خبرگزاری کار ایران

صالحی امیری در گفت‌وگو با ایلنا:

تحریم‌ها در همکاری‌ با دانشگاه‌های باستان‌شناسی مشکل ایجاد می‌کند/ مرمت کاخ صاحب‌قرانیه توسط دانشگاه همدان

تحریم‌ها در همکاری‌ با دانشگاه‌های باستان‌شناسی مشکل ایجاد می‌کند/ مرمت کاخ صاحب‌قرانیه توسط دانشگاه همدان
کد خبر : ۱۵۸۶۳۴۷

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مرمت کاخ صاحب‌قرانیه توسط دانشگاه همدان خبر داد.

«رضا صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت چهاردهم در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که رئیس‌جمهور بارها بر استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و نخبگان دانشگاهی در حل مسائل مختلف کشور تأکید کرده‌اند، آیا شما از این ظرفیت بهره می‌برید؟ گفت: اینکه آقای پزشکیان درباره نظام کارشناسی صحبت کردند، به آن اعتقاد دارند. ایشان معتقدند دولت الزاماً باید از زاویه کارشناسی درباره مسائل تصمیم بگیرد. این نگاه کارشناسی باید الزاماً از محیط علمی استخراج شود و این حرف روشن درستی است.

فعالیت ۴۰۰ پژوهشگر در پژوهشگاه میراث فرهنگی

وی خاطرنشان کرد: ما هم به عنوان وزارت میراث یک پژوهشگاه داریم که حدود ۴۰۰ پژوهشگر در آنجا فعالیت دارند و پنج پژوهشکده نیز در این پژوهشگاه وجود دارد؛ باستان‌شناسی، مردم‌شناسی، مرمت و… لذا اگر بناست هر اقدامی را در حوزه میراث انجام دهیم، باید تیم پژوهشگر ما پروپوزال تهیه کند، سپس کار کارشناسی انجام دهند و نظر بدهند تا به سیستم اجرایی بیاید. این مسیر اکنون واقعا وجود دارد.

صالحی امیری افزود: در دوره جدید نیز سیاستی که اعلام کردم، تقویت مرجعیت پژوهشگاه است؛ یعنی فراتر از اینکه از آن استفاده می‌کنیم، اعلام کردیم که آن‌ها مرجعیت دارند، به این معنا که نظر آن‌ها باید نظر حاکم و غالب باشد. رئیس پژوهشگاه، عضو شورای معاونان است و در همه نشست‌های تخصصی وزارتخانه نیز عضو هست و در کل پژوهشگاه بازوی قوی ماست.

رئیس‌جمهور قائل به کار علمی و پژوهشی است

صالحی امیری در پاسخ به سوالی درباره فعالیت‌های پژوهشی وزارت میراث فرهنگی با دانشگاه‌ها و در سطح ملی افزود: در سطح ملی، رئیس‌جمهور قائل به این است که کار علمی پژوهشی باید از دانشگاه به کمیسیون‌های دولت بیاید و از کمیسیون‌های دولت باید در صحن دولت تصویب شود و این مسیر واقعا اکنون به طور جدی شروع شده و کمیته‌های مختلف نیز شکل گرفته است.

بر مبنای یافته‌های علمی تصمیم می‌گیریم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت چهاردهم اضافه کرد: اکنون جلسات کمیسیون‌ها را داریم که خیلی وقت‌ها از اساتید دانشگاه دعوت می‌شود و بر مبنای یافته‌های علمی تصمیم می‌گیریم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا وزارت میراث فرهنگی با دانشگاه مشخصی در  حوزه‌ کاوش و پژوهش قرارداد دارد؟ گفت: ما خودمان پژوهشگاه علمی داریم، اما برای استفاده از مرمت و صیانت از میراث‌های خود، با بسیاری از دانشگاه‌ها که در حوزه باستان‌شناسی و علوم مرتبط فعالیت دارند و دانشگاه‌هایی که در زمینه گردشگری فعال هستند، همکاری می‌کنیم و به‌ویژه با آن‌هایی که در حوزه صنایع دستی فعال هستند، بیشتر همکاری می‌کنیم.

مرمت کاخ صاحب‌قرانیه توسط دانشگاه همدان

وی با اشاره به قرارداد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با دانشگاه همدان گفت: مرمت کاخ صاحب‌قرانیه را گروه باستان‌شناسی دانشگاه همدان مطالعه کرده و بر اساس آن مرمت انجام می‌شود. بسیاری از مرمت‌های مراکز ما در سراسر کشور به‌وسیله گروه‌های باستان‌شناسی دانشگاه‌های همان استان انجام می‌شوند.

مطالعات مشترک با دانشگاه‌های باستان‌شناسی دنیا

صالحی امیری همچنین درباره‌ی تعاملات وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با دانشگاه‌های خارجی گفت: از قبلِ انقلاب تا بعد از آن با دانشگاه‌ها و مؤسسات دانشگاهی باستان‌شناسی دنیا همکاری داریم، اما بعد از انقلاب، این مقدار همکاری کمتر شده و محدودیت‌هایی ایجاد شده، اما اکنون با هماهنگی که با نهادهای ذیربط داریم، این همکاری وجود دارد. در بسیاری از پروژه‌هایی که اکتشاف و مرمت هستند، مطالعات مشترکی داریم.

تحریم‌ها در همکاری با دانشگاه‌های خارجی ایجاد مشکل می‌کند

وزیر میراث فرهنگی و صنایع دستی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم‌ها مانعی بر سر این همکاری ایجاد نکرده است؟ گفت: تحریم‌ها مشکل ایجاد می‌کند، اما دانشگاه‌ها شرایط‌شان به‌گونه‌ای است که در مطالعات و اکتشافات با ما همکاری می‌کنند. زیرا بخش زیادی از دانشگاه‌های خارج از کشور از استقلال در تصمیم‌گیری برخوردارند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز