کمبود نیرو در یگان حفاظت شیلات
فرمانده یگان حفاظت شیلات کشور با تاکید بر ضرورت تغییرات جدی در یگان مربوطه گفت: امکانات سخت افزاری این یگان نه تنها به روز نیست که کمبود نیرو نیز بسیار محسوس است.
به گزارش ایلنا از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ اکبر شاولی پور افزود: بر اساس قانون، تأمین تمام امکانات پشتیبانی اعم از تامین نیرو و تجهیزات به عهده سازمان شیلات و اعتبارات دولتی است و در برنامه هایی آتی نیز تجهیز و به روز رسانی امکانات یگان حفاظت پیش بینی شده است هرچند تا کنون این امر محقق نشده است.
وی درباره نقش نیروی انتظامی در تأمین امکانات، گفت: نیروی انتظامی در راستای تجهیز و تخصیص امکانات، مسئولیتی در قبال یگان حفاظت شیلات ندارد و صرفا از لحاظ کنترل عملیاتی و فعالیت های مشارکتی از جمله گشت های تلفیقی و مشترک دریابانی با یگان حفاظت فعالیت می کند و سازمان شیلات موظف است امکانات و تجهیزات را تأمین کند.
شاولی پوربا اشاره به بزرگترین معضل و مشکل این یگان، افزود: کمبود نیرو در این یگان از کمبود و نبود تجهیزات به روز نیز محسوس تر است، جذب نیروی جوان از معضلات این یگان است و تا امروز این مهم محقق نشده هر چند این طرح در حال حاضر توسط سازمان مدیریت در دست بررسی است.
فرمانده یگان حفاظت شیلات کشور با اشاره به اهمیت همگانی کردن حراست از منابع آبزی ، آموزش را در توسعه فرهنگ سازی حفاظت از منابع آبزی یک ضرورت دانست.
شاولی پور در تشریح اقدامات یگان حفاظت شیلات در حراست از منابع آبزی با اشاره به برنامه های سازمان یگان حفاظت در راستای حمایت از منابع آبزی گفت : در این راستا یگان حفاظت شیلات با تعریف دو بخش در برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت اقداماتی انجام داده است.
وی افزود : با توجه به اینکه صید به بخش خصوصی واگذار شده، مشارکت بهره برداران در امر حفاظت در دستور کار این یگان در بخش برنامه های کوتاه مدت تعریف شده است در این راستا ، نشست ها و جلساتی با بخش خصوصی و بهره برداران مجاز منابع آبی برگزار شده است.
شاولی پوربا اشاره به اینکه استفاده از فناوری های نوین نیز از دیگر برنامه ها این یگان است ، گفت: تجهیزات و امکانات یگان حفاظت اعم از شناورها باید به روز شود، همچنین در این حوزه تغییر تاکتیک نیز باید صورت بگیرد.
وی ادامه داد : متأسفانه به دلیل کمبود نیرو در تمام بنادر و استان های ساحلی ، نیروهای این یگان مستقر نیست و لازم است در این راستا اقدام شود و باید با همکاری دریابانی در سطح تمام بنادر صیادی به خصوص در جنوب کشور نیروهای مجرب مستقر شوند.
شاولی پور گفت: استفاده از تکنولوژی های روز و پایش نامحسوس دریا، کنترل و حفاظت صرفا نباید به نیروی انسانی محدود شود و باید به سمت تجهیز امکانات برویم.
وی اضافه کرد: در کنار تغییر تاکتیک، با تغییر تکنیک ها نیز باید روش های نوین را جایگزین کنیم و از روش سخت افزاری به سمت نرم افزاری حرکت کنیم.
شاولی پور افزود: امروز حفاظت و حراست از مرزهای دریایی با استفاده از تجهیزات نوین و پیشرفته به عهده دریابانی مرزبانی است، لازم است در این یگان نیز به روز شویم. پایش نامحسوس و نصب دوربین ها به کنترل و حفاظت منابع آبزی کمک می کند.
این مقام مسئول در خصوص بخش دوم برنامه های این یگان و لزوم برنامه ریزی در راستای فرهنگ سازی، گفت: در این حوزه همه سازمان ها باید مشارکت کنند و صرفا با فعالیت سازمان شیلات موضوع به نتیجه نمی رسد. همه باید در راستای حفاظت از منابع طبیعی احساس مسئولیت کنیم و از دستگاه قضا، نیروی انتظامی تا سازمان های دولتی و مشارکت مردمی در این راستا ایفای نقش کنند.
شاولی پور با تاکید بر لزوم برنامه ریزی در راستای فرهنگ سازی حفاظت از منابع آبزی، گفت: باید در راستای آگاه سازی ساحل نشینان نیز اقدامات جدی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در دریای خزر ماهیان گران قیمتی چون ماهیان خاوریاری وجود دارد که نسل برخی از این گونه ماهیان منقرض شده و ممکن است در خصوص سایر گونه ها نیز این اتفاق بیفتد که لازمه این موضوع فرهنگ سازی در راستای مقابله با صید غیرمجاز و حفاظت از منابع آبزی است به همین منظور مشارکت دهی مردم امری ضروری است.
سرهنگ شاولی پور در خصوص همکاری مردم بومی در استان های ساحلی اظهارکرد: در استان های ساحلی شماره های خاص تلفن تعریف شده استو مردم می توانند در صورت مشاهده صید غیرمجاز با پایگاه های یگان حفاظت شیلات در استان تماس بگیرند.
وی افزود: در استان های ساحلی از طریق تبلیغات و جزوه های اطلاع رسانی (بروشورها) این شماره ها در اختیار ساحل نشینان و مردم قرار گرفته است و نیروهای یگان حفاظت به صورت 24 ساعته به گوش و آماده هستند و سریعا اقدام می کنند.
شاولی پور اضافه کرد:این یگان در راستای تدابیر و اهداف نیروی انتظامی از هیچ تلاشی در راستای حفاظت از انفال و منابع آبزی دریغ نخواهد کرد.