جوادی:
جایگاه مشخصی برای مددکاری اجتماعی باید در نظر گرفته شود
مشاور معاون و رئیس اداره مددکاری اجتماعی در مراسم روز جهانی مددکاری بیان کرد: متاسفانه مددکاری اجتماعی نقشی ندارد و باید جایگاه مشخصی برای آن در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد حسین جوادی، مشاور معاون و رئیس اداره مددکاری اجتماعی در مراسم روزجهانی مددکاری که صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: در نظام سلامت مددکاری اجتماعی بیش از ۵۰ سال قدمت دارد اینکه این حوزه چقدر توانسته پیشرفت کند قابل تامل است. در پژوهشی که ۱۳۰ کشور مشارکت داشتند و ایران نیز یکی از آنها بوده است که نتایج نشان میدهد، ایران جزو گروهی قرار گرفته که ۱۵ تا ۴۵ درصد هزینههای کمرشکن در حوزه سلامت داشته است.
وی در بیان کرد: کشورهای مختلف دو سیاست دارند، اول اینکه باید بیمههای اجتماعی و خدمات مددکاری را توسعه و به آن توجه ویژهای کنند. همچنین مددکاری اجتماعی تنها در بخش کمی از نظام سلامت وجود دارد در حالی که باید در بیشترین بخش سلامت باشد اما متاسفانه مددکاری اجتماعی نقشی ندارد و باید جایگاه مشخصی برای آن در نظر گرفته شود.
جوادی تصریح کرد: در راستای تبیین مددکاری اجتماعی به ۱۰ کلان منطقه کشور رسیدگی شد و در آنها کارگاههای آموزشی و فرایندهای مددکاری اجتماعی برگزار شده است. همچنین مطالبات در مراکز درمانی از دغدغه ها است که باید رفع میشد، با کمک همکاران و دانشگاههای مختلف و با کمک مددکاران توانستیم بخشی از دغدغهها را رفع کنیم.
مشاور معاون اداره مددکاری اجتماعی افزود: انجام طرح سلامت یار آغاز شده که داوطلبان با آموزشهای داده شده مشغول به فعالیت میشوند و با تلاشی که همکاران در اداره سلامت داشتند، این مجموعه راه اندازی شده است.
وی در خصوص ساماندهی همراه سراهای بیمارستان گفت: ۱۹ مرکز در مراکز درمانی تهران تأسیس شده که همراهان بیمار به آن جا منتقل میشوند.
او همچنین افزود: مددکاران باید تمرکزشان در حمایتهای روانی و آسیب شناسی باشد در حالی که توجه آنان به حمایتهای اقتصادی است براین اساس نگاه جدید اصلاحاتی در کار مددکاران انجام خواهد شد.