کلانتری:
وضعیت فعالانِ دربند محیطزیست بهتر شدهاست/ تعیینتکلیف پرونده تا پایان تابستان
رییس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: وضعیت فعالان بازداشتی محیط زیست اگرچه در بند هستند، اما بهتر شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عیسی کلانتری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به شهادت محیط بان کرمانی در روز گذشته از نمایندگان مجلس خواست تا لایحه حمایت از محیط بانان را که طی یکسال گذشته در کمیسیون های مختلف در حال رفت و آمد است، زودتر رسیدگی کند.
وی ادامه داد: تصویب این لایحه برای حمایت از محیط بانان که حامی جدی ندارند، می تواند باعث شود که محیط بانان با خیال راحتتری از محیط زیست دفاع کنند.
او افزود: متاسفانه محیط بانی که در شب گذشته به شهادت رسید، ساعت 5 عصر مورد هدف گلوله قرار گرفت اما ساعت 12 شب توانستیم پیکرش را به پایین کوه منتقل کنیم.
وی تصریح کرد: مردم یک سری از مسایل را نمیدادند که معضل محیط زیست است به طور مثال در اوایل تیرماه ما چندین روز داشتیم که میزان ازن بالای 150 بود و این ناشی از افزایش دما و ترافیک سنگین بود و مردم باید بدانند که ترافیک سنگین چه زیان و خطر بزرگی ایجاد می کند.
کلانتری خاطرنشان کرد: تولید گاز ازن در ارتفاع پایین باعث ایجاد مسمومیت می شود، بنابراین باید آگاهی مردم را در مسایل زیست محیطی بالا ببریم.
وی در خصوص وضعیت فعالان بازداشتی محیط زیست گفت: کمیته 4 نفر دولت در حال پیگیری است وزیر اطلاعات نیز گزارش داد که هیچ دلیلی بر جاسوس بودن آنها نیست، اما قوه قضاییه می گوید به طور مستقل در این باره تصمیم گیری می کند خانواده هایشان نیز درخواست علنی شدن دادگاههای این فعالان را دارند، اما الان وضعیت آنها اگرچه در بند هستند، اما بهتر شده است.
وی ادامه داد: امیدوارم هر چه سریعتر تا پایان تابستان تعیین تکلیف شوند، البته سازمان به طور مستقل اجازه ورود به این قضیه را ندارد. سمن ها نیز بلاتکلیف هستند که آیا فعالیت در حوزه محیط زیست جرم است یا خیر؟
وی با اشاره به تفاهم نامهای که با دستگاههای اجرایی داشت، گفت: با دستگاههای اجرایی به تفاهم رسیدیم تا طرح هایی که در راستای محیط زیست نباشند، فیلتر شده و بررسی های زیست محیطی فنی قبل از مراجعه به سازمان محیط زیست انجام شود که خیلی از دستگاهها همکاری متقابل با سازمان محیط زیست را شروع کرده و طرح هایی که در راستای حفاظت از محیط زیست نبود، برگشت داده یا اصلاح شدند یا مجددا نوشته شدند تا پس از اصلاح توسط سازمان محیط زیست ارزیابی شوند.
کلانتری ادامه داد: وزارت نفت تمام تلاش خود را میکنند، در حال حاضر ۷۰ تا ۸۵ درصد بنزین یورو ۴ است و بخش عمده ای از آنها بهبود پیدا کرده است. همچنین وزارت صنعت همکاری لازم را با ما داشت، اما با بنبست مواجه شده است. وزیر صنعت دوماه پیش اعلام کرد از آنجا که با تحریم روبهرو شدیم نمیتوانیم قانون هوای پاک را اجرا کنیم و مقرر شد با این آیین نامه ها قانون هوای پاک در کمیسیون دولت مجددا بررسی شود و با توجه به تحریمها در برخی موارد تجدید نظر صورت گیرد.
وی با اشاره به افزایش آگاهیهای مردم در زمینه محیط زیست گفت: در اکثر روستاها مردم همکاری های بسیار خوبی با محیط بانان دارند و به محیط زیست کمک می کنند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در محیط زیست نارسایی های زیادی داریم و محیط زیست ما یک محیط زیست ایده آل نیست و تا رسیدن به یک محیط زیست ایده ال فاصله بسیاری داریم اما محیط زیست ما نیز با تهدید های طبیعی به خارجی روبهرو است.
کلانتری در خصوص وضعیت آتشسوزی العظیم گفت: آتش سوزی هورالعظیم در نزدیکی مرز ایران و در ۱۰ کیلومتری مرزهای کشور است و در آن طرف مرزها با وجود اینکه آب وجود ندارد اما مشکلی هم نیست و آتش سوزی رخ نمی دهد البته مرزبانها نیز بر عمدی بودن آتش سوزی در نزدیکی مرزهای ایران اشاراتی داشتند ما نیز با وزیر محیط زیست دولت عراق مذاکراتی داشتیم و ایشان با وجود اینکه در جریان ماجرا نبود اما قول همکاری داده است.
کلانتری گفت: با مردم سیستان و بلوچستان احساس همدردی برای مسئله گردوغبار می کنیم آبی در رودخانه ها وجود ندارد. موارد نشان دهد که باید در سیاستها تجدید نظر کنیم و آیا اولویت ما در سیستان تولیدات کشاورزی است یا حفظ محیط زیست و مقابله با گرد و غبار.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه موضوع پسماند یکی از اولویتهای دولت آقای روحانی بود و بارها به این موضوع اشاره کرده بود، گفت: مجلس متاسفانه دست ما را در موضوع پسماندها بست ما پیشبینی یک و سه دهم میلیارد دلار از صندوق ارزی برای پسماندها داشتیم اما متاسفانه مجلس اجازه استفاده از این صندوق را به ما نداد و دولت با مشکلاتی در این زمینه مواجه شد و استانهای شمالی کشور به ویژه در حوزه جنگل ها و رودها در خطر جدی هستند.
کلانتری با بیان اینکه مشکل تالابها یکی دیگر از مشکلات مهم ما در حوزه محیط زیست است، گفت: برخی تالابها مانند شادگان و هورالعظیم را میتوانیم احیا کنیم، اما بسیاری از تالابها در انتهای حوزه آبریز قرار دارند و برداشت بیش از حد آب توسط کشاورزان و عدم توجه به حقابهها باعث خشکی بسیاری از تالابها شدهاند از جمله جازموریان، هامون، بختگان.
وی ادامه داد: در زمینه احیای تالابها نیاز به صرفهجویی در مصرف آب و همت وزارت نیرو داریم و همانطور که برای آب شرب اولویت قائل میشویم باید سهم محیط زیست از آب را نیز در اولویت قرار داده و جلوتر از صنعت و کشاورزی حقآبه محیط زیست را پرداخت کنیم چرا که ضرر و زیان آن را همه مردم و دولتمردان میبینند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: امروز تالابها از بیخ گوش ما در تهران تا بختگان، جازموریان و ... خشک شدهاند و شهرهای بزرگ در معرض تهدید هستند و امروز اگر چه مشکل آب شرب در خوزستان برطرف شده، اما مشکلات محیط زیست آن همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به تعیین بودجه 350 میلیارد تومانی برای حل مشکل ریزگردها در خوزستان گفت: با این هزینه بخش بسیار کمی از ریزگردها مهار میشود ما وقتی به محیط زیست و حفظ آن اهمیت نمیدهیم با مشکلات فراوانی روبرو میشویم و مجبوریم دهها برابر از سودی که بردیم هزینه کنیم تا مشکلات محیط زیست برطرف شود البته امروزه اهمیت محیط زیست در جامعه بیشتر شده و تصمیمگیران و سیاستگذاران بیشتر از گذشته به خسارتهای ناشی از تخریب محیط زیست پی بردهاند.
وی تاکید کرد: تلاش ما بر این است که در یک اصول پیش برویم و با استفاده از نیروی متخصص کمبودها را برطرف کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تقویت محیط بانان گفت: در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم سالانه به طور مستمر 300 نفر محیطبان را جذب کرده چرا که نیاز واقعی ما به محیطبان بیش از 6 هزار نفر است اما در حال حاضر تنها حدود سه هزار محیط بان فعالیت میکنند. همچنین در تلاش هستیم تا حقوق محیطبانان را 15 تا 20 درصد افزایش دهیم، اما باید بدانید که بودجه کل سازمان محیط زیست سه در هزار از بودجه دولت است.
وی در خصوص آلودگی هوای کلانشهرها نیز گفت: در حال تلاش هستیم تا مشکلات آلودگی هوای کلانشهرها را در زمستان کاهش دهیم. تقویت و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، استفاده از سوخت استاندارد و اجرای سیاستهای بازدارنده میتواند در کاهش آلودگی هوای تهران و کلانشهرها موثر باشد. وزارت نفت نیز قول داده است تا گازوئیل استاندارد را در کلانشهرها توزیع کند در بخش نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی نیز پیشرفت خوبی داشتیم و با هماهنگی وزارت کشور، استانداری و نیروی انتظامی امیدواریم جلوی وسایل نقلیه آلوده کننده گرفته شود.
او با بیان اینکه یکی از مهمترین سیاستهای ما عدم تمرکز است گفت: در گذشته مدیران در استانها به دلیل اینکه تصمیمگیرنده نبودند پاسخگو نیز نبودند اما با تفویض اختیار به آنها، آنها نیز موظف به پاسخگویی هستند. در استان تهران با شبکهای مواجه هستیم که در خارج از سازمان محیط زیست با برخی دستگاهها مرتبط بوده و باید با آنها برخورد شود.