رئیس سازمان بهزیستی در گفتوگو با ایلنا:
عدم گزارشدهی موارد کودک آزاری از سوی مردم، جرمانگاری شده است/ خلاء قانونی در حمایت از کودکان نداریم/ اعتبارات بهزیستی برای مداخله بهنگام در جرائم باید افزایش یابد
![عدم گزارشدهی موارد کودک آزاری از سوی مردم، جرمانگاری شده است/ خلاء قانونی در حمایت از کودکان نداریم/ اعتبارات بهزیستی برای مداخله بهنگام در جرائم باید افزایش یابد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/daWYOc2a4GUW/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pnbm57YbJRjo7otfNPZWXfo,/6126568.jpg)
رئیس سازمان بهزیستیاز توانمندسازی کودکان کار در بیش از ۹۰ مرکز در سطح کشور خبر داد.
سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص اقدامات بهزیستی برای کودکان کار گفت: سازمان بهزیستی اقداماتی در راستای ساماندهی کودکان، آموزش کودکان، نگهداری کودکان و جدا کردن کودکان از چرخه خیابان انجام میدهد، مجتمع شوق زندگی با همکاری سایر نهادها و سازمانها برای حل مسائل کودکان تاسیس شده است و آسیبهای مربوط به کودکان کار و کودکان خیابانی را کاهش خواهد داد.
توانمندسازی کودکان کار در بیش از ۹۰ مرکز در سطح کشور
وی افزود: بیش از ۹۰ مرکز در سطح کشور داریم که برای توانمندسازی و جمعآوری این کودکان شکل گرفته و ۶۴۰ مرکز نیز وجود دارد که تحت عنوان شبه خانواده برای کودکان و نوجوانان هستند. بخشی از کودکانی که کار میکنند، کودکان خیابانی هستند و به نوعی در چرخه خدماتی این مراکز قرار میگیرند.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: رویکرد توانمندسازی کودکان کار با رویکرد تربیتی و قرار گرفتن در چرخه حیات سالم از جمله مهمترین موارد است که در ادامه به یک جمعبندی تحت عنوان مجتمع شوق زندگی رسیدیم. این مجتمع به نظر من یک رویکرد تجمیعی، تخصیصی، تربیتی، تفکیکی و مشارکتی است که هر کدام نیاز به توضیح دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای مقابله با خشونت علیه کودکان خلاء قانونی وجود دارد؟ گفت: در حمایت از کودکان خلأ قانونی وجود ندارد و در این راستا قانون جامع حمایت از اطفال و نوجوانان وجود دارد. این قانون سال ۱۳۹۹ تکمیل شده و به قانون جامع تبدیل شد. اگر پلیس جرمی مربوط به کودک مشاهده کند باید گزارش دهد، اما اطلاع ندادن از سوی مردم عادی، جرمانگاری نشده بود یعنی اگر اکنون یک کودک مورد آزار قرار گیرد و از کنارش عبور کنیم و گزارش نکنیم، جرمانگاری شده است و حساسیت در قانون برای خشونت علیه کودکان بسیار جدی است و البته نگاه خانواده محور و تربیتی وجود دارد که کودک در محیط خانواده براساس این قانون محافظت شود و بنابراین به لحاظ قانونی این اقدامات اتفاق افتاده است.
۳۸۵ مرکز مداخله در بحرانهای اجتماعی، مداخلات را انجام میدهند
حسینی در پاسخ به این سوال که چرا سازمان بهزیستی در خصوص پرونده قتل نیان نتوانست به موقع مداخله کند، گفت: قتلهایی که در خانواده صورت میگیرد غالباً قتلهای بازتابی است نه قتلهای برنامهریزی شده. قتل برنامهریزی شده این است که شما برنامهریزی میکنید یک نفر را بکشید و قتل بازتابی این است که در اثر رفتار خشونتآمیز و احساسی، فرد کاری انجام میدهد و در نهایت هم پشیمان میشود. سوال این است که چرا خانوادهها مانع این قتلها نمیشوند؟ در حال حاضر ۳۸۵ مرکز مداخله در بحرانهای اجتماعی، مداخلات را انجام میدهند.
وی در ادامه گفت: سازمان بهزیستی تنها سازمانی است که در کنار نیروی انتظامی در این نوع شرایط، مداخله میکند. برای مثال اگر کسی بخواهد قتل انجام دهد، متوجه میشود و مانع قتل میشود. اگر بخواهد سرقت کند، متوجه میشود و دستگیر میکند. لذا سازمان بهزیستی تنها سازمانی است که در میدان عمل توسط تماس مردم با ۱۲۳ و گزارش جرائم مداخلات حرفهای حمایتی میکند.
بیش از ۷۰۰ هزار تماس با ۱۲۳ منجر به مداخله شده است
وی افزود: در شش ماه اول سال بیش از ۷۰۰ هزار تماس با ۱۲۳ منجر به مداخلات شده است. سازمان بهزیستی در مرحله عمل با مددکاران و عوامل روانشناس مداخله میکنند و در بسیاری از جرایمی که اتفاق بیفتد مداخله داریم؛ مداخله به هنگام که به آن گلدن تایم میگویند. وقتی که دختری میخواهد از خانه فرار کند، اگر در همان گامهای اول به درستی به او رسیدگی شود به طور طبیعی در چرخه زندگی سالم ممکن است قرار بگیرد، اما در غیر این صورت دچار آسیب میشود. لذا برای مداخلات بهنگام سازمان بهزیستی در جرائم، باید با افزایش اعتبارات امکانات را ارتقا دهیم.