خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری مطرح شد:

اعلام آمار مرگ و میر آنفلوآنزا در کشور/ موج بیماری تا بهمن‌ماه طول می‌کشد

اعلام آمار مرگ و میر آنفلوآنزا در کشور/ موج بیماری تا بهمن‌ماه طول می‌کشد
کد خبر : ۱۲۹۵۴۷۱

رئیس مرکز مدیریت واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزا در کشور، گفت: اموج این بیماری تا بهمن‌ماه طول می‌کشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در نشست خبری امروز  ۱۷ آبان‌ماه خود با بیان ایکه طی دو هفته گذشته با توجه به رصدی که انجام شده میزان ابتلا به آنفلوآنزا ثابت مانده است، گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که شیوع بیماری آنفولانزا بین دو تا سه‌ماه یعنی تا اواسط بهمن‌ها طول بکشد.

وی بیان کرد: در دو سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی مانند زدن ماسک تعداد موارد کم شده بود، اما این احتمال بسیار زیاد بود که آنفلونزا شیوع پیدا کند و این اتفاق چهار هفته زودتر شروع شده است و همین موضوع هم پیش‌بینی شده بود.

عرشی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد که شیوع بیماری آنفولانزا بیشتر در بین کودکان است، گفت: در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از موارد سرماخوردگی مربوط به آنفولانزا نوع A است.

این مقام وزارت بهداشت یادآور شد:مطالعات نشان می‌دهد که ویروس آنفوآنزا بین ۵ تا ۸ روز از بدن دفع می‌شود و در حدود پنج روز افراد مبتلا باید خود را قرنطینه کنند.

وی همچنین در مورد بیماری کرونا نیز گفت: خوشبختانه هنوز پیک جدیدی از بیماری شکل نگرفته است. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، احتمال ابتلای همزمان به بیماری کرونا و آنفولانزا دارند و به همین دلیل این افراد باید شیوه نامه‌های بهداشتی را دقیق‌تر از سایر افراد رعایت کنند.

عرشی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون دو هزار و ۷۷ آنفلوآنزا مثبت شده است، گفت: در هفته اخیر از سه هزار و ۱۷۵ نمونه  مورد۹۹ از نظر آنفولانزا مثبت گزارش شده است.

وی درباره مرگ و میرهای ناشی از آنفلوآنزا در سال جاری، تصریح کرد: مرگ و میر زیر ۱۰ سال ۶ نفر، بین ۱۰ تا ۲۰ سال دو نفر، بین ۲۰ تا ۳۰ سال سه نفر، بین ۳۰ تا ۴۰ سال ۴ نفر،   بین ۴۰ تا ۵۰ سال ۳ نفر، بین ۵۰ تا ۶۰ سال ۵ نفر، بین ۶۰ تا ۷۰ سال یک نفر و بالای ۷۰ سال ۷ نفر بوده است.

وی درباره آمار مرگ و میرهای آنفلوآنزای زیر ۵ سال، توضیح داد: سال ۹۶ تعداد ۲۱ نفر، سال ۹۷ تعداد ۱۰ نفر، سال ۹۸ تعداد ۵۰ نفر، سال ۹۹ تعداد یک نفر، سال ۱۴۰۰ یک مرگ و امسال هم تاکنون یک مرگ کمتر از ۵سال داشته‌ایم. این موارد تک تک بررسی دقیق شده است و به مجامع بین‌المللی گزارش شده است.

عرشی تأکید کرد: استفاده از ماسک در فضاهای بسته توصیه می‎شود، زدن ماسک باعث حفاظت افراد است.

وی همچنین در مورد آخرین وضعیت وبا در کشور نیز اظهار کرد: ما امسال نگران وبا بودیم، موارد مثبت زودتر در کشور بروز پیدا کرد اما با مراقبت همکاران بهداشتی منجر به اپیدمی نشد.  امسال بیش از ۳۸۰ مورد ابتلا به وبا در کشور شناسایی شد که خوشبختانه حتی یک مورد مرگ هم در این رابطه نداشتیم.

عرشی با تأکید بر اینکه شیوه نامه پیشگیری از بیماری‌های مسری تقریبا یکسان است، درمورد آخرین وضعیت آبله میمون نیز گفت: این بیماری در امریکای شمالی و اروپایی بیشتر بود و در حال حاضر روند بروز آن کاهشی است و در ایران هم تنها مورد شناسایی شده آبله میمون همان یک موردی بود که اعلام شد.

عرشی با اشاره به جام جهانی قطر نیز گفت: به مسافران کشور قطر توصیه تکمیل واکسیناسیون شده و باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا بیماری را با خود به کشور نیاورده و ایمنی بدن خود را حفظ کنند و تا حد امکان در فضاهای بسته نباشند و در صورت حضور در این اماکن حتما ماسک بزنند.

وی همچنین در رابطه با آخرین پوشش واکسیناسیون کرونا نیز گفت: ستاد ملی کرونا اعلام کرده که افراد بالای ۶۰ سال چهار دوز واکسن را تزریق کنند و اگر افراد شش ماه از تزریق واکسن آنان گذشته باشد، نوبت بعدی را تزریق کنند. ضمن اینکه مشکلی در زمینه واکسیناسیون هم زمان  آنفلوانزا و کرونا در بین افراد وجود ندارد.

وی با بیان اینکه سالانه ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا در بین مراکز خاص،  کادر بهداشت و درمان توزیع می شود، گفت: در حدود ۳ تا ۴ میلیون دوز هم در بین داروخانه‌ها برای افراد توزیع می‌شود. از بین ۴۵۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا در حدود ۲۵۰ هزار دوز واکسن تزریق شده است. تب خفیف و درد کم در محل تزریق از جمله عوارض واکسن آنفلوانزا است و عوارض حادی گزارش نشده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز