نماینده مردم قصرشیرین در گفتوگو با ایلنا:
مقاومت بانکها در برابر امهال وامهای زلزلهزدگان/ممانعت برای بازسازی برخی روستاها/هفتهای یکبار هم به برخی مناطق آب نمیرسد
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب با بیان اینکه تسهیلات بانکی و کمکهای بلاعوضی که از سوی دولت در نظرگرفته شده، نمیتواند پاسخگوی مشکلات مردم زلزلهزده باشد، گفت: بنیاد مسکن بدون مشارکت مردم در خصوص ساخت خانهها، افرادی را پای کار آورده و امروز باعث ایجاد تعهداتی برای طرفین شده است که متاسفانه این قراردادها به نفع مردم نیست.
فرهاد تجری (نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت مردم زلزلهزده کرمانشاه گفت: وضعیت زلزلهزدگان علیرغم اینکه خدمات زیادی در منطقه ارائه شده، اما هر چه جلوتر میرویم، مشکلات بیشتر بروز میکند و نمایان میشود، از همین رو لازم است؛ تدابیری از سوی مسئولان اندیشیده شود تا مشکلات زلزلهزدگان هر چه سریعتر کاهش یابد و با بحران جدیدی در منطقه مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه اگر هریک از این مشکلات به موقع درمان نشود میتواند به یک بحران تبدیل شود، خاطرنشان کرد: دستگاهها بسیاری از مصوبات دولت را اجرا نمیکنند، از جمله امهال وامهای مناطق زلزلهزده که در ابتدا قرار بود تمامی مناطق زلزله زده را شامل شود، اما بانکها در مقابل این مصوبه مقاومت کردند و بعد از آن نیز دولت شرایط جدیدی را وضع کرده است.
فشار زیادی به مردم زلزلهزده تحمیل میشود
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این شرایط فشار زیادی را به مردم زلزلهزده تحمیل میکند و در حقیقت محدود کردن امهال وامها به افرادی که ساختمانهایشان تخریبی یا صدمات اساسی دیده است به نوعی ظلم به سایر مردم زلزلهزده در استان کرمانشاه است، چراکه همه مردم در مناطق زلزلهزده مانند گیلانغرب، سرپلذهاب، قصرشیرین و دالاهو ثلاث باباجانی... دچار خسارت شدهاند، دیگر فعالیت اقتصادی و کاسبی در این منطقه رونق ندارد و چرخه اقتصادی تا حدود زیادی از کار افتاده و به کندی پیش میرود از همینرو امهال وامها باید شامل همه کارگران، کارمندان، کشاورزان ودامداران و.... در این منطقه شود.
سیستم بانکی در حق مردم زلزلهزده ظلم میکند
تجری با تاکید بر اینکه این مسائل مشکلات و ظلمهایی است که سیستم بانکی در حق مردم زلزلهزده کرمانشاه میکند، تصریح کرد: این اهمالکاریها به دلیل عدم مدیریت مقتدر بانکی است و ما امروز شاهد هستیم که علیرغم مصوبه دولت تمکین نمیکنند و هر روز بهانهای جدیدی دارند و اینها باعث میشود که مشکلات مردم زلزلهزده و فشارهای ناشی از این مشکلات بیشتر شود.
تسهیلات بانکی و کمکهای بلاعوض پاسخگوی مشکلات مردم نیست
وی در خصوص اسکان دائم زلزلهزدگان گفت: ساخت و ساز در حوزه روستایی با کمک دولت و دستگاههای ذیربط و همت خود مردم در حال انجام است، اما در برخی از حوزهها پیمانکاران توسط بنیادمسکن معرفی شدند و تقریبا کار با کندی پیش میرود علاوه بر این مردم با یک بدشانسی نیز روبرو شدند و با قرار گرفتن در شرایط بد اقتصادی و افزایش نرخ ارز قیمت مصالح ساختمانی از جمله آهن نیز افزایش پیدا کرد و یکبار مضاعف دیگری بر دوش مردم مناطق زلزلهزده گذاشته است. افزایش مصالح ساختمانی و آهن آلات باعث شده در این مدت کوتاه وام و تسهیلات بلاعوض خیلی نتواند کارساز باشد.
