خبرگزاری کار ایران

رضا عبدلی خبر داد؛

قرارداد تبدیل گاز متان ناشی از زباله به برق در آرادکوه اجرایی می‌شود

قرارداد تبدیل گاز متان ناشی از زباله به برق در آرادکوه اجرایی می‌شود
کد خبر : ۶۹۰۸۳۶

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه چندین میلیون مترمکعب زباله در آرادکوه دپو شده و ایجاد گاز متان کرده است، گفت: قرارداد تبدیل گاز متان به برق اخیراً امضا و ابلاغ شده و به زودی اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا عبدلی در مراسم افتتاحیه کارخانه تبدیل نخاله‌های ساختمانی به مصالح با اشاره به اینکه میانگین پسماند شهر تهران روزانه حدود ۹ هزار تن است، اظهار کرد: حدود ۶۵۰۰ تا ۷ هزار تن، میانگین زباله شهری است که روزانه از ایستگاه‌های میانی جمع‌آوری کرده و به آرادکوه منتقل می‌کنیم. همچنین ۱۳۰۰ تن زباله ارزشمند در تهران داریم که توسط پیمانکاران تفکیک زباله روزانه جمع‌آوری می‌شود. ۳۰۰ تن از زباله‌های اطراف شهر تهران هم روزانه به آرادکوه منتقل می‌شود. علاوه بر این روزانه ۲۰۰ تن زباله صنعتی و پزشکی نیز به آرادکوه انتقال داده می‌شود که مجموعه این زباله‌ها روزانه به ۹هزار تن می‌رسد و حتی در ماه آخر سال این آمار گاهی به ۱۲ هزار تن می‌رسد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران اضافه کرد: مجموع تولیدی نخاله در شهر تهران ۴۰-۴۲ هزار تن است که در سنوات گذشته تا ۱۰۰ هزار تن هم می‌رسید اما به دلیل کاهش فعالیت‌های ساختمانی اکنون به این رقم رسیده است. ۲۷ هزار تن از این زباله‌ها با آبعلی منتقل می‌شود و حدود ۵ هزار تن نیز به مرکز آرادکوه انتقال داده می‌شود. همچنین ۱۰ هزار تن از نخاله‌ها به مراکز خارج از شهر تهران در جنوب و شرقی این شهر منتقل می‌شود.

وی ضمن اشاره به وظایف سازمان مدیریت پسماند گفت: ما ۱۲۲ پیمانکار در ۲۲ ناحیه تهران داریم که به نظافت و جمع‌آوری زباله‌ها می‌پردازند. همچنین ۲۲ پیمانکار در طرح تفکیک و جمع‌آوری زباله خشک داریم که فرآیند جذب و نظارت آنها با نواحی و مناطق شهرداری تهران است. سازمان مدیریت پسماند تنها وظیفه نظارت عالی و سیاستگذاری در قبال این پیمانکارها را دارد.

عبدلی ادامه داد: ما اخیراً طرح ادغام پیمانکاران را ارائه دادیم و چهار منطقه در این زمینه پایلوت شدند.

وی با اشاره به حمایت و پیگیری چند نرم‌افزار از سوی سازمان مدیریت پسماند گفت: زباله‌های منطقه یک به صورت کامل تحت پوشش نرم‌افزارها قرار گرفتند و زباله‌های تفکیک‌شده مناطق با درخواست شهروندان در این منطقه جمع‌آوری می شود. این نرم‌افزارها در منطقه ۱۱ و ۲ هم آغاز به کار کرده‌اند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه یکی از اقداماتی که در راستای نظارت عالی انجام شد راه‌اندازی سیستم صورت وضعیت الکترونیک بود، گفت: این یکی از روش‌های شفافیت در پرداخت مالی و عملکرد پیمانکاران است که پایلوت آن در منطقه ۸ از حدود ۲ تا ۳ ماه پیش اجرا شده است.

وی همچنین با اشاره به قرارداد تبدیل گاز متان به برق بیان کرد: ۵۰ سال است که زباله شهر تهران در مرکز آرادکوه دپو می‌شود. اکنون چندین میلیون مترمکعب زباله در آرادکوه دپو شده است که تولید گاز متان می‌کند. در راستای تبدیل این گاز متان به برق قراردادی بسته و ابلاغ شده است که امیدواریم به  زودی اجرایی شود تا مشمول جرائم قراردادهای بین‌المللی هم نشویم.

عبدلی با اشاره به زباله‌سوز ۳۲۰۰ تنی ریجکت اظهار کرد: ریجکت قدرت اشتعال قابل توجهی دارد و قدرت تبدیل آن به برق زیاد است. ما فراخوان داده‌ایم و اکنون در سازمان سرمایه‌گذاری قرار است قراردادی در این رابطه بسته شود.

وی همچنین با اشاره به طرح جامع پسماند گفت: بودجه این طرح اکنون تامین شده و قرار است شر کت مربوط به آن مشخص شود تا بتوانیم قدم به قدم پسماند تهران را ساماندهی کنیم.

عبدلی ادامه داد: ما ۱۰ ایستگاه میانی در سطح شهر داریم که سیستم جمع‌آوری زباله در آنها به روش قدیمی صورت می‌گیرد. در این زمینه طرح فنی ارائه داده‌ایم تا با جذب مشارکت بخش خصوصی یکی از این ایستگاه‌ها را در منطقه چهار و یک ساماندهی کنیم تا بتوانیم با ماشین‌های کوچکتر و به صورت بسته‌بندی زباله را منتقل کنیم. در منطقه ۷، ۸ و ۱۳ نیز بقیه ایستگاه‌ها را پردازش می‌کنیم تا بتوانیم زباله را با شرایط بهتری مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه ۴۵ درصد زباله شهر تهران قابل تبدیل به کمپوست است، بیان کرد: امیدواریم در سنوات آینده بتوانیم کمپوست را جهت استفاده در جنگل‌داری تهران مورد بهره‌برداری قرار دهیم.

وی با بیان اینکه شهرک بازیافت پروژه بعدی ما است، گفت: ما ۶۰ هکتار زمین راپیش‌بینی کرده‌ایم و مجوزی دریافت کرده‌ایم تا فرآیند بازیافت در یک محل متمرکز شود تا با شرایط بهتر مدیریت شود.

عبدلی همچنین تاکید کرد: در زمینه زباله‌سوز پزشکی وزارت بهداشت تاکنون با ما همکاری نکرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز