امضای تفاهمنامه همکاری مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری و شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام
تفاهمنامه همکاریهای علمیپژوهشی بین مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) و شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام در تاریخ ۸ شهریور ۱۴۰۰ امضا شد.
به گزارش ایلنا، در این جلسه محمدجواد دهقانی رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، محمدرضا فلاحتی قدیمی فومنی مشاور ریاست و مدیر روابطعمومی و همکاریهای علمی بینالمللی ISC، کریم نجفی برزگر دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام و کریمی معاون راهبردی - اجرایی و رئیس دبیرخانه دائمی شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام حضور داشتند.
دهقانی گفت: با امضای این تفاهمنامه علمی فصل مشترکی بین این دو مجموعه که اهداف مشترکی علمی و پتانسیلهای ملی و بینالمللی قوی دارند آغاز میشود.
وی افزود: مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) فعالیتهای گستردهای با دانشگاههای بینالمللی و در سطح کشورهای اسلامی در حال انجام دارد که بهعنوانمثال همکاری مشترک ISC با D۸ را میتوان ذکر کرد که بیش از ۴۲۵ دانشگاه از کشورهای عضو D۸ در رتبهبندی ISC حضور دارند.
دهقانی گفت: یکی از فعالیتهای مهم ISC نمایهسازی نشریات علمیپژوهشی در سطح بینالمللی است که با برگزاری کارگاههای مختلف برای دانشگاهها و سردبیران نشریات کشورها این مهم برای ارتقای جایگاه نشریات در حال اجرا است. امید است با همکاری شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام، هر چه بیشتر نشریات این دانشگاهها نیز در ISC ثبت شوند تا از اطلاعات علمی آن، سایر پژوهشگران نیز از آن بهرهمند شوند. همچنین، تاکید شد ISC نشریات به زبانهای مختلف را نیز پوشش میدهد که امیدواریم در گام اول نشریات فارسی اتحادیه ثبت شوند.
وی افزود: مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) با همکاری وزارت عتف، سامانه رتبهبندی دانشگاههای مجازی کشور را در حال راهاندازی دارند که بیش از ۲۰۰ دانشگاه اطلاعات آنها در دست جمعآوری و رتبهبندی است. الگو و شاخصهای استفاده شده در این سامانه را میتوان برای شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام نیز بسط و گسترش داد.
سپس دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام با عنوان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر وحدت اسلامی تاکید داشتهاند، اظهار داشت: این شبکه با عضویت ۵۷ کشور اسلامی، میتواند در زمینه تبادل علمی، آموزشی و همچنین رشد زیرساختهای کشورهای اسلامی برای دستیابی به وحدت بیشتر، نقشآفرین باشد.
وی در ادامه گفت: امید است با تجمیع ظرفیتهای این دو مجموعه بتوان خدمات ارزندهای را به جامعه علمی در عرصه ملی و بینالمللی ارائه داد.
وی افزود: میزبانی شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام با ۵۷ کشور تحت پوشش در دوره سهساله حاضر در اختیار جمهوری اسلامی ایران است و ما آمادگی خود را برای همکاری با مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) اعلام میکنیم.
وی افزود: تاکنون ۶۰ دانشگاه بزرگ کشورهای اسلامی به عضویت این مجموعه درآمدهاند و با تبادل چنین پتانسیلهای علمی غنی میتوان بهرهبرداری ارزشمندی از این موارد کرد.
وی در ادامه گفت: امضای تفاهمنامه همکاریهای علمیپژوهشی سرآغاز فعالیتها و تعاملات علمی بین دو مجموعه خواهد بود.
محمدرضا فلاحتی قدیمی فومنی در ادامه این جلسه گفت: از اولین اقداماتی که میتوان در راستای عملیاتیسازی این تفاهمنامه انجام داد برگزاری کارگاههای مشترک با موضوعات رتبهبندی دانشگاهها و اعتبارسنجی و نمایهسازی عضو است.
وی در ادامه به معرفی برخی خدمات مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) پرداخت و درباره سامانه DOR گفت: این سامانه با حضور وزیر محترم اسبق وزارت عتف، دکتر غلامی رونمایی شد. شناسه دیجیتال اشیا (DOR) به شناسنامهدار شدن مقالات نشریه، همایش، کتاب، پایاننامه، آثار هنری، نرمافزار و … کمک کرده است. این کد منحصربهفرد برای هر شی همانند اثر انگشت برای آن عمل خواهد کرد. برای مقالات نشریه با دریافت کد DOR در سامانه با آدرس https://dorl.net یا با استفاده از وبسرویس از سامانه مدیریت نشریات با یک کلیک، بلافاصله به مقاله یک لینک اختصاص داده میشود که موجب دسترسپذیری آسانتر به مقالات آن نشریه خواهد شد.
لازم به ذکر است خدمات این سامانه تا سال ۲۰۲۲ با هزینه ISC در اختیار جامعه علمی قرار خواهد گرفت و نشریات نیازی به پرداخت هزینه نخواهند داشت. ضمناً نشریات میتوانند برای شمارههای گذشته خود نیز DOR دریافت کنند.
وی در ادامه به معرفی سامانه نشریات نامعتبر پرداخت و گفت این سامانه ISC را میتوان در اختیار شبکه دانشگاههای مجازی نیز قرار دهد تا از بانک اطلاعاتی آن استفاده کنند.
وی همچنین پیشنهاد کرد برای سرعت بخشیدن به تعاملات نشست سهجانبهای بین CINVU، ISC و سازمان D۸ برنامهریزی و برگزاری شود. همچنین، مقرر شد برای ایجاد ارتباط بین CINVU و ISC دفتر منطقهای ISC در حوزه جغرافیایی CINVU پیگیری و تأسیس شود.
در پایان، تفاهم همکاریهای علمیپژوهشی بین مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) و شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام امضا شد.