در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
توضیح درباره انتخاب رئیس جمعیت/ تشریح اقدامات هلال احمر در طرح شهید سلیمانی
سخنگوی جمعیت هلال احمر با بیان اینکه انتخاب رئیس جمعیت هلال احمر روال قانونی خود را طی می کند، درباره برنامه های این جمعیت در طرح شهید سلیمانی توضیحاتی ارائه کرد.
«محمد حسن قوسیان مقدم» دبیرکل و سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که با توجه به پایان تعهدات جمعیت هلال احمر برای ورود واکسن کرونا به کشور آیا بازهم جمعیت هلال احمر برای واردات واکسن اقدام خواهد کرد، گفت: در حال حاضر ذخیره واکسن ذخیره معقولی است و با روند واکسیناسیون که تقریبا روزانه به یک میلیون دوز می رسد و تقریبا تزریق دوز اول بسیار کم انجام می شود و بیشتر برای تزریق دوز دوم مراجعه می کنند بنابراین مشکل خاصی نداریم.
وی با بیان اینکه واردات واکسن هزینه بالایی دارد، گفت: هر زمانی که ستاد کرونا احساس کند که واردات واکسن ضروری است بازهم هلال احمر در این زمینه کمک خواهد کرد. در آن زمان نیز به دلیل اینکه در بحران بودیم ضرورت داشت که هلال احمر ورود پیدا کند و ما توفیق پیدا کردیم تا ازاین طریق بتوانیم به مردم خدمت کنیم.
به گفته سخنگوی جمعیت هلال احمر بدهی جمعیت به دیگر سازمان ها مانند گمرک و سازمان هواپیمایی به دلیل واردات واکسن زیاد شده است و حدود ۸۲۰ میلیارد تومان است.
قوسیان مقدم در بخش دیگری از صحبت های خود درباره انتصاب رییس جدید جمعیت هلال احمر گفت: روال قانونی اساسنامه جمعیت هلال احمر در خصوص تعیین رییس به این صورت است که افراد برای ریاست جمعیت ثبت نام کرده و بعد از ارائه رزومه در شورای عالی جمعیت هلال احمر انتخابات برگزار می شود و در نهایت دو نفر به عنوان کاندیدا برای ریاست جمعیت هلال احمر تعیین می شوند.
وی ادامه داد: نفر اول که در این جلسه انتخاب شد، آقای کولیوند با ۱۳ رای است و نفر دوم آقای جعفریان با ۸ رای است. رییس شورای عالی جمعیت که دکتر همتی هستند در نامه ای که روز سه شنبه به دفتر رییس جمهور ارسال کردند این دو نفر را معرفی کردند. پس از آن نیز یک نفر توسط رییس جمهور انتخاب شده و مراسم تودیع و معارفه انجام خواهد شد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره انتخاب این دو فرد برای ریاست جمعیت هلال احمر گفت: شرایطی را در بحث انتخاب روسای جمعیت در نظر گرفته می شود که در جلسه شورای عالی نیز همه این موارد مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در هر مقطعی ممکن است فردی در آن زمان خاص دچار مشکلاتی باشد که بعدا برطرف شود. این دو بزرگوار از نظر شورا دارای سلامت جسمی و روحی مناسب بودند.
قوسیان مقدم در بخش دیگری از صحبت های خود درباره اقدامات جمعیت هلال ا حمر در طرح شهید سلیمانی گفت: در قرارگاه مقابله با کرونا قرار بر این شد که وقتی یک منطقه از نظر بیماری کرونا در وضعیت قرمز یا نارنجی قرار گرفت؛ در آن منطقه فعالیت های طرح شهید سلیمانی نیز بیشتر شود.
وی با اشاره به آمادگی هلال احمر در کمک به طرح شهید سلیمانی گفت: قرار شد جلسه هماهنگی بین دستگاهها در این خصوص برگزار شود. در حال حاضر نیز طرح شهید سلیمانی در کشور در حال انجام است و مقرر شد از نتایجی که هر هفته وزارت بهداشت اعلام می کند استفاده کرده و همه دستگاهها در مناطقی که احساس می شود روند بیماری افزایشی و احتمال اینکه در شرایط قرمز یا نارنجی قرار گیرند، حضور پررنگ تری داشته باشند تا در شرایط بحرانی قرار نگیریم.
دبیرکل جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از شیوع بیماری در مناطقی که با افزایش بیماری مواجه هستیم قرارشد چندین موضوع از جمله واکسیناسیون، غربالگری، بیماری یابی، قرنطینه به سرعت انجام شود تا از شیوع بیماری نیز جلوگیری شود. در گذشته در طرح شهید سلیمانی مشخصا نقش نظارتی را برعهده هلال احمر گذاشته بودند. اما نیروهای هلال احمر در اکثر حوزه ها مانند معیشت، بیماریابی، قرنطیه و ... فعالیت داشتند.
قوسیان مقدم تصریح کرد: قرار است با این رویکرد به طرح شهید سلیمانی نگاه شود که در مناطقی که بیماری درحال افزایش است این طرح با قوت و شدت بیشتری انجام شود. در این زمینه نیز قرار است جلساتی برگزار شود.
وی در بحث واکسیناسیون نیز گفت: بیشتر به دنبال اقناع سازی هستیم و توضیح داده شود که بحث واکسیناسیون مهم است. متاسفانه برخی موارد در فضای مجازی مطرح می شود باعث می شود که برای افرادی که اطلاعات درستی ندارند در این زمینه ابهام ایجاد شود. سال هاست که واکسیناسیون برای انواع بیماری های مختلف در کشورهای دنیا در حال انجام است کرونا هم یکی از همان بیماری های ویروسی است که اگر واکسن نزنیم نمی توانیم بیماری را کنترل کنیم. با توجه به اینکه در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون نفر در کشور واکسن دریافت کرده اند اگر واکسیناسیون فی نفسه مشکل داشت باید با تلفات بالایی مواجه می شدیم.
دبیرکل جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: در حالی که این موضوع کاملا برعکس است و ما شاهد هستیم که تلفات با تزریق واکسن کمتر شده است. پس از تزریق واکسن شاهد هستیم که افراد به بیماری کرونا مبتلا می شوند اما شدت بیماری در آن ها کمتر است و به سرعت هم بهبود پیدا می کنند.