در گفتوگو با ایلنا پاسخ داده شد:
آیا دانشآموزان بعد از تعطیلات باید با تکلیف نوروزی «عید، هنر و داستان» در مدارس حاضر شوند؟

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به این پرسش که آیا انجام فعالیت نوروزی «عید، هنر و داستان» برای دانشآموزان اجباری است، پاسخ داد.
رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که آیا انجام برنامه «عید و هنر و داستان» مانند پیک نوروزی برای دانش آموزان اجباری است؟ گفت: دانشآموزان باید یکی از فعالیتها را انتخاب کنند و انجام دهند. اما اینکه چه فعالیتی را انتخاب کنند بر عهده خود دانشآموزان است؛ مثلاً میتوانند انتخاب کنند که در قسمت ادبی یا هنری فعالیت کنند، یا از بین فعالیتهای ادبی، آیا دوست دارند کتاب داستانی را بخوانند و خلاصه کنند، یا داستانی بنویسند، یا داستانی را روایت کنند و یا از میان فعالیتهای هنری، دوست دارند عکاسی را انتخاب کنند، یا نقاشی، فیلمسازی، گزارشنویسی یا سفرنامهنویسی.
حکیمزاده اضافه کرد: مزیت دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، این است که با توجه به اینکه کودکان روزبهروز بیشتر درگیر فضای مجازی میشوند و این مساله، آنها را از کتاب و کتابخوانی -که یک ضرورت است- دور میکند، «عید و هنر و داستان» مجالی را فراهم میکند تا دانشآموزان فعالیتی را انجام دهند که چندان متکی به فضای مجازی نیست و یک فعالیت خلاقانه است که بیشتر با تقویت مهارتهای پایه خودشان سر و کار دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا والدین با این طرح موافقند و آن را مایه دردسر نمیدانند؟ گفت: در دورههای گذشته از اجرای این طرح، خانوادهها خیلی استقبال میکردند. زیرا برایشان جالب بود این امکان وجود داشت که خیلی از دانشآموزان کارهای خلاقانهای را که در قالب داستانها یا روایت انجام میدادند و مینوشتند، در جمعهای فامیلی بخوانند و به عنوان کتابی که دانشآموز نوشته، عرضه کنند. یا در سفرنامهها و گزارشها، خانوادهها اتفاقاً در کنار بچهها قرار میگرفتند.
او خاطرنشان کرد: برای پدربزرگ و مادربزرگها و بزرگترهای فامیل که کمتر مورد توجه بودند، خیلی فرصت جالبی بود؛ بعضی از بچهها به آنها مراجعه میکردند و از آنها میخواستند که داستانی برایشان بگویند تا آن را بنویسند. این ارتباط خانوادگی و ارتباط بین نوهها و پدربزرگ و مادربزرگها بسیار شیرین و دلنشین است و فرصت خوبی را برای ارتباط فراهم میکند. در مجموع خانوادهها از این فعالیت خلاقانهای که بچهها انجام میدهند، رضایت خاطر زیادی داشتند. دانشآموزان هم به تناسب پایه تحصیلی و جنسیت شان، یکی از این فعالیتها بیشتر مورد توجه شان بوده است.
حکیمزاده گفت: حتی ما دانشآموزانی داشتیم که معمولاً با انجام دادن پیک مشکل داشتند، ولی سفرنامه بسیار جذابی را از مسافرت فراهم کردند و توضیحاتی نوشتند که فعالیت ترویج گردشگری جالبی به حساب میآمده است. این باعث شده که دانشآموزان، وقتی به سفر میروند، بیتوجه از کنار بسیاری از میراث تاریخی نگذرند و این میراث فرهنگی و تاریخی را گزارش دهند، به جغرافیای سرزمینمان بیشتر آگاه شوند و این را در قالب گزارش ارائه کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: امسال که نوروز با ماه مبارک رمضان مقارن است، در این فعالیت پیشبینی شده که موضوعات انتخابی، میتواند مرتبط با ماه مبارک رمضان و سفرههای افطار باشد.
وی در خصوص استعدادیابی صورت گرفته در قالب این طرح تصریح کرد: برای اولین بار در دوره قبل استعدادهای برتر ادبیمان را به عنوان برگزیدگان به جشنوارههای پژوهش معرفی کردیم. چون این جشنوارهها بیشتر معطوف به برخی از فعالیتهای مربوط به درس علوم و ریاضی بودند. ولی با توجه به اینکه مهارتهای ادبی واقعاً مهم هستند و هر گونه پیوندی با این مهارتها به نوعی پاسداشت میراث فرهنگی غنی ما نیز محسوب میشود، ما این را در قالب بندهای جشنواره پژوهش آوردیم.