رئیس کمیته محیط زیست:
کاربریهای غیرساخت و ساز در باغات به عدالت اجتماعی نزدیکتر است
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران تاکید کرد: مالکان باغات پنج هزار متر و بیشتر به سمت ساخت و ساز مسکونی میروند اما واحدهایی که ساخته میشوند، واحدهای لوکس و اشرافی بوده که بهرهای برای عموم شهروندان ندارند. از سوی دیگر، ریسک تخریب باغ در ساخت وساز مسکونی بسیار بیشتر است.
به گزارش ایلنا، سید آرش حسینی میلانی پیش از ظهر امروز در یکصد و بیست و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران در مخالفت با پیشنهاد اعطای مجوز کاربری ساخت و ساز مسکونی در باغات پنج هزار متر مربع و بالاتر در جریان بررسی لایحه جایگزین مصوبه برج باغ گفت: نکته کلیدی که شهرداری در لایحه جایگزین برجباغ ارائه داده، مجوز به کاربریهایی است که سازگار با طبیعت باغ هستند اما این کاربریها در باغات ۵۰۰۰ متر مربع و بیشتر از نظر اقتصادی قادر به رقابت با ساخت و ساز مسکونی نیستند.
وی ادامه داد: ما بررسی را به کمک مرکز مطالعات و برنامهریزی شهری انجام دادیم و دو کاربری مهم را که در اقتصادشهری مطرح است - یعنی باغ تالار و سرای سالمندان - را از نظر مالی با گزینه ساخت و ساز مسکونی مقایسه کردیم.
این عضو شورای شهر تهران در تشریح نتایج این بررسی اظهار داشت: نرخ بازده داخلی (IRR) این دو گزینه (باغتالار و سرای سالمندان) ۴۰ درصد پایینتر از ساخت و ساز مسکونی است اما هر سه گزینه، اقتصادی محسوب میشوند.
حسینی میلانی با بیان اینکه ما در شرایط نابرابری در مقایسه با اقتصاد ساخت و ساز قرار داریم، تصریح کرد:با توجه به این حاشیه سود، مالکان باغات پنج هزار متر و بیشتر به سمت ساخت و ساز مسکونی میروند اما واحدهایی که ساخته میشوند، واحدهای لوکس و اشرافی بوده که بهرهای برای عموم شهروندان ندارند. از سوی دیگر، ریسک تخریب باغ در ساخت وساز مسکونی بسیار بیشتر است.
وی افزود: دو کاربری دیگر، جنبههای استفاده عمومیتر را برای مردم دارند که این موضوع به عدالت اجتماعی نزدیکتر است.