خبرگزاری کار ایران

به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران صورت گرفت؛

تدبیر جدید برای مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر بهبودیافته

تدبیر جدید برای مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر بهبودیافته
کد خبر : ۱۰۲۵۱۲۹

معاونت اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان تهران با مرکز فنی و حرفه‌ای و خیرین در راستای مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر تفاهم‌نامه امضا کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در راستای توانمندسازی معتادان بهبودیافته و مراقبت‌های پس از خروج تا بازگشت آنها به جامعه سالم، پس از بازدید از روند درمان و ترک اعتیاد معتادان متجاهر در مرکز اخوان علی دیزجی «علی دیزجی» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران از مرکز فنی و حرفه‌ای شماره شش (شهید رهبری) بازدید و درباره تفاهم‌نامه با مرکز فنی و حرفه‌ای و بکارگیری و مهارت آموزی معتادان بهبودیافته در راستای اجرای مصوبه مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر بهبودیافته، با خیرین و مسئولان این مرکز بحث و گفتگو کرد.

تدبیر جدید برای مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر بهبودیافته

وی ادامه داد: مهمترین موضوع در جمع آوری معتادان متجاهر و اعزام آنها به مراکز ماده ۱۶ و ۱۵ این است که بازپروری این افراد همراه با کاردرمانی باشد و اگر مکانیزیم جمع آوری معتادان متجاهر همراه با مراقبت های بعد از خروج نباشد این روند نتیجه‌بخش نخواهد بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران تصریح کرد: آیین‌نامه مراقبت‌های بعد از خروج در سال ۹۲ تصویب شده است اما ساز و کار اجرایی آن مهیا نبوده است. هدف این است که با استفاده از این مراکز اقدامات لازم برای مراقبت های بعد از خروج از افراد بهبودیافته نیز صورت بگیرد.

دیزجی با اشاره به مرکز فنی و حرفه‌ای شماره شش (شهید رهبری) در منطقه کهریزگ گفت: این مرکز به مراکز سروش و شفق نزدیک است و می‌توان برای افراد بهبودیافته این مراکز مورد استفاده قرار گیرد. البته مرکز فنی و حرفه‌ای با مشکلاتی مواجه هستند و با اعتبارات دولتی نیاز مالی آنها پوشش داده نمی‌شود بنابراین لازم است که با حضور خیرین مشکلات مالی این مراکز برطرف شود.

وی با بیان اینکه می‌توانیم در این مرکز فنی و حرفه‌ای به صورت پایلوت حرفه‌آموزی به معتادان بهبودیافته را اجرا کنیم، گفت: در این مرکز به صورت پایلوت اقدامات را انجام می‌دهیم تا به ساز و کار مشخص برسیم و بتوانیم برنامه‌ریزی دقیق برای سایر مراکز داشته باشیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: ما در این مرکز تجهیزات کم نداریم اما ظرفیت‌ها به دلیل عدم اعتبارات از فاز بهره‌برداری خارج شده است و امیدواریم بتوانیم دوباره با همت خیرین از این مراکز بهره بگیریم.

دیزجی با اشاره به وضعیت افراد بهبودیافته گفت: مددجویان بعضا افراد بی‌خانمان هستند و جایی برای زندگی ندارند همچنین هزینه رفت و آمد به این مراکز را نیز ندارند و باید برای این موارد هم اقداماتی صورت گیرد که امیدواریم در تفاهم با خیرین این مشکل هم برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: تمام دستگاه‌ها در منابع مالی با مشکلاتی مواجه هستند و اینکه بخواهیم منتظر منابع مالی باشیم تا پایان سال ۱۴۰۰ منتفی است و باید از طریق خیرین هزینه‌ها را برای بهره‌گیری از این مراکز تامین کنیم.

تدبیر جدید برای مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر بهبودیافته

در ادامه امید پورارمزد نماینده اداره کل فنی و حرفه‌ای استان تهران گفت: باتوجه به پتانسیل مرکز فنی و حرفه‌ای اما طی دو سال اخیر بودجه جاری این مرکز ضعیف شده است و کارگاه‌ها با مشکلاتی همراه بوده‌اند. ما در قالب مواد قانونی می‌توانیم وارد تفاهم‌نامه و قرارداد شویم تا مشکلات این مراکز نیز برطرف شود.

وی با بیان اینکه در مواقعی نیز با موانع قانونی مواجه هستیم، ادامه داد: چون جامعه هدف ما خاص هستند بنابراین باید از کمک نیروی انتظامی برای برقراری نظم و امنیت در این مراکز استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: باید برای رشته‌هایی که در این مرکز ارائه می‌شود زمینه اشتغال نیز فراهم شود تا این افراد بعد از آموزش وارد بازار کار شده و درآمد کسب کنند. همچنین یک مجموعه مسکونی در این مرکز قرار دارد که برخی از مربیان به همراه خانواده‌هایشان در آنجا زندگی می‌کنند و قرار شد با همکاری خیرین این افراد به مناطق دیگری منتقل و از این ساختمان نیز به عنوان مرکز آموزشی استفاده شود. البته باید برای انجام این اقدامات نیز اعتبار لازم در اختیار ما قرار گیرد که امیدواریم با همراهی خیرین این اتفاق صورت گیرد.

تدبیر جدید برای مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر بهبودیافته

غلامرضا مدیرعامل مرکز خیریه حضرت زهرا(س) گفت: در این مرکز می‌توان آموزش‌های صنعتی را به افراد بهبود یافته ارائه کرد و همچنین می‌توان با توجه به زمین‌هایی که در این منطقه وجود دارد آموزش‌های کشاورزی و دامپروری را نیز به افراد ارائه کرد. با توجه به امکانات این مجموعه اگر پشتیبانی صورت گیرد می‌توانیم اقدامات را به خوبی انجام دهیم.

وی ادامه داد: انجام کشاورزی در این منطقه از نظر هزینه به صرفه‌تر است و می‌تواند درآمدزایی نیز برای مددجویان داشته باشد.

در ادامه این نشست مهرداد یاراحمدی رییس مرکز فنی و حرفه‌ای شماره شش گفت: این مرکز دارای ۶ سالن است که در آن مهارت‌هایی چون برق صنعتی، مکانیک و ... در دو شیفت صبح و عصر به ۱۲۰ هنرجو آموزش داده می‌شود.

وی ادامه داد: آموزش‌هایی که در این مراکز به افراد ارائه می‌شود دارای بازار کار نیز هستند و مراکز صنعتی کارخانجات در این محدوده افرادی که در این مرکز تعلیم دیده‌اند را به عنوان نیروی کار استخدام می‌کنند.

تدبیر جدید برای مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر بهبودیافته

تدبیر جدید برای مراقبت‌های پس از خروج معتادان متجاهر بهبودیافته

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز