یک روانشناس تاکید کرد:
لزوم بررسی سلامت روحی و روانی پرستاران
یک روانشناس گفت: شرایط پر استرس شیوع بیماری کرونا همزمان با کمبود نیروی پرستار و شیفت های طولانی مدت باعث شد، پرستاران علاوه بر خستگی جسمی فشار روحی و روانی زیادی را تحمل کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از سازمان نظام پرستاری، مرتضی حاج بابایی، روانشناس درباره آثار روانی فشار کاری پرستاران به خصوص بعد از کرونا گفت: حدود دو سال از فراگیری پاندمی کرونا در سراسر دنیا می گذرد. در این بحران کادر درمان مخصوصا پرستاران تحت آسیب های روحی و روانی زیادی بودهاند.
این روانشناس ادامه داد: شرایط پر استرس شیوع بیماری کرونا همزمان با کمبود نیروی پرستار و شیفت های طولانی مدت باعث شد، پرستاران علاوه بر خستگی جسمی فشار روحی و روانی زیادی را تحمل کنند.
وی گفت: دوری از اعضای خانواده به خاطر ترس از ناقل بودن، افزایش فوتی های کرونا در بیمارستان ها و فعالیت در محیط پر از استرس بیمارستان به فرسودگی جسمی و روحی و روانی پرستاران منجر شد.
حاج بابایی افزود: در مواقعی عادی استرس و فشار روانی به صورت موقتی و در یک زمان مشخص به فرد تحمیل می شود و سریع پایان می یابد، اما در دوران کرونا پرستاران در معرض استرس های طولانی مدت و بدون زمان مشخص قرار دارند.
وی ادامه داد: ضروری است سلامت روحی و روانی پرستاران بررسی شود تا در صورت مشاهده آسیب در آنان سریعتر پیگیری شده و تصمیمات مدیریتی همراه با ارائه خدمات مطلوب برای پرستاران در نظر گرفته شود.
حاج بابایی درباره تاثیر فشار روانی بر عملکرد پرستاران گفت: پرستاران افزایش و سختی کار در محیط بیمارستان ها را، راحتتر می توانند تحمل کند، اما وجود استرس و فشار روحی- روانی سبب تحلیل رفتن توان و قدرت پرستاران شده و مقاومت آنان را از بین می رود.
وی اضافه کرد: آسیب و فشار روحی و روانی برای پرستاران مسئله ای نیست که فقط در دوران کرونا برای جامعه پرستاری مطرح باشد. پرستاران قبل از بحران کرونا دچار آسیب های روحی و روانی بوده اند و در این بحران به علت افزایش فوت بیماران، دوری از خانواده و شروع پیک های کرونا فرسودگی روحی و روانی آنان نیز افزایش داشته است.
این روانشناس گفت: برای جلوگیری از فرسودگی روانی پرستاران اولین کار بررسی علت به وجود آمدن اختلال های روانی است. با شناخت علت می توانیم بر مشکلات روحی و روانی پرستاران غلبه و بهداشت روان پرستاران را حفظ کنیم. در مواقعی که پرستاران دچار مشکلات روحی روانی شدند باید با بررسی علت و برطرف کردن آن، انگیزه و خود آگاهی را در پرستاران افزایش دهیم.
حاج بابایی افزود: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که در شرایط عادی از میان هر 24 نفر اعضای هر جامعه، چهار نفر به خدمات مشاوره و روانشناسی نیاز دارند. حالا با نظر گرفتن بحران کرونا و افزایش بیماری نیاز به ارائه خدمات مشاوره در جامعه بیشتر حس می شود و قطعا خدمات مشاوه و سلامت روان در بیمارستان ها برای پرستاران که هر روز با سختی کار و فوت بیماران رو به رو هستند باید بیشتر باشد.
وی خاطر نشان کرد: در بحث بهداشت روان و سلامت روانی پرستاران و خانواده هایشان باید توجه ویژه ای داشته باشیم. آنان در این بحران خط مقدم مبارزه با بیماری ها و اوج گیری پیک های کرونا بوده اند؛ آنان قطعا صحنه های دردناک مثل فوت همکارانشان، دوری از خانواده های خود و مرگ بیماران را دیده اند؛ بنابراین ضروری است برای سلامت روانی آنان و ایجاد انگیزه اقدامات لازم انجام شود.