر کردند همگی راهبردی و مثبت هستند، ما باید مسیر را عوض کنیم. غرب دائما به ظرفیتهای خود تاکید دارد و ارجاع علمی زیادی دارند اما ما چقدر ارجاع علمی داریم.
حجت السلام عاملی درباره آینده اندیشی گفت: آینده اندیشی یک فطرت انسانی است و باید گفت آینده اندیشی از دین آغاز شده و نه تنها در مسیر این دنیا بلکه در نظام هستی به آن توجه شده است. مقام معظم رهبری از نگاه مطلوب گرا آینده را ترسیم کردند و هفت محور دانش بنیان و علم و فرهنگی برای آن در نظر گرفتند. متغیر اصلی توسعه پیشرفت ما تضمینِ توحید، عدالت و توجه به آخرت است.
دبیر شواری عالی انقلاب فرهنگی در پایان اظهار داشت: در دانشگاه آزاد برای گام دوم انقلاب گروههای کاری در نظر گرفته شود. بعضا گفته میشود اقتصاد هدف نیست اما بدون آن نمیتوان کاری کرد، مردم ما باید از بهرهمندیهای لازم و در شان مسلمان برخوردار باشند. کشور باید بتواند ارزش پول ملیاش را به جایگاهی بالاترین حد ممکن برساند تا ترسیم تمد نوین اسلامی تسریع شود.