در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
برنامههای منسجمتری برای مقابله با زمین خواری در شمال تهران داریم/ تعداد سگهای بلاصاحب در منطقه سرخ حصار تهران زیاد شده است
رییس اداره حفاظت محیط زیست تهران گفت: قطعا برای سال ۱۴۰۱ نیز اجرا دقیق و جامع قانون هوای پاک ملاک عمل ماست و برنامههای منسجمتری برای مقابله با زمین خواری در شمال تهران داریم. باید تجربیات پیشین را عملیاتیتر کنیم تا در سال ۱۴۰۱ زمین خواری در تهران به صفر برسد و هدف ما این است.
«سعید محمودی»، رییس اداره حفاظت محیط زیست تهران در گفت و گو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه همیشه مهمترین مساله برای تهران آلودگی هوا است، گفت: از آبان سال گذشته برنامههای کنترلی در زمینه آلودگی هوای تهران اجرا کردیم و تا اواسط اسفند ماه به صورت شبانه تردد کامیونها و پسماندسوزیهای مربوط به جنوب تهران بررسی میشد. این طرحهای شبانه در شهرستانهای جنوبی از پاکدشت تا ری و اسلام شهر و بهارستان اجرا شد و مواردی که آلودگی هوا را تشدید میکرد همواره نظارت و کنترل شده اند. از طرفی امسال با رخداد کمتری از بوی بد هوای تهران که مربوط به پسماندسوزیها بود روبه رو بودیم.
او افزود: در سال ۱۴۰۰ به صورت جدیتری مساله آب شرب نیز مورد بررسی قرار گرفت. برنامه ریزی کردیم و سدهایی که تامین کننده آب شرب تهران هستند را به صورت هفتگی و گاهی روزانه نظارت میکردیم. جلسات زیادی با شرکت آب و فاضلاب تهران داشتیم و اتفاقات خوبی نیز در این زمینه انجام شد. از آنجا که امسال بارشهای کمتری رخ داد، برنامههایی برای این اجرا شد که کم شدن منابع آبی منجر به آلوده شدن آنها نشود.
محمودی گفت: زمین خواری شمال و شرق تهران مورد دیگری بود که پیگیری شد و امسال حتی یک وجب اراضی تصرفی نیز نداشتیم و پیگیری برای اعمال قانون پروندههای مربوط به سالهای گذشته نیز انجام شد و در این زمینه همکاریهای نزدیکی با ستاد حفظ حقوق بیت المال داشتیم. تعداد زیادی از متخلفین شکار و صید نیز به ویژه در شرق استان تهران مانند فیروزکوه، دماوند و شمیرانات در سال گذشته دستگیر شدند و در حدود هفت ماه گذشته بیشترین کشفیات اسلحه در استان در مقایسه با سالهای گذشته انجام شد.
او افزود: قطعا برای سال ۱۴۰۱ نیز اجرا دقیق و جامع قانون هوای پاک ملاک عمل ماست و برنامههای منسجمتری برای مقابله با زمین خواری در شمال تهران داریم. باید تجربیات پیشین را عملیاتیتر کنیم تا در سال ۱۴۰۱ زمین خواری در تهران به صفر برسد و هدف ما این است.
او در پاسخ به این سوال که مساله ورود فاضلاب به سد ماملو به کجا رسید و آیا نهایتا مجوز تصفیه خانه این شهرستان از سوی محیط زیست صادر شد، گفت: همه مجوزها درارتباط با تصفیه خانههای استان تهران از سوی محیط زیست صادر شده است و تصفیه خانهای نداریم که منتظر مجوز باشد. به صورت روزانه سدها از سوی محیط زیست پایش میشوند. قسمتهایی از فاضلاب به سد ماملو وارد میشد که جلساتی با سازمان بازرسی کل کشور به همراه آبفای داشتیم که این مشکل حل شود. در جایی که خروجی سد و زمان رسیدن آب به دست مصرف کننده، مشکلی از نظر کیفیت آب نداشتیم، در مسیر رودخانه فاضلابهایی وارد میشد که از ورود بخشی از آن جلوگیری شده و بخشهایی نیز در دست پیگیری است که از ورود فاضلاب از آن نقاط به رودخانه منتهی به سد جلوگیری شود. با این وجود از نظر قضایی نیز مساله ورود فاضلاب به سد ماملو را پیگیری میکنیم.
محمودی با اشاره به تاثیر خشکسالی بر حیات وحش تهران گفت: هرگاه وضعیت اقلیم به سمت خشکی برود مشکلات عمدهای رخ خواهد داد، تغییر مسیرهای چشمه و آبشخورها، کمبود علوفه، ضعیف شدن ظرفیت زیستگاهها از تاثیراتی است که از خشکسالیها مشاهده میکنیم. محیط زیست تهران در منطقه کویر روزانه به آبشخورها آبرسانی میکند که کمبودی از لحاظ آب برای حیات وحش نباشد. در جاهایی که زیستگاهها دچار فقر شدهاند علوفه دهی انجام میشود. برهمین اساس با وجود آلوده شدن استانهای همجوار مانند البرز به طاعون نشخوارکنندگان کوچک، از ورود بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک به استان تهران نیز جلوگیری شد.
او با اشاره به مساله افزایش سگهای بلاصاحب در مناطق تحت حفاظت تهران گفت: در اطراف مناطق حفاظت شده سگهای بلاصاحب مشاهده میشوند که معتقدم باید برای کنترل آن برنامههای اصلاحی به کار برده شود. اینکه بخواهیم این حیوانات را معدوم کنیم اصلا اقدام قابل دفاعی نیست و اگر بخواهیم آنها را رها کنیم نیز درست نیست. نیاز به برنامهای هدفمند داریم که حق حیات حیوانات نیز حفظ شود و در جایگاههایی که مربوط آنهاست نگه داری شوند. تولید مثل زیاد این گونه به حیات وحش آسیب میزند و تعداد این سگها در مناطق اطراف تهران مانند سرخه حصار بسیار زیاد شده است.