خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری جایزه جهانی اربعین مطرح شد؛

ارسال ۳۰۸۲۸ اثر از چهل و دو کشور/ هدف انتشار حداکثری پیام اربعین است

ارسال ۳۰۸۲۸ اثر از چهل و دو کشور/ هدف انتشار حداکثری پیام اربعین است
کد خبر : ۱۵۸۱۸۵۷

ارسال ۳۰۸۲۸ اثر از چهل و دو کشور

نشست خبری رویداد دهمین جایزه جهانی اربعین صبح امروز شنبه بیست و دوم دی‌ماه در مجتمع امام خمینی (ره) و سالن شهید رحیمی برگزار شد. حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری در این رویداد حاضر شد و به ذکر جزییات پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری دهمین دوره جایزه جهانی اربعین صبح امروز، شنبه بیست و دوم دی‌ماه، توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در سالن شهید رحیمی واقع در حوزه ریاستِ حوزه مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد.

حجت الاسلام حسینی نیشابوری (دبیر این رویداد)، پس از پخش آیاتی چند از کلام‌الله مجید، با تبریک سالروز تولد جواد الائمه (علیه السلام) و ولادت مولای متقیان علی (علیه السلام) گفت: اختتامیه هر سال در مناسبت‌ترین زمان، یعنی در مقطعی که به حال و هوای کربلا و اربعین نزدیک است، برگزار می‌شود.

ارسال ۳۰۸۲۸ اثر از چهل و دو کشور/ هدف انتشار حداکثری پیام اربعین است

وی افزود: و همه می‌دانیم حضرت زینب (سلام الله علیها) پیام‌رسان تببین معارف اربعینی و احیاگر پیام اربعین بوده است. آن زمان دشمنان می‌خواستند، پیام عاشورا را خاموش کنند. زینب (سلام الله علیها) با تبیین، توضیح و خطابه و البته بیان خطیب و بلیغ و فصیح با شناخت زمانه، دشمن‌شناسی درستی کرد و اجازه نداد روایت‌هایی غلط به تاریخ مخابره شود. او از منبر به عنوان رسانه، بهره برد و جهاد تببین را انجام داد. لذا اختتامیه نیز در چنین ایامی برگزار می‌شود. 

ستم‌های اسراییلی‌ها به روایت درست نیاز دارد

وی افزود: امروزه هم جدا از موضوعاتی که از سال گذشته بعد از عملیات «طوفان‌الاقصی» آغاز شده، ستم‌ها و ظلم‌های اردوگاه استکبار عیان شده است. همه این اتفاقات رخ داده به روایت‌گری درست نیاز دارند. در این مسیر چه کسی می‌تواند بهتر از زینب (سلام الله علیها) اسوه ما باشد؟ و اینها به روایتگری درست نیاز دارد. چه کسی بهتر از زیینب که اسوه ما در این مسیر باشد؟

رسانه‌های مزدور و جبهه غرب تلاش می‌کنند فریاد غزه به گوش جهان نرسد

او گفت: ما وظیفه داریم روایت کودکان پدر و مادر از دست داده، آواره و وحشت زده و مجروح را پوشش دهیم. در مقابل هم رسانه‌های مزدور و جبهه غرب سعی‌شان بر این است تا چیزی به گوش مردم دنیا نرسد. آنها حتی افکار عمومی را مدیریت می‌کنند و محتوادهی غلطی دارند. یزید هم می‌خواست از اربعین و عاشورا چیز دیگری ارائه دهد. 

حسینی نیشابوری بیان کرد: بنی امیه می‌خواست بگوید حسین (علیه السلام) بر خلاف موازین حرکت کرده و این زینب (سلام الله علیها) و زین‌العابدین (علیه السلام) بودند که روایت را درست به مردم رساندند. حال این رسالت با اهالی رسانه و اهالی پژوهش و قلم است که روایت‌های درست را بیان کنند و حقایق را صادقانه بگویند.

او ادامه داد: دشمن جای ظالم و مظلوم را و قاتل و مقتول را وارونه جلوه می‌دهند. اسرائیل تروریست را برعکس جلوه می‌دهد و ما نباید بگذاریم، میدان خالی بماند. 

دنباله‌رو رسالت زینب (سلام الله علیها) هستیم

وی اذعان داشت: جایزه اربعین دنبال رسالتی است که زینب به تنهایی بدان عمل کرد و به دوش کشید. فلسفه برگزاری رویداد همین است و حال دهمین دوره را پشت سر گذاشته‌ایم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان کرد: باید تشکر کنیم از تشکل‌های مردم نهاد در ایران و عراق و از کسانی که به شکل مردمی موکب زدند و آثارشان را به دبیرخانه فرستادند. و دیگر اینکه فلسفه دیگر جایزه اربعین ادامه دادن  راه تببین منطبق با زمان است.کیست که نداند مستکبران در فضای مجازی مزدور اجیر کرده‌اند تا حقایق را وارونه جلوه دهند. 

وی ادامه داد: در این بیداری نخبگانی که پرچم فلسطین برافراشته شده، آن‌هایی که وجدان بیدار دارند باید تحسین شوند. آن‌ها کماکان مسیر درست را ادامه می‌دهند و ما با آن‌ها وارد گفتگو شدیم. حرفشان این است که نباید بگذاریم دشمن خیال کند یکه تاز میدان است. البته که اربعین و عاشورا الهام بخش است. 

از بیان مغرضانه اتفاقات غزه و لبنان جلوگیری کنیم

حسینی نیشابوری در ادامه گفت: نباید بگذاریم اتفاقات غزه و لبنان مغرضانه بیان شود.

وی درباره بخش‌های رویداد امسال نیز توضیحاتی داد. او اذعان داشت: امسال چند ابتکار داشته‌ایم. یکی اضافه کردن رشته نواهای اربعینی است. با این توضیح که سال قبل بخش‌های عکس، فیلم، دلنوشته، کتاب و غیره رقم خورده است.

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری در ادامه توضیحاتش گفت: ۲۰۶۸ اثر در بخش نوای اربعینی به دبیرخانه رسید که نسبت به سال قبل افزایش داشته و خب رشد کمی نشانه استقبال بیشتر است.

ارسال سه هزار و هشتصد و بیست و هشت اثر به دبیرخانه امسال

او با بیان اینکه ۳۰۸۲۸ اثر به دبیرخانه دهمین جایزه اربعن ارسال شده، گفت: امسال ۴۲کشور داریم که سال قبل ۳۸کشور بوده است. ایران، عراق، ترکیه، سوریه، روسیه، آلمان، پاکستان، افغانستان، قرقیزستان، قطر، کویت، بحرین، سنگال، گرجستان، صربستان، سودان، غنا، قبرس و ایتالیا برخی از این کشورها هستند. سه هزار و هشتصد و بیست و هشت اثر به دبیرخانه آمده‌اند که همه بخش‌ها را در می‌گیرند. 

رونمایی از کتاب عکس ده دوره قبل در اختتامیه امسال

دبیر جایزه اربعین گفت: امسال کتاب عکس ده دوره قبل در دو جلد منتشر می‌شود، که به آثار منتخب و برگزیده ادوار قبل، اختصاص دارد که روز اختتامیه رونمایی خواهد شد. رویکرد ما این است که هرچه در آرشیو دبیرخانه هست را محبوس نکنیم و مصوب‌مان این است که متقاضیان نشر ما را در جریان قرار دهند تا آثار در اختیارشان قرار گیرد.

ایجاد دبیرخانه‌های منطقه‌ای در کشورها اتفاق جدید رویداد امسال

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش، با بیان اینکه هدف ما انتشار حداکثری پیام اربعین است،‌ گفت: ابتکار دیگرمان امسال ایجاد دبیرخانه‌های منطقه‌ای را در برخی کشورهاست. این کار منجر به دریافت آثار با کیفیت‌تر از سوی دبیرخانه شد. سال آینده می‌خواهیم دبیرخانه مردمی را تاسیس کنیم. کارش را هم به مردم می‌سپاریم. 

حسینی‌نیشابوری گفته‌های خود را اینگونه کامل کرد: از موکب‌های بین‌المللی بابت همکاری‌های خوبشان ممنونم و باید بگویم برخی از آن‌ها چند ملیتی هستند. کاری که ما کرده‌ایم این است که در موکب‌ها که محل توقف زائران کشورهای مختلف است نمایشگاه‌های عکس برگزار کنیم .

جایزه‌های چندصد یورویی برای برگزیدگان 

دبیر دهمین رویداد اربعین درباره جوایز اختصاص یافته به برگزیدگان گفت: نفر اول ۱۰۰۰یورو، دوم۷۰۰یورو و نفر سوم ۵۰۰ یورو جایزه خواهند گرفت. دریافت مشترک هر عنوان نیز منجر به نصف شدن مبلغ نخواهد شد. 

او گفت: هرچه به روزتر و با فطرت و عقلانیت در فضای هنر پیش برویم، پیامم آن رساتر خواهد بود و رسالتمان هم همین است. 

ایجاد بخش فضای مجازی به عنوان رسانه‌های بی‌طرف با محوریت غزه و لبنان

او بیان کرد: بخش فعالان فضای مجازی را داریم که به افراد دغدغه مندی می‌پردازد که خود رسانه هستند. محوریت این بخش غزه و لبنان و امور انسان دوستانه است. اثر برتری که اربعین و ظهور و غزه را به هم گره بزند برگزیده ماست. 

وی افزود: در هفته پژوهش نیز سازمان ارتباطات اسلامی تشکر و تقدیرهایی را انجام داد. امیدواریم سال آینده از کشورهای بیشتری نماینده داشته باشیم تا عضو شورای سیاست‌گذاری شوند و انشالله مدعوین دعوتمان را لبیک گویند تا با نگاهی جدی و با خرد جمعی پیش رویم. جمهوری آذربایجان یکی از ظرفیت‌های مهم اربعینی است؛ لذا از یکی از فعالان اندیشه‌ای اهل این کشور دعوت کردیم اما نتوانستند به شورای سیاست‌گذاری بیایند، ولی قول‌هایی برای تعامل داده‌اند. مردم آذربایجان به عاشورا و اربعین و اهل بیت ارادت دارند. 

حجت الاسلام حسینی نیشابوری درباره داوران و اسامی آنها با تاکید بر اینکه کارها در کمال دقت و بدون عجله انجام شده،‌ گفت: تیم داوری رویداد امسال شامل بهترینها و با تجربه‌ترین هاست؛‌ اما از آنجا که تعدادشان زیاد است نمی‌توانم از همه آنها نام ببرم. به عنوان مثال آقایان رحماندوست، اولیا‌زاده، جوادیان، قدس پور، افشین بختیار داوران عکس هستند.  بیابانکی، عرفات‌پور و حبیبی هم داوران بخش شعرند. آقای گلریز و غزه هم داوران بخش نواهای عاشورایی را تشکیل می‌دهند.

او در پایان گفت: در بخش فیلم آثار خوبی هستند. یک فیلم یک‌ساعته از ایتالیا دازیم و تولید دیگر در اردکان یزد است. فیلم حرفه‌ای هم داریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز