خبرگزاری کار ایران

متخصص ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی:

دانش آموزان مدافعان پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در خانه و مدرسه شوند

دانش آموزان مدافعان پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در خانه و مدرسه شوند
کد خبر : ۱۱۵۴۳۹۶

متخصص ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اهمیت بازگشایی مدارس ضمن رعایت شیوه نامه های بهداشتی گفت: با آموزش درست، می‌توان دانش‌آموزان را تشویق کرد تا با همسالان و اعضای خانواده در مورد چگونگی جلوگیری از پخش ویروس‌ها صحبت کنند و مدافعین پیشگیری و کنترل بیماری در خانه، مدرسه و جامعه خود باشند.

 به گزارش ایلنا، مریم واعظ جلالی با اشاره به این که به دلیل رفع برخی محدودیت ها و کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی، شاهد افزایش لود ویروس در برخی استان ها هستیم، افزود: ورود به پیک ششم کرونا وجود دارد، اما تفاوتی که پیک ششم کرونا نسبت به پیک‌های قبلی دارد، پوشش بالای واکسیناسیون است.

وی افزود: بی تردید پوشش بالای واکسیناسیون علیه کرونا می تواند بر روند صعودی چرخش ویروس، کاهش مرگ و میرها و وخامت حال بیماران مبتلا اثر گذار باشد، بنابراین بی تردید اگر موج ششم کرونا شکل بگیرد در مقایسه با موج های قبلی شدت کمتری خواهد داشت.
 
این متخصص ویروس شناسی دانشگاه با بیان این که ارتباط معناداری بین واکسیناسیون با کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا وجود دارد خاطرنشان کرد: احتمال ابتلا به کرونا بعد از دریافت دو دز واکسن وجود دارد ولی نکته اینجاست که واکسیناسیون به طور بسیار قابل توجهی می‌تواند از شدت بیماری و مرگ و میر پیشگیری کند.
 
واعظ جلالی با اشاره به این که ویروس کووید ۱۹در تمامی جوامع روندی سینوسی دارد، گفت: کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست و احتمال شکل گیری موج جدید بیماری وجود دارد.
 
این عضو هیات علمی دانشگاه  اهمیت واکسیناسیون علیه کرونا برای کاهش زنجیره انتقال را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه واکسن های متنوع موجود در کشور شرایط استاندارد و تایید معتبرترین نهادهای بهداشتی دنیا را دارند بنابراین توصیه می شود به غیر از اقشار خاص و استثنائات مثل زنان باردار و یا گروههای پرخطر که باید با نظر متخصصان نوع مشخصی از واکسن ها را دریافت کنند، سایر مردم هر چه سریعتر در برابر کرونا واکسینه شوند.
 
وی با بیان این که بر اساس آمار سطح رعایت پروتکل ها بهداشتی به پایین ترین حد خود رسیده، ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: سویه دلتا ویروس کرونا در کشور در حال چرخش است و به همه هموطنان توصیه می‌کنیم که حتی پس از تزریق واکسن کووید ۱۹ نیز از ماسک استفاده کرده و فاصله گذاری را رعایت کنند و در اماکن پرجمعیت حاضر نشوند.
 
متخصص ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  در ادامه درباره ضرورت بازگشایی مدارس نیز اظهار کرد: بازگشایی مدارس به شکلی ایمن، از طریق پیشگیری، تشخیص زودهنگام و کنترل بیماری کرونا می تواند برای ارتقا رشد علمی و حتی جسمی کودکان ضمن ارتباط موثر با همسالان موثر باشد.
وی ادامه داد: با آموزش درست، می‌توان دانش‌آموزان را تشویق کرد تا با همسالان و حتی اعضای خانواده خود در مورد چگونگی جلوگیری از پخش ویروس‌ها صحبت کنند و مدافعین پیشگیری و کنترل بیماری در خانه، مدرسه و جامعه خود باشند.
 
به گفته این استاد دانشگاه باز گشایی مدارس به شکلی ایمن و با رعایت ملاحظات بهداشتی می‌تواند به ارتقای سلامت عمومی و تحقق عدالت اجتماعی و دسترسی تمام دانش آموزان به ابزارهای متداول آموزشی بیانجامد.
 
وی تاکید کرد: در بازگشایی مدارس باید ضمن توجه به رعایت دقیق پروتکل ها، پیشگیری از تجمع، رعایت فاصله گذاری، استفاده از تهویه مناسب، رعایت نظافت سرویس های بهداشتی، ضرورت استفاده از ماسک، تامین محلول های ضدعفونی کننده و تب سنج و شستن منظم دستها حتی بعد از تزریق واکسن کماکان در دستور کار باشد.
 
 واعظ جلالی تاکید کرد: نباید آموزش های حضوری دانش آموزان با مواردی مثل پیشرفت روند واکسیناسیون پیوند زده شود چرا که محروم کردن دانش آموزان از حضور در مدارس می تواند معایب بسیار زیادی داشته باشد که کودکان ما را در معرض آسیب های جدی قرار دهد. بنظر می رسد بازگشایی ها باید طبق نظر ستاد ملی کرونا مرحله به مرحله و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی انجام شود.
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز