حذف ۳ بیمارستان از فهرست اسامی بیمارستانها برای عرصه آموزش بالینی
عضو شورایعالی نظام پرستاری کشور از حذف ۳ بیمارستان از فهرست اسامی بیمارستانها برای عرصه آموزش بالینی خبر داد و گفت: اسامی این ۳ بیمارستان با وجود مخالفت مسئولان دانشکدههای پرستاری با این موضوع اعلام شده بود.
به گزارش ایلنا، حسین علی نسائی اظهار کرد: براساس نتایج جلسه مسئولان نظام پرستاری، معاونت پرستاری و آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بورد پرستاری در ۱۵ مردادماه مقرر شد کارگروهی به سرپرستی علوم توسعه پرستاری اصفهان و دکتر ایرجپور تشکیل و امکانات بررسی و اگر شرایط بیمارستانها فراهم نشود عرصه آموزش بالینی اعلام شده در دفترچه کنکور حذف و کد و ظرفیت آنها به دانشکدهها منتقل شود.
وی با بیان اینکه در این جلسه نظرات متفاوت زیادی مطرح شد و بسیاری از اعضای شورایعالی به اجرای نادرست آن معتقد بودند، افزود: طرح اولیه تربیت پرستار بیمارستانی توسط سهامداران بخش خصوصی در سال ۹۴ به وزارت بهداشت ارائه شد و ابلاغیه آن در آبان ماه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شد تا هر بیمارستان دولتی و خصوصی بدون کنکور هر فردی را با هر سطح دانشی به صورت غیر متمرکز و صرفاً با مصاحبه پذیرش کند.
عضو شورایعالی نظام پرستاری کشور ادامه داد: سپس بر آن اساس مدرکی با امضای رئیس بیمارستان و یا شاید رئیس دانشکده صادر شود این طرح خطرناکی بود که قرار بود توسط مافیای درمان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا شود که موجبات اعتراضات گسترده را فراهم کرد.
علی نسائی با بیان اینکه مسئولان علت اجرای این طرح را کمبود نیروی پرستاری عنوان کرده بودند، افزود: بررسی این موضوع به کار گروه توسعه علوم پرستاری در منطقه ۷ آمایشی قطب اصفهان واگذار شد و در آن کارگروه ذینفعان از جمله اساتید پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بورد پرستاری و سازمانهای مردم نهاد و نظام پرستاری حضور داشتند.
وی با بیان اینکه همه شرکت کنندگان در این کارگروه در ارائه راهکاری بیخطر متفق القول بودند، در ادامه یادآور شد: تا اینکه در ۲۳ اردیبهشت ماه وزیر بهداشت ابلاغیهای را صادر کرد اگرچه به تفاهمنامه اصفهان استناد شده بود اما در حقیقت بازگشت به طرح اولیه بود چون متولی آموزش بیمارستانها بودند.
عضو شورایعالی نظام پرستاری کشور با بیان اینکه پس از اعتراض به این ابلاغیه عنوان شد این موضوع اشتباه نگارشی است، خاطرنشان کرد: در این تفاهمنامه متولی آموزش هیچ وقت بیمارستانها نبودند بلکه این دانشکدهها مسئول آموزش و بیمارستانها عرصه آموزش بالین هستند با این تفاوت که بیمارستانهای متقاضی نیرو متعهد به بکارگیری این دانشجویان فارغ التحصیل میشوند که به نوعی بورسیه شدن آنها است.
علی نسائی با بیان اینکه این بیمارستانها نباید بیمارستان تک تخصصی باشند، خاطرنشان کرد: البته بر اساس این تفاهمنامه تعهدات متقابل بین دانشجویان و خود بیمارستان ایجاد شد اینکه دانشجویان تعهدات بلند مدت تری به عنوان طرح میدهند و این بیمارستانها هم متعهد به جذب آنها هستند.
وی با بیان اینکه در دفترچه کنکور سراسری نام ۱۳ بیمارستان در این باره اعلام شد، گفت: در مقابل اسامی این بیمارستانها عبارت عرصه آموزش در بیمارستان ذکر شد که در پی درخواست اصلاح این عبارت به عرصه آموزش بالینی تغییر کرد و این شبهه که آموزش پرستاران فقط به بیمارستان محدود میشود از میان رفت.
عضو شورایعالی نظام پرستاری کشور با بیان اینکه همه این موارد نیازمند نیازسنجی صحیح است، افزود: چون در برخی نقاط مازاد نیرو وجود دارد از این رو وجود آمار و ارقام موثق برای برنامه ریزی نیاز است.
علی نسائی با بیان اینکه این تفاهمنامه هم تا زمان وجود کمبود نیرو قابلیت اجرا دارد، تصریح کرد: بیمارستانها باید شرایط لازم از قبیل کتابخانه پاویون و کلاس درس را داشته باشند.
وی با بیان اینکه اساتید در تفاهمنامه اصفهان به دنبال تبدیل بحران به فرصت بودند، افزود: پس از ابلاغیه ۲۳ اردیبهشت ماه در ۱۸ خرداد جلسهای تشکیل و توافقاتی حاصل شد اما در دفترچه کنکور شاهد اشکالات اساسی بودیم که موجبات اعتراضات جامعه پرستاری را فراهم کرد.
عضو شورایعالی نظام پرستاری کشور یادآور شد: در برخی مناطق نظیر دانشکده پرستاری اهواز از سهمیه دانشکده کاهش و به شیوه بیمارستانی اضافه شد که این خلاف آیین نامه اصفهان است.