خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در همایش ۷۰سالگی پگاه:

توسعه صادرات در کنار بورسی و رقابتی شدن پگاه ضروری است / ۲۵ درصد سود دریافتی صندوق کشوری از پگاه برای توسعه باید به شرکت برگردد

توسعه صادرات در کنار بورسی و رقابتی شدن پگاه ضروری است / ۲۵ درصد سود دریافتی صندوق کشوری از پگاه برای توسعه باید به شرکت برگردد
کد خبر : ۱۵۹۷۶۲۱

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: توسعه صادرات در کنار بورسی و رقابتی شدن پگاه ضروری است.

 


به گزارش خبرنگار ایلنا، همایش هفتاد سالگی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه) از شرکت‌های تابعه صندوق کشوری، با حضور امیر باروتکوب (مدیرعامل صنایع شیر ایران)، حجت میرزایی (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) و احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) و مدیران این مجموعه در کشور برگزار شد. 

در ابتدای این همایش، امیر باروتکوب (رئیس هیات مدیره شرکت پگاه) اظهار کرد: داستان توسعه و گسترش صنایع شیر ایران، داستانی به قدمت هفت دهه و در راستای ارتقای بهداشت عمومی و گسترش صنایع دام‌پروری و تامین امنیت غذایی مردم و خانواده‌هاست.
 

وی ادامه داد: از زمان تاسیس اولین صنایع لبنی شیر کشور توسط یونیسف و جمعی از جوانان این کشور، داستان پرفراز و نشیبی در این هفت دهه طی شده که در این راه، ۱۷ کارخانه، پنج مرکز کشت و صنعت، و در مجموع ۲۹ شرکت با صنایع شیر ایران افزوده شده‌اند که پگاه را در تولید، توزیع و صادرات محصول یاری می‌کنند.

مدیرعامل صنایع شیر ایران با بیان اینکه پگاه مفتخر است تولیدکننده ۹۶۰ کد محصول بوده و ۱۳۰ هزار نمایندگی در سرتاسر کشور در توزیع این محصولات فعالند، اظهار داشت: روزانه ۲۲۰ تن محصولات پگاه به ۲۳ کشور صادر می‌شوند و بیش از ۹۱ گواهینامه بین‌المللی و ایزو و ۳۰ لوح توسعه سبز را دریافت کرده است.

باروتکوب با بیان اینکه هم‌اکنون ۲۳ شرکت دانش‌بنیان در ذیل این مجموعه فعالیت می کنند، تصریح کرد: بیش از سه هزار قطعه در دو سال اخیر توسط مجموعه دانش بنیان صنایع شیر ایران بومی سازی شده و نیاز کشور به واردات را کاهش داده اند. همچنین ساخت چهار دستگاه که همواره از خارج وارد می شده اند، حاصل زحمات نخبگان و جوانانی است که در صنعت شیر ایران جذب و فعالیت می کنند. 

وی با اشاره به ساخت دستگاه ممبران و فیلتراسیون خاطرنشان کرد: از پنج ماه پیش، ساخت دستگاه ممبران آغاز شد و هفته گذشته به بهره برداری رسید. همچنین کار بسیار مهم دیگری که از سال پیش آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه دارد، تولید اجزای شیر خشک پایه نوزادان است که هم اکنون خط تولید آن در کارخانه پگاه شهرکرد به 350 تن رسیده و قادر است نیاز کل کشور را هم برای خودمان و هم دیگر صنایع تامین کند. 

مدیرعامل صنایع شیر ایران افزود: تولید دیگر اجزای شیر خشک پایه نوزادان مانند دی 90 و لاکتوز نیز شروع شده و اگر دستگاه های آن تامین شود، حداکثر تا یک سال دیگر در این موضوع نیز به خودکفایی می رسیم. 

باروتکوب با اشاره به فعالیت شرکت های بخش خصوصی در حوزه لبنیات کشور ابراز داشت: با توجه به اینکه بیش از 10 شرکت از بخش خصوصی در حوزه لبنی کشور فعالیت می کنند، با افتخار می گوییم پگاه بالاترین سهم کشور را در مصرف محصولات لبنی در اختیار دارد و امیدواریم با تولیدات و اقداماتی که در حوزه دانش بنیان انجام داده ایم، موجب خودکفایی و بی نیازی کشور و کاهش خروج ارز باشیم. 

وی توانمندسازی روستاییان و دامداران محلی، توسعه مراکز کشت و صنعت برای افزایش شیر خام را از جمله برنامه های آتی صنایع شیر ایران برشمرد و بیان کرد: پیشکسوتان و 13 هزار نفری که در شرکت پگاه فعالیت می کنند، موجب توسعه و ارتقای جایگاه صنایع شیر ایران شده اند و در این راستا لازم است از آنها که بیش از دو هزار تن محصول را روزانه تولید و توزیع می کنند و موجب می شوند طعم خوش سلامتی را میان مردم پخش کنند، تشکر کنم. 

در ادامه این نشست، حجت میرزایی (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) با تقدیر از تلاش کارکنان مجموعه پگاه اظهار کرد: در کشوری که با جوانمرگی صنایع مواجه می‌شوند، به هفتاد سالگی رسیدن یک صنعت نیازمند تقدیر است. پگاه از گردنه‌های انقلاب و جنگ و تحریم به سلامت عبور کرده و امروز باید تکریم آن با شکوه باشد. 
وی افزود: پگاه چند ویژگی دارد که باعث می‌شود به آن توجه بیشتری کنیم. سود و عواید این شرکت به حدود ۲ میلیون بازنشسته می‌رسد و باعث توسعه منطقه‌ای در حوزه لبنیاتی شده است و شبکه‌ای گسترده دارد. برای پگاه سلامت و محیط زیست مهمتر از سود است و همین عامل توسعه پایدار این صنعت بوده است. پگاه صرفه زنجیره ارزش دارد زیرا از ساخت و تولید تجهیزات و دامداری و تولید مواد اولیه تا آخرین حلقه توزیع را در درون خود دارد. 
میرزایی تصریح کرد: ما می‌خواهیم تحقیق و توسعه و حوزه علمی شرکت پگاه اولویت داشته باشد و راهی که آغاز کردند، در چهارچوب فناوری‌های نوین ادامه یابد. رابطه صنعت و دانشگاه نیز باید تقویت شود و دانشجویان دکترایی در حوزه صنایع غذایی مورد حمایت و استفاده قرار گیرند. در سال‌های سخت پیش رو پگاه باید نقشی مهم در امنیت غذایی ایفاکند. 
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرد: ما باید ۲۵ درصد از سودی که به صندوق بازنشستگی کشوری تعلق می‌گیرد برای توسعه و رفع استهلاک به پگاه برگردانیم. همچنین ابزارهای بورسی برای رقابتی شدن شرکت لازم است. صادرات ما خوب است اما بسیار کم است و ما باید سعی کنیم از صادرات ۲۰۰ تنی به صادرات ۴۰۰ تنی محصولات برسیم و تمرکز را بر حجم صادرات بگذاریم. ضمن اینکه کارکنان پگاه باید بتوانند به‌میزان زحمت خود بهره مند شوند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید ظرف سه ماه در بخش تولیدات لبنی به یک رتبه بندی میان شرکت‌های لبنی خصوصی و دولتی برسیم تا ببینیم کارکرد شرکت پگاه در چه سطح است.
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز