خبرگزاری کار ایران

وزیر علوم:

سرمایه‌گذاری در علم و فناوری، لازمه اقتصاد مقاومتی است

سرمایه‌گذاری در علم و فناوری، لازمه اقتصاد مقاومتی است
کد خبر : ۱۱۷۸۹۴۲

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در علم و فناوری لازمه اقتصاد مقاومتی است، گفت: اقتصاد باید دانش‌پایه و علم‌بنیان باشد و تنها در این صورت است که می‌توانیم با نوآوری نیازهای خود را تامین و محصولاتی تولید کنیم که رقابت ناپذیر باشند و این رمز پیروزیست.

به گزارش ایلنا، محمدعلی زلفی‌گل در مراسم تکریم از خدمات هوشنگ طالبی رئیس سابق دانشگاه اصفهان و معارفه هرسیج به عنوان سرپرست جدید این دانشگاه گفت: هوشنگ طالبی بخش زیادی از عمر خود را صرف پیشرفت علم در ایران و توسعه دانشگاه اصفهان کرده است و به عنوان یک سرمایه نمادین کشور ما باید قدردان زحمات ایشان باشیم.

وزیر علوم همچنین با اشاره به تجربیات ملی و فرا ملی دکتر حسین هرسیج نیز اظهار داشت: بدون تردید با حضور دکتر هرسیج و تجارب ارزنده ایشان تحولات زیادی در دانشگاه اصفهان انجام خواهد شد.

زلفی گل در ادامه افزود: دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه جامع و خوشنام کشور، رسالت سنگینی بر عهده دارد و امید است دکتر هرسیج و تیم ایشان بتوانند به نحو مطلوب در راستای محقق ساختن اهداف متعالی دانشگاه گام بردارند.

توجه ویژه به علوم پایه و انسانی یک وظیفه ملی است

وزیر علوم، رشته‌های علوم انسانی و علوم پایه را مانند معدن طلا دانست و اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته دنیا، نخبه‌ترین افراد را در رشته‌های علوم انسانی جذب می‌کنند و برای رشته‌های علوم پایه و مهندسی از کشورهای دیگر دانشجو جذب می‌کنند.

زلفی‌گل علم را برای آرامش، آسایش و رفاه بشر دانست و تصریح کرد: فقط سلامت جسم مهم نیست، بلکه سلامت روح نیز بسیار حائز اهمیت است. رشته‌های علوم انسانی آرامش و رشته‌های علوم طبیعی آسایش ما را تأمین می‌کنند.

زلفی‌گل افزود: اقتصاد مقاومتی باید دانش پایه و علم بنیان باشد و در این صورت ما می‌توانیم با نوآوری نیازهای خود را تأمین نماییم و محصولاتی تولید کنیم که رقابت ناپذیر باشند.

وی کارکردهای دانشگاه را مبتنی بر خدمت به جامعه و همچنین رسیدن به مرجعیت علمی دانست و اظهار داشت: در راستای مرجعیت علمی و اثرگذاری اجتماعی باید سرمایه‌گذاری کرد.

وزیر علوم در ادامه ضمن اشاره به موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان، اظهار داشت: دستاوردهای بسیار مفید و قابل توجهی در این موزه نگهداری می‌شود.

وی پیشنهاد کرد همه اساتید، یاوران علمی و دانشجویان با اهدا آثاری به این موزه در راستای ارتقای این بخش از دانشگاه، افتخار ملی کسب نمایند و اسامی آن‌ها در تالار افتخارات دانشگاه ثبت شود.

محمدعلی زلفی گل در مرکز فناوری و نوآوری دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: از آقایان دکتر طالبی و دکتر هرسیج برای محیا کردن بستر حضور فناوران و نوآوران در مراکز علمی استان اصفهان و هدایت جو دانشگاه از سیستم کاملاً نظری به بخش عملی و تولید تشکر می‌کنم.

وی خطاب به فناوران حاضر در جلسه افزود: حضور شما نوآوران و فناوران در کنار کلاس‌های درس اساتید دانشگاه یک نعمت و فرصت است. به امید خدا روز به روز تعداد نوآوران، فناوران بیشتر شده و تعداد شرکت‌هایی که در دانشگاه اصفهان حضور خواهند یافت افزایش یافته و شاهد خواهیم بود که هیچ جوان تحصیل‌کرده‌ای بیکار نباشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: یکی از دلایل خروج نخبگان از کشور، نداشتن شغل است؛ متأسفانه نخبگان احساس اینکه می‌توانند برای پیشرفت کشور خود اثربخش باشند را ندارد. اگر چنین جوانی شغل داشته باشد و احساس کند که از علم، دانش و استعداد خود می‌تواند برای پیشرفت کشورش استفاده کند هیچ‌گاه خانه، خانواده و میهن خود را رها نکرده و عازم کشوهای دیگر نخواهد شد. تأسیس پهنه و مرکز نوآوری توسط رئیس پیشین دانشگاه اصفهان، کاری بسیار بزرگ است و به امید خدا با گذر کردن یک دهه از عمر این پهنه شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان می‌تواند منشأ خیرات و برکات زیادی باشد.

وی تصریح کرد: شکی وجود ندارد که سرپرست جدید دانشگاه اصفهان نیز همین دیدگاه را داشته و با تیم مدیریتی خود همین راه را ادامه خواهد داد.

زلفی‌گل خاطرنشان کرد: سعی می‌شود که قسمت‌های نرم‌افزاری و آئین‌نامه و مقررات به گونه‌ای تنظیم شود که حضور فناوران و نوآوران در دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری تسریع و تسهیل یابد تا به امید خدا بتوانیم توسعه‌ای همه جانبه در زمینه نوآوری و فناوری داشته باشیم.

گفتنی است در حاشیه بازدید زلفی‌گل از ناحیه فناوری و نوآوری دانشگاه اصفهان، ساختمان جدید دانشکده حقوق دانشگاه اصفهان با زیربنای هفت هزار مترمربع و هزینه‌ای بالغ بر ۶۰ میلیارد که توسط آقای مهدی مظاهری خیر نیک اندیش دانشگاه ساز اهدا شده بود کلنگ زنی شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز