خبرگزاری کار ایران

در جمع خبرنگاران اعلام شد؛

آمار تکان‌دهنده وزارت کشور از میزان مصرف مواد مخدرِ پرخطر،طلاق و حاشیه نشینی

آمار تکان‌دهنده وزارت کشور از میزان مصرف مواد مخدرِ پرخطر،طلاق و حاشیه نشینی
کد خبر : ۳۵۸۹۸۷

قائم‌مقام وزیر کشور گفت: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کسانی که وارد مراکز ترک اعتیاد می‌شوند؛ پس از سم‌زدایی مجددا به اعتیاد بازمی‌گردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرتضی میرباقری (قائم‌مقام وزیر کشور) در امور اجتماعی و فرهنگی پس از هفتاد و هشتمین جلسه شورای اجتماعی کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهار داشت: دستور جلسه‌ای که امروز مورد توجه قرار گرفت؛ بررسی آسیب‌ها و مشکلاتی بود که حدود ۲۰ عنوان مشکل و آسیب مورد توجه قرار گرفت و از میان آن‌ها ۵ آسیب به عنوان اولویت اول در کشور در این جلسه تاکید شد که عبارت است از بحث حاشیه‌نشینی، اعتیاد، طلاق و موضوع مفاسد اخلاقی و اجتماعی و همچنین نقاط حاد و آسیب‌پذیری که بیش از میانگین کشور هستند.

وی افزود: در این جلسه تاکید براین بود که دستگاه‌های اجرایی که به بحث مسائل اجتماعی می‌پردازند، باید در سطح رئیس دستگاه در شورا حضور یابند تا سطح تصمیم‌گیری‌ها وپیگیری‌ها از معاونان به روسای دستگاه‌ها ارتقا یابد.

قائم‌مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با بیان این مطلب که در طول سال هر ماه شورا تشکیل جلسه خواهد داد، خاطرنشان کرد: امیدواریم هر جلسه آن با حضور روسای دستگاه‌ها برگزار شود، چرا که این دستوری بود که توسط رئیس جمهور تنفیذ شده است.

توزیع نامناسب امکانات در استان ها/۶ استان نیمی از امکانات را دارا هستند

میرباقری با اشاره به برخی مهاجرت‌ها به کلان‌شهر‌ها و مراکز استان گفت: یکی از گرفتاری‌هایی که در سنوات گذشته شاهد بودیم مهاجرت افراد به مراکز استان‌ها و کلان‌شهر‌ها و همچنین توزیع نامناسب امکانات در کشور است؛ به طوری که هم اکنون ۵، ۶ استان در شرایطی قرار دارند که بیش از نیمی از فرصت و امکانات در آن قرار گرفته است و همین بی‌تعادلی باعث مهاجرت مردم از نقاط کم‌برخوردار به نقاط برخوردار شده است.

وی ادامه داد: اغلب کسانی که مهاجرت می‌کنند در حاشیه شهر‌ها و بافت‌های فرسوده و ارزان‌قیمت مستقر می‌شوند و به همین دلیل امکانات و مراقبت در این مناطق کمتر است و بزه و آسیب در آنجا افزایش می‌یابد بنابراین مناطق حاشیه‌نشینی باید از جهات امنیتی تقویت شود.

قائم مقام وزیر کشور درامور اجتماعی و فرهنگی عنوان کرد: در برنامه سوم، چهارم و پنجم تصمیم گرفته بودیم که هر سال ده درصد حاشیه نشینی را مدیریت کنیم تا در انتهای برنامه پنجم پهنه‌ای به نام حاشیه‌نشینی نداشته باشیم که متاسفانه به دلایل مختلف این امر محقق نشد و به جای صددرصد تنها توانستیم ۱۳ درصد حاشیه‌نشینی را مدیریت کنیم این درحالی است که هم اکنون کمیت دو برابر شده و هم از نظر پهنه حاشیه‌نشینی افزایش داشته‌ایم.

میرباقری ادامه داد: در این زمینه امروز وزارت مسکن گزارشی را ارائه کرد و امیدواریم با بودجه‌ای که سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی برای مقابله با پدیده حاشیه‌نشینی اختصاص داده است امیدواریم در برنامه ششم بخش عمده‌ای از حاشیه‌نشینی را مدیریت کنیم.

وی افزود: موضوع بعدی که مورد توجه قرار گرفت بحث اعتیاد بود که ما در موضوع اعتیاد باید در چهار حوزه کارهای اساسی انجام دهیم به طور مثال در حوزه مقابله با ورود مواد مخدر، بخش دیگر پیشگیری و همچنین بحث درمان است.

بازگشت ۷۰ تا ۸۰ درصد معتادان پس از سم زدایی به چرخه اعتیاد

قائم‌مقام وزیر کشور با اعلام اینکه هم اکنون ۶ هزار و ۵۰۰ مرکز درمانی ترک اعتیاد که بخش غیر دولتی آن را اداره می‌کند، گفت: کسانی که وارد مراکز ترک اعتیادمی‌شوند پس از سم‌زدایی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آن‌ها مجددا به اعتیاد بازمی‌گردند و باید در مراکز درمانی، روان‌درمانی و همچنین درمان اجتماعی بر روی این افراد انجام شود.

میرباقری با اشاره به اینکه در یک دهه اخیر اعتیاد از سمت سنتی به سمت صنعتی حرکت کرده و بسیار پرخطر شده است، گفت: اگر در گذشته تنها ۴ درصد مصرف کننده پرخطر بودند این عدد در حال حاضر به بالای ۲۵ درصد رسیده است که درجلسه امروز تدابیری پیشنهاد شد.

وی موضوع دیگر مورد بحث در جلسه امروز را طلاق عنوان کرد و گفت: در هر صورت رشد طلاق رو به افزایش است به طوری که ما استان‌هایی داریم که از هر صد ازدواج ۳۷ طلاق صورت می‌گیرد و یا متاسفانه  شهرستانهایی داریم که در هر ۱۰۰ ازدواج ۵۰ طلاق وجود دارد و حتی شهرهایی داریم که به ازای هر ۱۰۰ ازدواج بیش از ۶۰ طلاق ثبت می‌شود.

احتمال برگزاری جلسه بعدی شورای اجتماعی با حضور رییس جمهور

قائم‌مقام وزیر کشور با بیان اینکه در ارتباط با جلوگیری از طلاق دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی گزارش و برنامه پیشنهادی ارائه کرده است گفت: به طور مثال کسانی که می‌خواهند طلاق بگیرند باید در قوه قضاییه مشاوره‌های لازم پیش از طلاق به افراد داده شود که در این زمینه استان‌های یزد و خراسان جنوبی خوب عمل کرده‌اند. مشورت‌هایی که سازمان بهزیستی، قوه‌قضاییه و وزارت بهداشت و همچنین اقدامات تبلیغاتی رسانه ملی می‌تواند ارائه دهند بسیار موثر هستند.

میرباقری همچنین از احتمال برگزاری جلسه شورای اجتماعی کشور با حضور رئیس جمهور، در یک ماه آینده خبر داد.

برگزاری ۱۷ جلسه شورای اجتماعی کشور در دولت تدبیر و امید

وی با بیان اینکه جلسات شورای اجتماعی کشور از سال ۱۳۸۰ تشکیل شده است عنوان کرد: در ۴ سال دولت قبل یعنی از سال‌های ۸۸ تا ۹۲ فقط ۸ جلسه شورای اجتماعی تشکیل شد و در دولت تدبیر و امید و در حدود دو سال و نیمی که از فعالیت دولت می‌گذرد ۱۷ جلسه شورا تشکیل شده است.

قائم‌مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه این دولت برای اولین بار گزارشی از مسائل و آسیب‌های اجتماعی را به رهبر معظم انقلاب تقدیم کرده است گفت: ما مامور شدیم که این گزارش را به صورت رویه‌ای برای مقام معظم رهبری تهیه کنیم و چنین چیزی تابحال در ایران وجود نداشته است و تا الان تصمیم‌گیری‌ها چشم‌بسته و تخمینی بوده است.

میرباقری ادامه داد: در همین رابطه در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه در دیداری که با رهبر معظم انقلاب خواهیم داشت گزارشی از اقداماتی که در حوزه مسائل و آسیب‌های اجتماعی صورت گرفته در زمینه حاشیه‌نشینی و طلاق به محضر ایشان خواهیم رساند.

وی با تاکید براینکه اگر می‌خواهیم اساسی عمل کنیم باید بذر تصمیم‌گیری‌ها در برنامه ششم توسعه وارد شود، افزود: برای اینکه به مسائل اجتماعی و فرهنگی بهتر پرداخته شود باید ظرفیت‌های نهادهای مدنی و خیریه‌ای وارد عمل شوند چرا که ظرفیت دولت‌ها محدود است.

قائم‌مقام وزیر کشور ادامه داد: تاکنون در ایران قانونی برای مشارکت فعال نهادهای مدنی نداشته‌ایم و برای اولین بار لایحه فعال‌سازی نهادهای مدنی در چهارشنبه گذشته در هیات دولت به تصویب رسید و امیدواریم به زودی در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز