نماینده ولی فقیه در دانشگاهها در گفتوگو با ایلنا:
محافظهکاری بر نظام آموزش عالی کشور حاکم است
نماینده ولی فقیه در دانشگاهها به محافظه کار بودن دانشگاهها اشاره کرد و گفت: می توانیم سیستم آموزش عالی در کشور را یک سیستم محافظهکار بدانیم.
حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی (نماینده ولی فقیه در دانشگاهها) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر شناخت اقتضائات دانشجویان گفت: در فرآیند نظام آموزشی ما یک نوع محافظهکاری حاکم است که مقدار سرعت تغییر و انطباق با مسائل جامعه و مسائل روز را کم میکند.
وی در ادامه اظهار داشت: لازمه تاسیس رشتههای بین رشتهای، توجه به مسائل جدید، به دنبال حل مسائل جدید رفتن و پویایی، تحرک و انعطافپذیری است، اما میبینیم که به علت وجود محافظهکاری این اقدمات در فرآیند برنامهریزی و توجه به آموزش فاصله انداخته است. از این رو ما میتوانیم سیستم آموزش عالی خودمان را یک سیستم محافظهکار بدانیم.
او با اشاره به اقتضائات نسل جدید به ویژه دانشجویان توضیح داد: نسل جدید ما یک نسل اخلاق محور و ورزش مدار است. این نسل نیاز به پیشرفت، نیاز به عدالت، نیاز به رفاه و نیاز به تاثیرگذاری در مناسبات ملی و جهانی در خود احساس میکند.
رستمی با بیان اینکه حس تاثیرگذاری یکی از نیازهای طبیعی نسل امروز و جوان جامعه است که مسئولان جامعه باید به آن توجه بیشتری داشته باشند، گفت: به تعبیر دیگر احساس شایستگی برای تاثیرگذاری بر محیط جزو اقتضائات نسل جوان است و طبیعتا در بخشهای مختلف جامعه چه در حوزه سیاستگذاری و چه در حوزه واگذاری مسئولیتها باید این نسل مورد توجه قرار بگیرد.
نماینده ولی فقیه در دانشگاهها در پایان درباره توجه دانشگاهها به نیاز دانشجویان گفت: همانطور که گفته شد یک محافظهکاری در تغییرات و عکسالعملها نسبت به نیازهای که در پیرامون جوانان هست، احساس میشود و این در دانشگاه نیز وجود دارد و روند به نوعی کُند است.