مستاجران هنوز بلاتکلیف هستند
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب خاطرنشان کرد: تسهیلات بانکی و کمکهای بلاعوض که از سوی دولت در نظرگرفته شده است با ضوابط خاصی که به مردم پرداخت میشود، نمیتواند پاسخگوی مشکلات مردم باشد، ضمن اینکه بخشهایی از مردم از جمله مستاجران هنوز بلاتکلیف هستند و همچنین بخشها و واحدهایی که در حاشیه شهرها هستند؛ همچنان تعیین تکلیف نشده است.
قراردادهای بنیاد مسکن به نفع مردم نیست
وی ادامه داد: دولت با تسهیلاتی که در نظر گرفته بود، ساخت منازلی با متراژهای ۶۵ متری و ۸۰ متری را آغاز کرد که باعث اعتراضات بسیاری از سوی مردم در این باره شد، چراکه عدهای میخواهند فضای در نظر گرفته شده از سوی دولت بیشتر شود و از روز اول بنیاد مسکن بدون مشارکت مردم در خصوص ساخت خانهها افرادی را پای کار آورده و امروز باعث ایجاد تعهداتی برای طرفین شده است که متاسفانه این قراردادها به نفع مردم نیست.
تجری به وضعیت روستاییان اشاره کرد و گفت: در حوزه روستایی نیز نیازمند بازنگری در طرح هادی هستیم چراکه این طرح یک نوع نگاه جدید به منطقه دارد و اقدام قاطعی در خصوص این موضوع نیز در حوزه استانداری و بنیاد مسکن نشده است و بسیاری از روستاها مانند روستای تپانی در سرپلذهاب یا روستای تیلهکوه هنوز با ممانعتهایی برای بازسازی مواجه هستند و جانمایی جدیدی برای بعضی از روستاها باید میشد که متاسفانه بنیاد مسکن و مدیریت استان هنوز نتوانستند در این زمینه تعین تکلیف کنند. این موضوع تصمیم مدیریتی قاطعی را از سوی مسئولان میطلبد، چراکه بخشی از مردم خواهان جابجایی روستا هستند.
پوشش مخابراتی در منطقه به شدت دچار اختلال است
وی با اشاره به مشکلات آبرسانی در روستاهای این منطقه گفت: از گذشته آبرسانی به روستاها در این منطقه مشکل داشت، اما در حال حاضر این مشکلات بیشتر شده است و انتظار ما این بود در این شرایط بحرانی دستگاهها کمک حال مردم باشند که متاسفانه اینطور نبود و گاها هفتهای یکبار هم به برخی مناطق آب با تانکر نمیرسد. همچنین پوشش مخابراتی در حوزههای مختلف منطقه به شدت دچار اختلال است.
این نماینده مردم با بیان اینکه در حوزه بهداشت اقدامات مناسبی با حضور وزیر بهداشت و رییس اورژانس کشور در بحث نجات و درمان انجام شده است، گفت: بیشک این اقدامات نیازمند پیگیری است و در صورت عدم تداوم این اقدامات مشکلات بسیاری، بهداشت عمومی و فردی در منطقه را تهدید میکند و مردم بیشک با انواع بیماریها روبرو خواهند شد.
نحوه دفع نخالههای ساختمانی از مشکلات جدی مناطق زلزلهزده
تجری به دفع ناصحیح فاضلاب در این مناطق اشاره کرد و گفت: متصدی این موضوع نیز بنیاد مسکن، شهرداری، فرمانداری واستانداری هستند و باید این مسائل را ساماندهی کنند، البته اقداماتی انجام شده، اما باید کامل شود. نحوه دفع نخالههای ساختمانی نیز یکی از دیگر مشکلات این منطقه است این نخالهها میتواند بستر رشد جوندگان باشد که در نهایت منجر به بیماریهایی نظیر سالک در منطقه شود و این نیز یکی دیگر از مواردی است که منطقه را تهدید میکند، البته تدابیری در جلسات تصمیمگیری با حضور دستگاههای مسئول اتخاذ شده و امیدواریم این تدابیر محقق شود.
وی ادامه داد: باید آمادگی لازم برای مقابله با شیوع بیماریهای واگیردار در منطقه را داشته باشیم و اگر امکان پیشگیری دارد، اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهیم. همچنین سالمسازی محیط، بررسی و خشکاندن ریشههای بیماریهای واگیردار یکی از ضرورتهایی است که با توصیه وزارت بهداشت دیگر دستگاههای اجرایی از جمله بنیاد مسکن باید در دستور کار قرار دهند.