خبرگزاری کار ایران

عین‌اللهی مطرح کرد:

تمهید وزارت بهداشت برای کاهش پرداختی بیماران

تمهید وزارت بهداشت برای کاهش پرداختی بیماران
کد خبر : ۱۲۴۴۱۹۳

وزیر بهداشت گفت: در مورد داروهای خارجی تا وقتی که تولید با کیفیت داخلی مورد تایید وزارت بهداشت وجود دارد، طبیعی است که برندهای خارجی مورد پوشش قرار نمی‌گیرند؛ مگر برندهای داروهایی که تولید داخل نداشته باشند. با این تمهیدات ما پرداختی بیماران را کاهش می‌دهیم.

 به گزارش ایلنا، «بهرام عین‌ اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  با اشاره به موفقیت‌های وزارت بهداشت، کادر درمان و پزشکی در مقابله با ویروس کرونا، اظهار کرد: کرونا هنوز به پایان نرسیده و با توجه به وضعیت و تغییراتی که ویروس پیدا کرده،  آماده‌باش خود را حفظ کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه اخیرا در پرتغال ویروس کرونا به شکل دلتا تغییر شکل داده است، ادامه داد:  باید آماده باش خود را حفظ و مراقبت کنیم. در محیط‌های بسته این مراقبت شکل جدی‌تری به خود می‌گیرد و اکنون در همه جای دنیا ماسک زدن در هواپیماها اجباری است چرا که در محیط‌های بسته خطر انتشار ویروس بیشتر است.

وزیر بهداشت تاکید کرد: با تغییر فصل یعنی در فصل‌های پاییز و زمستان باید مراقبت‌های کرونایی بیشتر شود؛ قبل از کرونا هر ساله در ماه‌های شهریور و مهر افرادی را که دارای بیماری‌های زمینه‌ ای بودند،  به تزریق واکسن آنفولانزا تشویق می‌کردیم و اکنون معتقدیم این مسأله درباره ویروس کرونا نیز صادق است.

 عین اللهی تاکید کرد؛ افرادی که بیماری‌های زمینه‌ ای دارند حتما همراه با تغییرات فصل باید واکسن دریافت کنند.

وی اضافه کرد: به آن دسته از افرادی هم که هنوز دز سوم واکسن کرونا را دریافت نکرده اند، توصیه می‌کنیم  حتما  نسبت به دریافت دز سوم اقدام کرده و افرادی که سن بالای ۶۵ سال و یا دارای بیماری‌های زمینه‌ ای هستند دز چهارم واکسن را دریافت کنند.

 متوسط تزریق واکسن کرونا در کشور ما ۷۶ درصد

وزیر بهداشت در پاسخ به  پرسش مجری مبنی بر اینکه گفته می‌شود ۱۴ میلیون نفر هنوز هیچ دوزی از واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند، گفت:  ۹۵ درصد دوز اول واکسن کرونا، ۸۵ درصد دوز دوم و ۵۵ درصد از مردم دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. بنابراین متوسط تزریق واکسن کرونا در کشور ما ۷۶ درصد است.

وی گفت: همین امر توانسته با تزریق واکسن‌های با کیفیت، در کشور ایمنی ایجاد کند.

عین‌اللهی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان گفت این ویروس باز به بهانه‌ای جهش کند و این آتش زیر خاکستر باشد، افزود: بله احتمال دارد. به همین دلیل است که هنوز پایان کرونا اعلام نشده است.

وزیر بهداشت افزود: بنابراین وقتی فرهنگ پیشگیری و مقابله با کرونا در کشوری سست شود و یا از بین برود، برقراری مجدد آن بسیار دشوار خواهد بود که این اتفاق در آمریکا افتاد و  پایین بودن کیفیت واکسن‌ ها و عدم حمایت مردم در این کشور سبب شد تا مرگ و میر روزانه ناشی از ویروس کرونا در حال حاضر از ۳۰۰ نفر هم بالاتر برود. .

تابستان مشکلی نخواهیم داشت

عین اللهی با بیان این که  ما در حوزه بهداشت،  آمادگی خود را در خصوص ویروس کرونا و هرگونه جهشی حفظ کرده‌ایم، افزود: پیش بینی ما این است که در ایام تابستان مشکلی نخواهیم داشت و البته این در صورتی خواهد بود که مردم دوباره به واکسیناسیون اقبال نشان دهند.

وی با ذکر این نکته که ایمنی ایجاد شده با واکسن، مادام العمر نبوده و موقت است، تصریح کرد: یکی از دلایل موفقیت ما در کنترل و پیشگیری ویروس کرونا این بود که حجم زیادی از واکسیناسیون در مدت کوتاهی با همکاری مردم صورت گرفت، چرا که مردم در این مسئله بسیار همراهی و همدلی کردند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اگر قرار بود ما با کادر موجود خود واکسیناسیون را پیش ببریم بیش از یکسال به طول می‌انجامید، افزود: اما کار جهادی صورت گرفت و حضور مردم در صحنه باعث شد که میزان تزریق واکسن  روزانه از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر و در هفته از هشت میلیون نفر بالاتر رفت و این یک رکورد بی سابقه بود؛ چرا که مردمی بودن جمهوری اسلامی ایران سبب ایجاد قدرت شده است.

عین اللهی ضمن تشکر از سازمان صدا و سیما در همراهی و همکاری با کادر درمان در مبارزه با کرونا، خاطرنشان کرد: صدا و سیما در کرونا خیلی کمک کرد و نشان دادن  آموزش‌های پیشگیری خیلی موثر بود و من از آقای جبلی (رییس سازمان صدا و سیما) تشکر می‌کنم.

ساخت فیلم و مستند برای حماسه مقابله با کرونا

وی با بیان اینکه مبارزه با کرونا در تاریخ خواهد ماند و یک حماسه تاریخی بود، گفت: در حماسه تاریخی مبارزه با کرونا اتفاقات زیبایی  از جمله کمک‌های مومنانه، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و اقدامات تیم پزشکی، رخ داد و این حماسه ها باید ثبت شود و ما باید قدر مردمی که در دنیا بی نظیر هستند، را بدانیم و این حماسه بهتر است با ساخت فیلم‌ها و مستندها برای آیندگان ساخته و اکران شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما ۳۰۰ شهید  کادر درمان از فوق تخصص، پرستار و بهورز در مبارزه با کرونا، تقدیم ملت ایران کردیم، افزود: ما باید این حماسه‌ها را برای مردم به تصویر بکشیم.

پرداخت هزینه دارو توسط بیمه‌ها

عین اللهی درباره قیمت دارو، توضیح داد: درباره دارو معتقدم  باید به سمتی حرکت کنیم که پرداخت اغلب هزینه دارو توسط مردم صورت نگیرد و با همین نگاه  بحث بیمه‌ها را دنبال می‌کنیم.

وی با بیان این که در هیچ جای دنیا  این طور نیست که مردم به داروخانه‌ها بروند و دارو تهیه کنند؛ افزود:  تجویز دارو باید توسط پزشک صورت بگیرد و سیستمی  باشد که عمده هزینه  دارو را بپردازد و این سیستم همان بیمه‌ها هستند.

گسترش دامنه داروهای تحت پوشش بیمه

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه دنبال این هستیم که بیمه ‌ها را تقویت کنیم، گفت: اکنون سه دهک پایین جامعه یعنی حدود پنچ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را بیمه‌ کرده‌ایم و با بودجه شش هزار میلیارد تومانی که مجلس در اختیار وزارت بهداشت قرار داده، این سه دهک نیازی به پرداخت حق بیمه ندارند و با درج کد ملی خود می‌توانند از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند.

عین اللهی با بیان اینکه به دنبال این هستیم که  تسهیلاتی در نظر بگیریم تا همه افراد بیمه شوند، گفت: همچنین تصمیم داریم  تعداد داروهای تحت پوشش بیمه را نیز افزایش دهیم  اما  مکمل‌ها ، تقویت کننده ‌ها و برند‌های خارجی نمی‌توانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند .

وی توضیح داد: در مورد داروهای خارجی تا وقتی که تولید با کیفیت داخلی مورد تایید وزارت بهداشت وجود دارد، طبیعی است که برندهای خارجی مورد پوشش قرار نمی‌گیرند؛  مگر برندهای داروهایی که تولید داخل نداشته باشند. با این تمهیدات ما پرداختی بیماران را کاهش می‌دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز