خبرگزاری کار ایران

فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایلنا:

اروپایی‌ها بدون همکاری و تعامل با آمریکا، توان و اختیاری برای پیشبرد اهداف خود ندارند/ صرفاً یک ملاقات با ماکرون به معنای تنش‌زدایی نخواهد بود

اروپایی‌ها بدون همکاری و تعامل با آمریکا، توان و اختیاری برای پیشبرد اهداف خود ندارند/ صرفاً یک ملاقات با ماکرون به معنای تنش‌زدایی نخواهد بود
کد خبر : ۱۵۳۳۱۵۲

استاد روابط بین‌الملل گفت: صرفاً یک ملاقات با آقای ماکرون به معنای تنش‌زدایی نخواهد بود. زیرا آقای ماکرون به جای کاهش تنش‌های ایران، ممکن است، یک تعارف برای میانجیگری بین ایران و آمریکا را مطرح کرده باشد. سرانجام اینستکس نشان داد که اروپایی‌ها بدون همکاری و تعامل با آمریکا، توان و اختیاری برای پیشبرد اهداف خود ندارد.

حشمت‌الله فلاحت استاد روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با حضور رییس‌جمهور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و فرصت‌های پیش‌رو در این سفر گفت: هیات ایران تاکنون و از الان به بعد باید کاری کنند که سفرشان متفاوت از سفرهای پیشین باشد. متأسفانه، سفرهای گذشته به گونه‌ای بود که در نهایت تأثیر چندانی نداشتند، در حالی که نیویورک به عنوان مهد دیپلماسی جهانی شناخته می‌شود و عالی‌ترین مقامات کشورهای بزرگ باید تلاش کنند،  چالش‌ها و تنش‌ها در این فضا کاهش پیدا کند.

اروپایی‌ها بدون همکاری و تعامل با آمریکا، توان و اختیاری برای پیشبرد اهداف خود ندارند

وی با اشاره به اینکه اگر پزشکیان نتواند از اختیارات لازم برای کاهش تنش‌ها برخوردار باشد، حضور او در نیویورک بی‌فایده می‌شود، گفت:  انتظار می‌رود که پزشکیان و هیات همراه او در دیدارهای خود وارد فضای تنش‌زدایی شوند و صرفاً یک ملاقات با آقای ماکرون به معنای تنش‌زدایی نخواهد بود. زیرا آقای ماکرون به جای کاهش تنش‌های ایران، ممکن است، یک تعارف برای میانجیگری بین ایران و آمریکا را مطرح کرده باشد. سرانجام اینستکس نشان داد که اروپایی‌ها بدون همکاری و تعامل با آمریکا، توان و اختیاری برای پیشبرد اهداف خود ندارد.

ایران اکنون در میانه آتش است

این استاد حوزه روابط بین‌الملل ادامه داد: با توجه به این شرایط، اگر بخواهیم عملکرد پزشکیان را با سفرهای گذشته روسای جمهوری مقایسه کنیم و یک معیار را مشخص کنیم، باید به این نکته توجه کنیم که ایشان تا چه حدی تواسته تنش‌ها را کاهش دهد. ایران اکنون در میانه تحریم‌ها،‌ آتش و وضعیت بحرانی قرار دارد. به علاوه، تحریم‌ها مشکلات اقتصادی قابل توجهی برای کشور به همراه داشته و ایران در معرض خطرات جنگی است که نتانیاهو در حال طراحی آن‌ است. پزشکیان به خوبی متوجه بود که با ادبیات جبهه پایداری نمی‌تواند تنش‌زدایی کند.

قدرت فرانسه الان در حد زمانی نیست که می‌خواست میان روحانی و ترامپ واسطه‌گری کنند

فلاحت‌پیشه در پاسخ به این پرسش که دیدار‌های رییس‌جمهور با سران کشور‌های اروپایی می‌تواند مقدمه‌ای برای ارتباط با غرب باشد، بیان کرد: آقای مکرون سعی دارد کشور‌های غربی را در مذاکره با ایران رهبری کند ولی این نماینده الان در حد زمانی نیست که می‌خواست میان روحانی و ترامپ واسطه‌گری کنند. برای اروپایی‌ها، موضوع اوکراین خط قرمز محسوب می‌شود. برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم، تهدید نظامی به مرزهای اروپا رسیده است. روس‌ها موفق شدند در فضای تبلیغاتی ایران را به شریک جنگ در اوکراین تبدیل کنند. یکی از سازوکارهایی که می‌تواند مانع از حرکت اروپایی‌ها به سمت سیاست‌های خطرناک، مانند استفاده از مکانیسم ماشه، شود، توجه ایران به دغدغه‌های مرتبط با اوکراین است.

مکانیزم ماشه بیخ‌گوش ایران است

وی در خاطرنشان کرد: اگر ایران بتواند این موضوعات را مدیریت کند، ممکن است اروپایی‌ها از سیاست‌های تهاجمی خود علیه ایران پرهیز کنند چراکه اروپایی‌ها هم نمی‌خواهند وارد تنش با ایران شوند. در عین حال اروپایی که حاضر نشد بخاطر مسائل هسته‌ای از مکانیزم ماشه استفاده کند، این امکان برایش وجود دارد که برای تهدیدهای کاذب درباره جنگ اوکراین این مکانیزم را به کار گیرد. دولت پزشکیان باید از ورود به فضایی که می‌تواند به تشدید تنش‌ها منجر شود، پرهیز کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز