خبرگزاری کار ایران

رئیس تیم درمان دانش‌آموزان شین‌آبادی در گفت‌وگو با ایلنا: ‌

دولت باید هزینه درمان دانش‌آموزان حادثه درودزن در بیمارستان خصوصی را بپردازد

دولت باید هزینه درمان دانش‌آموزان حادثه درودزن در بیمارستان خصوصی را بپردازد
کد خبر : ۴۹۷۵۵۲

رئیس تیم درمان دانش آموزان شین‌آبادی درباره درمان دانش‌آموزان حادثه درودزن و در واکنش به اینکه گفته می‌شود؛ دولت هزینه درمانشان در بیمارستان خصوصی را نمی‌پردازد، گفت: این دانش‌آموزان به دلیل اینکه در مدرسه دچار سوختگی شده‌اند؛ هر بیمارستان و پزشکی را که برای درمان انتخاب کنند، دولت موظف است، هزینه درمان آنها را پرداخت کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، یازده سال پیش در چهاردهم آذرماه سال ۱۳۸۵ دانش‌آموزان کلاس دوم مدرسه شهید رحیمی در روستای درودزن از توابع استان فارس براثر افتادن چراغ علاء‌الدین در کلاس دچار سوختگی می‌شوند. یازده‌ سال از آن‌ روزهای سخت و پر التهاب می‌گذرد و کودکان دیروز مدرسه شهید رحیمی امروز جوانانی هستند که برای ورود به جامعه با مشکلات فراوانی روبرو هستند.

محمد جواد فاطمی (رئیس تیم درمان دانش آموزان شین‌آبادی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره جراحی زیبایی بچه‌های مدرسه درود‌زن اظهار کرد: این کودکان از همان ابتدا تحت نظر پزشکان دانشگاه شیراز بودند و مسئول درمان آنها دکتر محمدی؛ عضو هیات علمی دانشگاه شیراز هستند. ما نیز در اواخر سال ۹۴ از آن‌ها دعوت کردیم تا در دو همایش سوختگی و  انجمن حمایت از بیماران سوختگی شرکت کنند.

او با بیان اینکه این دانش‌آموزان در این همایش توسط پزشکان متخصص در تهران معاینه شدند، گفت: برای همه آنها با تشکیل پرونده فتوگرافی انجام شد. همچنین ملاقاتی با دکتر ایازی معاونت اجتماعی وزارت بهداشت داشتند و در آنجا مشکلات‌شان را مطرح کردند و ایشان دستور دادند که همه امکاناتی که برای بچه‌های شین‌آباد در نظر گرفته شده، برای آنها نیز انجام شود.

این جراح پلاستیک با بیان اینکه بعضی عمل‌ها در بیماران سوختگی فوری است، گفت: بعد از اینکه مرحله حاد سوختگی به پایان می‌رسد، برای برطرف کردن عوارض سوختگی معمولا یک سری عمل‌ها اورژانسی هستند و باید بلافاصله انجام شود به طور مثال اگر براثر سوختگی چسبندگی گردن، پلک و ... ایجاد شده و خطراتی را برای بیمار به همراه داشته باشد باید بلافاصله و بدون هیچ وقفه‌ای و بدون توجه به سن بیمار و اینکه سوختگی در چه زمانی اتفاق افتاده است، عمل شود.

او به عمل‌های زیبایی برای برطرف کردن اثر سوختگی در این بیماران اشاره کرد و گفت: معمولا این نوع جراحی‌ها پس از گذشت زمان انجام می‌شود و اینگونه نیست که بگوییم اگر از یک زمانی گذشت دیگر امکانی برای انجام این نوع عمل‌ها نیست حتی در برخی موارد توصیه می‌شود تا در بزرگسالان یک سال بعد از سوختگی و در کودکان دو یا سه سال بعد از زمان سوختگی که آثار سوختگی و التهاب‌ها برطرف شد، عمل جراحی انجام شود.

فاطمی با بیان اینکه مهمترین موضوع در بیماران سوختگی این است که آنها هم باید به اجتماع بازگردند، تصریح کرد: بیماری که دچار سوختگی شده‌اند، برای حضور در خانواده و اجتماع نیاز به حداقل‌های ظاهری دارد و بدون شک فردی که از ناحیه صورت و دست دچار سوختگی شده و غیرطبیعی است، در خانواده و اجتماع انزواطلب می‌شود و تنهایی را به حضور در اجتماع ترجیح می‌دهد، چرا که مردم در مواجه با بیمار سوخته شوک‌زده و او را خیره نگاه می‌کنند که این مسائل باعث می‌شود بیماری که دچار سوختگی شده ناراحت شود و دوباره آن حادثه را برای او یادآوری کند.

وی با تاکید براینکه بیمار سوخته شده از یادآوری حادثه بیزار است، گفت: یکی از توصیه‌های پزشکان به افراد عادی این است که هیچ‌گاه از بیمار سوخته علت سوختگی را جویا نشوند، چرا که برای او یادآور خاطرات دردناکی است که باعث آزار بیمار می‌شود. همه این موارد موجب می‌شود تا جراحی‌های پلاستیک هرچه سریعتر بر روی افراد دچار سوختگی انجام شود تا فرد به ظاهر تقریبا عادی بازگردد از همین‌رو جراحان پلاستیک باید برنامه‌ریزی داشته باشند تا با تعداد عمل کمتر و فواصل منطقی تا جایی که امکان دارد سعی کنند فرد را به گونه‌ای به حالت طبیعی‌تر بازگردانند که بتواند زودتر به اجتماع بازگردد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی با بیان اینکه یک فرد سوخته هیچ‌گاه به حالت طبیعی خود باز نمی‌گردد، خاطرنشان کرد: عوارض سوختگی تا آخر عمر با بیمار سوخته باقی می‌ماند از همین‌رو ما در انجمن حمایت از بیماران سوختگی تاکید بسیاری براین موضوع داریم که والدین، مسئولان، سیاستگذاران و همه مردم از سوختگی پیشگیری کنند، چرا که اگر سوختگی اتفاق بیفتد درمان دارد اما به طور کامل برطرف نمی‌شود.

فاطمی در پاسخ به این سوال که آیا بیمارستان‌های دولتی امکانات لازم برای درمان این بیماران را دارد یا خیر، اظهار کرد: بیمارستان‌های دولتی ما چه در تهران و چه در شیراز این توانایی را دارند که بتوانند بیماران سوختگی را درمان کنند.

او با اعلام این خبر که تمام مراحل درمان دانش‌آموزان حادثه دیده درودزن را در بیمارستان حضرت فاطمه(س) که بزرگترین مرکز جراحی پلاستیک ایران است، انجام می‌دهیم؛ گفت: مهمترین موضوع این است که ارتباط بین بیمار و پزشک در موفقیت درمان بسیار موثر است به همین دلیل معتقدم اگر بیماران سوختگی مانند بیماران شین‌آباد و دورد‌زن پزشکی را انتخاب کنند که این پزشک در بیمارستان دولتی فعالیت نمی‌کند؛ در هر صورت باید تحت درمان همان پزشک باشد.

فاطمی در پاسخ به این سوال که پزشک معالج این کودکان پس از بازنشستگی در بیمارستان خصوصی فعالیت می‌کند و به گفته آنها دولت هزینه درمانشان در بیمارستان خصوصی را نمی‌پردازد، آیا دولت فقط موظف به پرداخت هزینه درمان آنها در بیمارستان‌های دولتی است، گفت: این کودکان نیز به دلیل اینکه در مدرسه دچار سوختگی شده‌اند، هر بیمارستان و پزشکی را که برای درمان انتخاب کنند؛ دولت موظف است؛ هزینه درمان آنها را پرداخت کند. امیدواریم انجمن ققنوس بتواند با مشاوره حقوقی به این بیماران، موجبات احقاق حقوق انها را فراهم کند.

این جراح پلاستیک با تاکیدبراینکه دولت باید در زمینه سوختگی فرهنگ‌سازی کند و بجای پخش آگهی‌های چیپس و پفک از رسانه ملی برنامه‌هایی برای پیشگیری از سوختگی پخش کنند، گفت:  اگر فردی براثر سهل‌انگاری دچار سوختگی‌ شده‌؛ خودش غفلت کرده است اما کسانی که در اماکن عمومی و وسایل نقلیه عمومی دچار سوختگی می‌شوند دولت وظیفه دارد هزینه درمان این بیماران را به بهترین وجه پرداخت کند و این افراد می‌توانند در صورت عدم پرداخت هزینه از سوی دولت شکایت و درخواست غرامت کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز