خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد:

ایراد سازمان بازرسی نسبت به هزینه‌کرد ۱۹ میلیارد تومان در طرح تحول سلامت

ایراد سازمان بازرسی نسبت به هزینه‌کرد ۱۹ میلیارد تومان در طرح تحول سلامت
کد خبر : ۳۵۱۶۱۳

سخنگوی وزارت بهداشت درباره گزارش دیوان محاسبات از چگونگی هزینه‌کرد اعتبارات طرح تحول سلامت، گفت: کل اشکالاتی که دیوان محاسبات گرفته؛ مربوط به ۱۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان( ۴. ۰ درصد از کل بودجه) بوده که به این معناست؛ ۶ .۹۹ درصد این هزینه‌کرد را دیوان محاسبات تایید کرده است.

ایرج حریرچی (سخنگوی وزارت بهداشت) در نشست خبری که امروز در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ بیماری اصلی در دنیا وجود دارد که بار بیماری ایجاد می‌کند که دو مورد آن، بیماری‌های روانی اسکیزوفرنی و اختلالات دو قطبی است. بنابراین با توجه به مسائل مختلف باید اولویت‌های درمان تغییر کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر مصرف ۱۰ داروی گرانقیمت را در اکثر بیمارستان‌های کشور کاهش داده‌ایم و در این زمینه باید گفت اشکال اصلی راهنمای بالینی در نظام‌های پرداخت در قبال خدمت تقاضای القایی است که فقط توسط پزشک نیست بلکه مجموعه شرایط آن را ایجاد می‌کندکه این مسئله راه‌حل‌های متعدد و طولانی دارد.

حریرچی گفت: نقش سیاستگذاری، تامین منابع و راهنماهای بالینی در زمینه نظام‌های پرداخت در قبال سرویس بسیار مهم و قابل بررسی است.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص بیمارستان‌های دولتی که به بخش خصوصی واگذار شده است اظهار کرد: یکی از اولویت‌های طرح تحول سلامت کاهش پرداختی از جیب مردم است و طبق مبانی علمی و قانونی هزینه کرد بخش عمومی در حوزه سلامت باید افزایش پیدا کند و پرداخت از جیب مردم کاهش یابد.

وی ادامه داد: در خصوص بیمارستان‌هایی که با منابع دولتی ساخته‌ شده‌اند خدمت‌رسانی دولتی باید انجام شود و به قیمت دولتی ارائه خدمت کنند و البته درصدی از خدمات این بیمارستان‌ها که مقدار قابل توجهی نیست اجازه داده شده است که با بیمه تکمیلی و تعرفه خصوصی انجام شود.

حریرچی افزود: با بررسی اجمالی در ارائه خدمات بستری مشخص می‌شود که ۸۰ درصد مردم توان مراجعه به بیمارستان خصوصی را ندارند و تنها حدود ۱۵ درصد می‌توانند با کمک بیمه‌های تکمیلی به این بیمارستان‌ها مراجعه کنند و ۳الی ۴ درصد می‌توانند با آرامش خاطر به بیمارستان‌های خصوصی مراجعه نمایند.

وی افزود: البته ما در حال حاضر بیش از ۱۰۰هزار تخت کمبود داریم و در سال‌های اخیر ۲هزار تخت به تخت‌های بیمارستانی افزوده شده است و با طرح تحول و یک درصد ارزش افزوده و مسائلی از این قبیل این تخت‌ها افزایش پیدا کرده است در حال حاضر اضافه شدن ۲۰ هزار تخت بیمارستانی در حال انجام است که البته برخی تخت‌ها به علت فرسوده بودن از مدار خارجی می‌شود و در واقع بخشی‌ از تخت‌هایی که جایگزین می‌شوند جای این تخت‌های فرسوده را پرخواهند کرد.

