سخنگوی وزارت بهداشت:
۸۲ درصد پرداختی از جیب مردم به حوزه سرپایی اختصاص دارد
سخنگوی وزارت بهداشت مهمترین مشکل در حال حاضر این وزارتخانه را در ارائه خدمات سرپایی عنوان کرد و گفت: ۸۲ درصد پرداختی از جیب مردم به حوزه سرپایی اختصاص مییابد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ایرج حریرچی؛ سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به اینکه در پرداختی بیمهها دچار مشکل هستیم، اما به کمک سازمان تامین اجتماعی و مشارکت بانکها در شرایط بهتری قرار داریم، گفت: تاخیر تامین اجتماعی برای پرداختها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، اما سازمان بیمه سلامت همچنان با کسری مواجه است و امیدواریم با گشایش در حوزه اقتصادی توجه ویژهای به بودجه سازمان سلامت شود.
بیمهها بیش از ۸ هزار میلیارد تومان بدهی دارند
وی با اعلام اینکه بیمهها بیش از ۸ هزار میلیارد تومان بدهی دارند، گفت: امیدواریم با کمکهایی که به بیمه سلامت میشود و اقدامی که تامین اجتماعی انجام میدهد در اسفندماه شاهد کاهش این کسریها باشیم. در حال حاضر همه بیمهها اعم از بیمارستانهای دولتی، خصوصی و بیمههای تکمیلی بدهکار هستند.
حریرچی درباره بستههای طرح سلامت گفت: پوشش همگانی سلامت در یکی دو سال محقق نمیشود و در کشورهای غربی در بازه زمانی ۱۲ – ۱۰ ساله موفقیت حاصل شد. در مجموع هدف نهایی ما اجرای سیاستهای کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری است زمانی که تحریمها برداشته شد. ما بستههای جدید را ارائه خواهیم داد.
۸۲ درصد از پرداخت از جیب مردم به حوزه سرپایی اختصاص دارد
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: مهمترین مشکلی که در حال حاضر داریم ارائه خدمات سرپایی است. ۸۲ درصد از پرداخت از جیب مردم به حوزه سرپایی اختصاص مییابد اما در این حوزه و همچنین در حوزههای دندانپزشکی و داروهای گرانقیمت، برنامههای زیادی داریم و معاونت درمان قصد دارد نسبت به گسترش کلینیکهای سرپایی اقداماتی را انجام دهد.
حریرچی با اشاره به اینکه پیشرفتی که در حوزه بهداشت حاصل شده شگفتآور است عنوان کرد: درست است که تهمتهایی به ما زده میشود اما ما به لحاظ پوشش و اقبال سلامت در شهرهای تا ۵۰ هزار نفر اقدامات خوبی را انجام دادهایم که کم سابقه بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه ما سرانه بهداشت و درمان مردم را در سه رقم ریالی، دلار آزاد و دلار بینالمللی اعلام میکنیم افزود: فعلا نمیتوانیم حسابهای ملی مردم را در سالهای ۹۴-۹۳ اعلام کنیم چرا که آمارها در حال جمعآوری است. آخرین حساب ملی سلامت حداکثر ۷ درصد درآمد ناخالص ملی بوده است. ما حداقل باید برابر تراز متوسط منطقه از درآمد ناخالص ملی صرف هزینه بهداشت و درمان کنیم و نقش دولت و بیمهها در تامین منابع باید از متوسط منطقه بالاتر باشد.
وی گفت: برخی از کشورهای جنوب آسیا در ارتباط با درمان سرطان تبلیغاتی را انجام میدهند این در حالی است که درمانی که در این کشورها انجام داده میشود یا کلا تاثیر ندارد و یا تاثیر قابل توجهی ندارد و در اغلب آنها موارد علمی پزشکی رعایت نمیشود.
پرداخت از جیب مردم از ۳۷ درصد به ۶ درصد کاهش یافته است
حریرچی در واکنش به اظهارات دو وزیر سابق بهداشت درباره انتقاد از طرح تحول سلامت و اینکه پرداختی از جیب مردم افزایش یافته است گفت: ما فعلا نمیتوانیم حساب ملی سلامت مردم را در سال ۹۴-۹۳ اعلام کنیم ولی براساس اعلام مرکز آمار و بررسیهایی که از هزینه خانوادهها انجام شده، پرداختی از جیب مردم کاهش داشته است و روزی که مجاز باشیم این درصدها را اعلام کنیم حتما جشن ملی برگزار خواهیم کرد. ما در هزینه بستری هم در هزینه سرپایی کاهش پرداختی از جیب مردم داشتهایم.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: قرار نیست وزارت بهداشت به هر اظهارنظری پاسخ دهد اما آنچه که مبانی علمی دارد حتی اگر مخالف ۱۰۰ درصدی داشته باشد کاملا استقبال میکنیم. اینکه گفته میشود پرداختی از جیب مردم از ۱۰ درصد به ۶ درصد رسیده است اشتباه است چرا که پیش از این پرداختیها ۳۷ درصد بوده و به ۶ درصد رسیده و در شهرستانها نیز به ۳ درصد رسیده است. رقم خالص پرداختی مردم در سال ۹۳ علیرغم افزایش تورم، کاهش پیدا کرده است. مرکز آمار هر سه ماه یکبار در این باره به ما گزارش میدهد.
همچنین محمد میرزابیگی به حواشی جشن پرستار اشاره کرد و گفت: نظام سلامت یک صنف و مجموعه حرفهای و مستقل است، اما جشن روز پرستار در کل کشور به صورت مشترک با نظام پرستاری برگزار شد و اینطور نبود که شکافی بین وزارت بهداشت و نظام پرستاری وجود داشته باشد و این دیدگاه در ما وجود ندارد که به فکر شکاف و تفرقه باشیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت به برخی اظهاراتی که از سوی برخی افراد سازمان نظام پرستاری مبنی بر صحبت از پرستاران پلاستیکی و دریافت ۴۰۰ هزار تومان از پرستاران برای حضور در جشن وزارت بهداشت، گفت: این اظهارات هدیه بدی برای پرستاران بود، البته این اظهارات را مواضع اعضای شورای عالی نظام پرستاری نمیدانیم؛ زیرا این اعضا افرادی منطقی هستند و اصلا چنین مواضعی ندارند، بلکه این موضع دو یا چهار فرد بیشتر نیست. معتقدم که این نگاه توهینآمیز باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه در جشنی که برای پرستاران برگزار شد، پرستاران بخش دولتی، خصوصی، تامین اجتماعی، اعضای هیئت مدیرهها، پرستاران مسئول وزارت بهداشت حضور داشتند، تصریح کرد: همزمانی برخی اظهارات و انتقادها با انتخابات مجلس معنادار است. این موضوع را که بین دریافتی پزشک و پرستار اختلاف هست، رد نمیکنیم؛ منتها این موضوع ریشه در سال ۷۴ دارد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون اقدامات خوبی برای پرستاران انجام شده، گفت: اگرچه هنوز بدهکار پرستاران هستیم، اما نسبت به سالهای گذشته میتوانیم سرمان را بالاتر بگیریم. در آن زمان اختلاف دریافتی پزشک و پرستار بیش از حالا بود.