کاندیدای شهرداری تهران:
مردمگرایی باید در سیاستها اعمال شود/ضرورت توجه به امنیت روانی شهروندان
کاندیدای شهرداری تهران گفت: حقوق و مطالبات مردم، مردمگرایی و مردم محوری باید در سیاستها اعمال شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، الهه کولایی یکی از گزینههای شهرداری تهران برنامههایش را برای تصدی این پست تشریح کرد و گفت: تهران در سالهای گذشته تغییرات زیادی داشته و با بحرانهای زیادی روبرو بوده است. چارچوب کلی مدیریت تهران الگوی مدیریت شهری ما را با سایر کشورها متمایز میکند.
او با اشاره به انقلاب اسلامی گفت: ما خواستار توسعه بر پایه دین و عدالت هستیم و مدعی شدیم به الگوی متفاوتی از توسعه معتقدیم که میخواهیم آن را به جهان عرضه کنیم اما نتوانستیم به خوبی از منابعی که در اختیار داشتیم استفاده کنیم.
کولایی افزود: همه شرایط حاکم بر شهرهای توسعه نیافته ما را احاطه کرده و شاید نیاز به بازخوانی همه موارد در چارچوب مدیریت شهری باشیم. ما سرمایههای بسیار ارزشمندی در اختیار داریم که باید از آنها استفاده کنیم.
او به توصیههای مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: حقوق و مطالبات مردم، مردم گرایی و مردم محوری باید در سیاستها اعمال شود.
کولایی مردم مداری از ویژگیهای مدیریت خواند و افزود: جلوگیری از بهرهبرداری شخصی از منابع عمومی و سپردن مسئولیتهای مدیریتی به اشخاص نزدیک و خانواده مدیران از مواردی است که باید از آنها پرهیز کرد. همچنین برابر دانستن انسانها در توزیع خدمات یا همان عدالتگرایی و امنیت روانی شهروندان از موضوعاتی است که به پر شدن فاصله بین حکومت و مردم کمک میکند.
او با اشاره به تاریخ مشروطه گفت: روح قانون برابری همه انسانها و به رسمیت شناختن حقوق آنها است که از زمان مشروطه در کشور ما وجود دارد. همچنین نگاه ویژه و مصلحانه به افرادی که فرصتهای نابرابر را تجربه کردند و امکان دسترسی به منابع و منافع را ندارند باید در سیاستهای مدیریتی ما اعمال شود.
او افزود: ما ذخیره بسیار ارزشمندی از توصیههای اخلاقی داریم که میتواند راهنمای ما قرار گیرد اما واقعیت این است که شکاف عمیقی بین واقعیتها و آرمانها وجود دارد. جریان اصلاحات و ترکیب ایجاد شده در شورا برآمده از همت یکپارچه اصلاح طلبان است. این تغییرات و پر کردن شکافها بین واقعیتها و آرمانها فرآیندی زمان بر، طولانی و نیازمند صبر و پایداری است. روی کار آمدن این شورا نماد امید و اعتقاد مردم برای تغییر بود. بدون تردید شورا تجربههای گذشته را راهنمای عمل خود خواهد کرد.
کولایی گفت: من همه آنچه در توانم است را برای پیشبرد این تغییر و ترویج گسترش امید در شهر تهران به کار میبندم تهران امروز با مخاطرات زیادی روبرو است. من نمیدانم شهردار وقت چه تصوری از تهران دارد که در برنامه شب گذشته خود تصویری از این شهر ارائه کرد که به صورت یک منولوگ بود و اجازه داده نشد نظرات دیگر و زاویه دیدهای مختلف درباره حال حاضر شهر تهران بیان شود. مردم ما به تغییر رای دادند و محور برنامه بنده نیز مشارکت مردم است. شهروندان باید در مدیریت شهر تهران مشارکت کنند.
او ادامه داد: ما در سندهای بالادستی مطالب بسیار زیبایی داریم اما شکاف عظیمی بین آنچه روی کاغذ است و واقعیت وجود دارد ما نمیتوانیم به تجربه کشورهای دیگر در اداره شهرهای توسعه یافته توجه نکنیم. در حوزه عمل و اجرای ما کاستیهایی وجود دارد که باید همه آنها رفع شود.
کولایی گفت: یکی دیگر از محورهای برنامه من حوزه علم و عمل است شکاف این دو باید پر شود. امروز در جهانی زندگی میکنیم که به حکم جهانی شدن دچار آثار منفی و عوارضی هستیم که باید به آنها توجه کنیم.
کولایی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در برنامه خود به آمارها ارجاع نداده است، گفت: از آنجایی که آمار اطلاعات دقیقی وجود ندارد و منابع قابل استناد نیست در برنامه خود به آمارها تکیه نکردیم.
کاندیدای انتخابات شهرداری تهران با تاکید بر اینکه برنامه خود را به صورت انتزاعی ننوشته است، استفاده از دستاوردهای فضای مجازی در مدیریت شهری را از نقاط قوت برنامه خود دانست و ادامه داد: تهران دارای ظرفیتهای گوناگون است و توان این را دارد که تبدیل به یک شهر جهانی شود، اما در این زمینه تدابیر لازم اتخاذ نشده است، در حالی که شهرهای کشورهای جنوب خلیج فارس که تمدن، ظرفیت و نیروی انسانی ما را ندارند، تبدیل به شهرهای جهانی شدند.
کولایی با اشاره به اینکه نظام مدیریت شهری امروز نیاز به بازنگری جدی دارد، افزود: در حال حاضر زنان و جوانان شایسته راهی برای ورود به عرصه مدیریت شهری ندارند.
او ادامه داد: شهر نمیتواند به صورت جزیرهای اداره شود و شهرداری جدا از دولت و دولت جدا از شهرداری نمیتواند کار کند و این هماهنگی نیازمند انسجام در نهادهای حکومتی است، اما سیاست زدگی مانع این هماهنگی شده و اکنون همین سیاست زدگی همچون سمی وارد زندگی مردم شده است.
او با تاکید بر اینکه شهر تهران میتواند کانون برگزاری نشستهای بین المللی باشد، افزود: چطور است که توانستیم پنج به علاوه یک را پشت میز بنشانیم اما نتوانستیم تهران را تبدیل به یک شهر بین المللی کنیم و بدون جلب مشارکت مردم و تربیت شهروند اصلاح در نظام مدیریت شهری ممکن نخواهد بود.
کولایی با تاکید بر این نکته که تلاشهای زیادی توسط شهرداری صورت گرفته است، گفت: درست است کارهای زیادی صورت گرفته اما نباید سنت نقد و ارزیابی را فراموش کنیم و بهتر است قبل از اینکه مردم ما را با رای خود ارزیابی کنند، خودمان عملکرد خود را نقد کنیم.
او با اشاره به این سخن امام خمینی(ره) که مردم ولی نعمت این نظامند، ادامه داد: اگر به خواستههای مردم توجه نشود در رایگیری آینده ما را بیرون خواهند انداخت. مردم منتظر عمل شما هستند.
کولایی با اشاره به ایجاد فرصت برابر به انسانها برای شکوفایی استعدادهایشان گفت: باید مشارکتهای مردمی را جدی بگیریم و این موضوع در برنامه من تاکید شده است. همه چیز وقتی تحت نظارت مردم باشد، سالم می ماند. اگر مردم از عملکرد شهردار راضی بودند رای به تغییر نمیدادند. بنده معتقدم کار مدیریت شهری کار جمعی است.
او ادامه داد: یکی از مسائل قابل توجه حقوق شهروندی است. انسانها باید در شهر حقوق خود را دنبال کنند. در تهران زنان، کودکان و افراد کم توانی زندگی میکنند که باید در مدیریت شهری دیده شوند. اگر امنیت زنان در جامعه ما اهمیت دارد باید نمود بیرونی پیدا کند.
کولایی افزود: حملونقل و ترافیک، گسترش خطوط مترو و استفاده درست از منابع در این زمینه همچنین استفاده از روشهای جدید، جذب سرمایه از بخش خصوصی و توجه داشتن به شیوههای دیگر حمل و نقل و از طرفی روانسازی عبور و مرور از دیگر مسائلی است که در برنامه مدیریت شهری من قرار دارد.
او ادامه داد: شهردار فعلی فقط به توسعه ساخت و ساز مراکز مذهبی توجه کرد در صورتی که توسعه مراکز فرهنگی و در کنار آن استفاده از مراکز مذهبی یکی از مسائل مهم شهر است. ما باید به برنامه های آموزشی و فرهنگی توجه کنیم. به نظر میرسد این نگاه تصدیگری با ماهیت کار فرهنگی تناسب ندارد.
کولایی گفت: موضوع دیگر مسئله ورزش شهروندان و خدمات شهری است. همچنین ما باید نسبت به اقلیم و آب و هوای تهران با توجه به زیست گیاهی در این شهر و همچنین موضوع پسماند توجه ویژه داشته باشیم. یکی دیگر از دردهای بزرگ تهران موضوع ساخت و سازها است که باید به آن رسیدگی شود. جلب مشارکت خصوصی و مسئله دیپلماسی شهری از برنامههای بسیار مهم بنده است.
او در پایان افزود: ما سرمایه انسانی بسیار عظیمی داریم اما متاسفانه تمام پستهای مدیریتی و مهم شهرداری را نیروی انسانی مرد اشغال کرده است. در صورتی که 60 درصد دانشآموختگان ما دختر هستند و از آنها در بدنه دولتی استفاده نمیشود. این موضوع یعنی رسوب نخبگان و استفاده نکردن از سرمایه نخبگان. بنابراین ما برای مدیریت شهری نیازمند نگاهی جدید هستیم.