حریرچی گفت: اگر سرمایه‌گذاران استقبال بکنند وزارت بهداشت زمین را می‌دهد و تضمین خرید را نیز می‌دهد که با فرمول‌هایی که حدود ۷۰ درصد با تعرفه دولتی و ۳۰ د رصد با بیمه تکمیلی ارائه خدمت شود، بیمارستان‌های جدید احداث شوند.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دریافت تعرفه خصوصی در بیمارستان‌هایی که با بودجه دولتی ساخته‌شده‌اند نظیر بیمارستان محب و بیمارستان حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: بیمارستان‌های محب در دوره قبل و با سرمایه غیر دولتی راه‌اندازی شده است و اجازه داده شده است که این بیمارستان با وام ساخته شود و بیمارستان‌های میرزاکوچک‌خان و حضرت فاطمه با زمینی که دولت در اختیار سرمایه‌گذاران قرارداده است در بخش غیردولتی ساخته شده است که البته اصلاحاتی در این زمینه انجام شده که در این بیمارستان‌ها با تعرفه‌های دولتی خدمت‌رسانی شود.

حریرچی گفت: در بیمارستان‌هایی که منابع دولتی با تعرفه دولتی و در بیمارستان‌هایی که بخش خصوصی منابع قابل توجهی بیاورد، ترکیبی از تعرفه‌ها را اعمال می‌کنیم تا بتوانیم جذب سرمایه کنیم.

وی در خصوص به کارگیری مراقبین سلامت در حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: باید دید سرمایه‌گذاری در حوزه مراقبین سلامت معقول است یا خیر، چرا که برخی معتقدند سیستم بهداشت را نمی‌توان با افراد اجاره‌ای اداره کرد و باید در نظر گرفت که این کار تا چه حدی می‌تواند تاثیرگذار باشد. به طوری که در دهه ۶۰ بهورزی که با تحصیلات ششم ابتدایی و دیپلم استخدام می‌شد نقش بسیار مهمی در حوزه سلامت ایفا می‌کرد اما در حال حاضر در روستا‌ها ۵۰ نفر فوق‌لیسانس و لیسانس وجود دارد که ممکن است آن تاثیرگذاری را نداشته باشند.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر دولت مجوز استخدام نمی‌دهد و امکان استخدام مراقبین سلامت در حال حاضر وجود ندارد.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا نظام بهداشتی با خرید خدمت از بخش‌خصوصی انجام می‌شود که البته موفق نیز است اما این بحث هم مطرح است که وزارت بهداشت باید نقش تولیت را اجرا کند یا خود ارائه کننده خدمت باشد.

حریرچی ادامه داد: تجربیات ما در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته در جنوب تهران نشان می‌دهد خرید خدمت به شرط آگاه بودن خریدار نتیجه بهتری از دیگر نظام‌های مبتنی بر استخدام دارد.

وی تاکید کرد: تاکنون ۱۰ جلسه با مقامات ریاست جمهوری، ‌ معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان مدیریت و برنامه برگزار شده و پیگیری‌های لازم در خصوص استخدام مراقبین سلامت انجام شده است اما به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

حریرچی با اشاره به پیگیری‌های وزارت بهداشت در خصوص مسئله اعتیاد افزود: یکی از مسائل مهم کشور مسئله اعتیاد است که تاثیر زیادی در جامعه دارد و نه تنها خطری برای افراد مبتلا بلکه برای سایر افراد جامعه نیز محسوب می‌شود خصوصا زمانی که اعتیاد به تزریق می‌انجامد.

وی افزود: در مورد اعتیاد و پیشگیری از آن سازما‌ن‌های مختلفی درگیر هستند و وزارت بهداشت نیز تا حدی در این حوزه نقش دارد ولی در قسمتی که مربوط به کاهش آسیب است نقش اصلی برعهده وزارت بهداشت است که در این زمینه برنامه‌های مختلفی در سال‌های گذشته انجام شده است.

وی افزود: متادون درمانی می‌تواند به عنوان یک درمان جایگزین به افراد کمک کند تا به کار برگردند و خشونت کمتری انجام دهند و رفتارهای پرخطر نداشته داشته باشند تا آسیب‌ها در این حوزه کاهش پیدا کند.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص سوختگی‌هایی که در روزهای پایانی سال به جهت برگزاری جشن چهارشنبه سوری اتفاق می‌افتد اظهار کرد: در سال گذشته سه مورد فوت، ۲۲ مورد قطع عضو، ۴۰۰ مجروح و ۲ مورد تخلیه چشم در روزهای پایانی سال وجود داشت و به همین دلیل یکی از تلخ‌ترین روزهای سال برای متولیان بهداشت، درمان روز سه‌شنبه آخر سال است که در این روز عده‌ای از جوانان دچار آسیب‌هایی می‌شوند که مادام‌العمر تحت تاثیر آن زندگی می‌کنند.

وی افزود: توصیه می‌کنیم جوانان با تفریحات امن روزهای آخر سال را سپری کنند ولی در هر صورت ما در این روز‌ها مجبور به آماده باش هستیم تا کسی آسیب جدی نبیند.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در خصوص آمار بیماری‌های روانی در کشور و همچنین متغیر و بالا بودن هزینه مشاوره و خدمات روان درمانی اظهار کرد: بیمارانی که مشکلات شدید و طولانی مدت روانی دارند کمتر از یک درصد جامعه را تشکیل می‌دهند ولی بیماری‌های روانی مثل اضطراب، افسردگی خفیف و وسواس‌های مختلف آمار بالایی را در جامعه به خود اختصاص داده‌اند.

حریرچی تاکید کرد: ضرورت دارد که شرایط فرهنگی و اجتماعی را طوری اصلاح کنیم که بیماری‌های روانی به حداقل برسد و اصل بر پیشگیری در این حوزه است.

وی ادامه داد: در ارائه خدمت نیز تقسیم‌بندی‌های قانونی انجام شده است که روانپزشکان چه نقشی دارند و روان‌شناسان بالینی چه خدماتی را باید ارائه کنند و تعرفه‌های قانونی نیز اعلام شده است و در صورتی که تخطی دراین حوزه صورت گیرد با آن برخورد خواهد شد.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص افزایش خطاهای درمانی بیان کرد: خطاهای درمانی یکی از موضوعات مهم و جدی است که در دنیا مطرح است و در همه نظام‌های درمانی وجود دارد و تنها مربوط به کادر درمان نمی‌شود.

وی افزود: یکی از دلایلی که به نظر می‌رسد خطاهای درمانی افزایش پیدا کرده است نقش رسانه‌های مجازی و همچنین توجه ویژه وزیر بهداشت به این مسئله است که در خصوص مادر بارداری که در یکی از بیمارستان‌ها دچار مشکل شد سفارش‌های لازم را انجام داده است و این حساسیت وزارت بهداشت نیز در این زمینه دخیل است.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص خبر منتشر شده نوزاد هفت روزه در صومعه‌سرا که گفته شد به دلیل زردی در داخل دستگاه قرار گرفته و دچار سوختگی شده است افزود: متاسفانه رسانه‌ها در این زمینه صحت‌سنجی نکردند و اخبار اشتباهی را انتشار دادند در حالی که طبق نظر تیم پزشکی و متخصصان پوست و اطفال که توسط وزارت بهداشت مامور شدند سوختگی این کودک کاملا رفع شده و این نوزاد مبتلا به بیماری ۴S تشخیص داده شده که در حال حاضر نیز زنده است و شب گذشته شیرخورده است که نشان از تاثیرگذاری درمان‌های انجام شده در وی دارد.

حریرچی افزود: در بسیاری موارد خطاهای درمانی در دنیا گریزناپذیر است و البته وزارت بهداشت اعتباربخشی های لازم را برای کاهش این خطاها و آسیب‌ها در این زمینه انجام داده است.

وی  در خصوص کم‌توجهی وزارت بهداشت به بیماران نادر از جمله بیماران مبتلا به EB گفت: یکی از دستور جلسات امروز وزارت بهداشت در خصوص بیماران نادر بود و قرار شد کمیته‌ای برای رسیدگی به مشکلات این بیماران در وزارت بهداشت تشکیل شود و  با توجه به عمده مشکلات این بیماران بررسی‌هایی در خصوص کمک به آنها انجام شود.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره گزارش دیوان محاسبات از چگونگی هزینه کرد اعتبارات طرح تحول سلامت، گفت: این گزارش باید به دقت خوانده شود.کل اشکالاتی را که دیوان محاسبات گرفته؛ مربوط به ۱۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان یعنی۴. ۰ درصد از کل بودجه  بوده که این یعنی ۶ .۹۹ درصد این هزینه‌کرد را دیوان محاسبات تایید کرده است.

وی با بیان اینکه قسمت اعظم هزینه کرد وزارت بهداشت مورد تایید دیوان محاسبات بوده است، گفت: اشکالی که گرفته شده درباره انتقال منابع به سال بعد است که در این زمینه ما توضیح لازم را ارائه داده‌ایم که این موضوع جزو اختیارات قانونی وزات بهداشت است و با توجه به اینکه برخی تخصیص‌ها در روزهای انتهایی سال داده شد، دانشگاه‌های علوم پزشکی اختیار انتقال منابع به سال بعد را دارند.

حریرچی اظهار کرد: در خصوص اشکالی که دیوان محاسبات از ۴. ۰ درصد کل بودجه هدفمندی گرفته بود و گفته شده که بابت هدایا هزینه شده است باید گفت؛ بر اساس بند پنج مصوبه هدفمندی در ۲۷ اردیبهشت ۹۳ دولت، نحوه هزینه کرد را جزء به جزء مشخص کرده است و به طور مثال گفته شده که ۵۵۰ میلیارد برای بیمه افراد فاقد بیمه هزینه شده است و سایر هزینه‌ها نیز در آن آمده است در حالی که بند پنج مصوبه می‌گوید که وزارت بهداشت مجاز است تا یک درصد از اعتبارات موضوع بند الف این تصویب نامه را بابت ترویج، مدیریت و پایش طرح تحول نظام سلامت هزینه کند؛ یعنی میزان آن ۴۸ میلیارد تومان می‌شود.

وی با بیان اینکه ما برای هزینه کردهای خود، مقام تشخیصی داریم که یا وزیر بهداشت است یا شخصی است که وزیر بهداشت انتخاب کرده‌اند. همچنین افرادی هم به عنوان نماینده وزارت اقتصاد هستند که بعدا توسط دیوان محاسبات به این موضوعات هم رسیدگی می‌شود. در حال حاضر در حال بحث روی این موارد هستیم البته از نظر ما در اکثریت موارد تخلفی نبوده است و اگر اشکالی باشد با توجه به منابع دیگر قابل جابجایی و امکان رسیدگی قانونی آن وجود دارد.

وی افزود: البته از نظر ما عملکرد وزارت بهداشت درست بوده، ولی به هر حال هر یک ریال هم که هزینه شده است باید در این زمینه بررسی شود و ما امیدواریم در چند ماه آینده بتوانیم حقانیت خود را اثبات کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به خبرنگاری درباره نامه محرمانه کمیته بین المللی المپیک به وزارت بهداشت در خصوص عدم شرکت در المپیک برزیل به دلیل شیوع بیماری زیکا گفت: باید پیگیری شود که این نامه به وزارت بهداشت داده شده است یا خیر و در صورت وجود همچین مساله‌ای در کشور‌های دنیا بر اساس توصیه‌های سازمان بهداشت تصمیم گرفته می‌شود و وزارت بهداشت نیز با توجه به مراجع بین لمللی تصمیم خواهد گرفت و تصمیم خود را اعلام می‌کند.

وی در خصوص میزان مراجعه‌های غیر ضروری به مراکز درمانی بعد از اجرای طرح تحول سلامت گفت: در مواردی به دلیل اینکه نمی‌توانیم در برخی نقاط متخصصان لازم را تامین کنیم و در برخی جا‌ها نیز به دلیل مشکلات فرهنگی و ترجیح بی‌جا برای مراجعه به شهرهای بزرگی مثل تهران برای درمان مراجعات غیر ضروری وجود دارد.

حریرچی خاطرنشان کرد: در این زمینه باید توجه کنیم تا چه حدی و در چه جاهایی متخصص نیاز داریم تا این مساله به حداقل برسد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز