خبرگزاری کار ایران

موسوی در گفت‌وگو با ایلنا:

چه تضمینی وجود دارد که با استیضاح همتی قیمت ارز بالاتر نرود؟/ الان وقت دستکاری و تحریک بیشتر بازارها نیست

چه تضمینی وجود دارد که با استیضاح همتی قیمت ارز بالاتر نرود؟/ الان وقت دستکاری و تحریک بیشتر بازارها نیست
کد خبر : ۱۶۰۰۴۲۵

یک عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد گفت: یک روز مظلومین را گرفتیم، روز دیگری هم گفتیم جمشید بسم‌الله است، حالا هم می‌گوییم‌ همتی است. آقای همتی ارز ۳۰ هزارتومانی را ۶۰ هزار تومان گرفت، این تقصیر کیست؟ آیا این دوستان الان تضمین می‌دهند اگر همتی استیضاح شد نرخ ارز بالاتر از این عدد نرود؟‌ فردا جواب‌شان چیست اگر این اتفاق بیفتد؟

سید فرید موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی گفت: استیضاح حق نمایندگان است ولی از این ابزار حقی که در دست داریم همانطور که حضرت آقا هم‌ فرمودند نباید استفاده‌های افراطی داشته باشیم‌.

این عضو کمیسیون اقتصادی با بیان این‌که شرایط اقتصادی نامناسب است و قابل دفاع نیست، خاطرنشان کرد: با این حال نقش و حدوث وظایف وزیر اقتصاد در این شرایط چقدر است، فکر می‌کنم یک کمی بی‌انصافی شده است.

وی با اشاره به این‌که پیش از این هم بارها و بارها ارز بالا رفت و حتی ما کسی را دستگیر کردیم، یادآور شد: مثلا یک روز مظلومین را گرفتیم، روز دیگری هم گفتیم جمشید بسم‌الله است، حالا هم می‌گوییم‌ همتی است.

موسوی تاکید کرد: در بحث ارز و وضعیتی که در بازار ارز وجود دارد، موضوع محدودیت‌های ساختاری در اقتصاد ما مطرح است، ما نمی‌توانیم بیاییم از روش‌های گذشته پیمان‌سپاری ارزی، تثبیت ارز و این موارد بگوییم. مرکز مبادله تازه کار خودش را شروع کرده باید اجازه بدهیم کارش را انجام دهد.

وی افزود: مگر چند بار ایران مرکز مبادله ایجاد کرده است؟ مگر چند کشور وضعیت ارزی‌شان  مثل ماست که  برویم از تجارب آنها استفاده کنیم. بله؛ از نظرات کارشناس و صاحب‌نظران استفاده می‌کنند، به یک جمع‌بندی می‌رسند و یک ساختار و سازمانی را ایجاد می‌کنند. در راه هستیم. برای به دست آوردن نتیجه دلخواه زود است، کار در حال پیشرفت است و بانک مرکزی هم آمده مرکز مبادله را درست کرده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: شما نگاه کنید، دولت یک بخش کل کشور را تعطیل کرد. آن فردی که ارز می‌خواهد می‌رود مرکز مبادله می‌گوید به من ارز بدهید. اما وقتی این اتفاق می‌افتد می‌گوید فعلاً تعطیل است و فردا می‌روم و فردا نگاه می‌کنی می‌بینی قیمت بالا رفته است. قطعا باید مراقبت صورت گیرد، همه اجزای دولت باید هماهنگ باشند. شرکت‌های خصولتی، پتروشیمی‌هاُ فولاد و این‌هایی که ارز دست‌شان است، باید بیایند وسط کار و دنبال این نباشند که با ارزی که حاصل از صادرات‌شان است، ترازنامه خودشان را ببندند و دنبال سود باشند.

وی گفت: بله، انتقادهایی به همین مرکز مبادله هم وجود دارد. مثل همین بحث اشخاص که  ارزش‌شان را  قبول نکردند، ولی این‌طور نیست که در عرض یک یا ۲ ماه شدنی باشد برایش استدلال‌هایی وجود دارد. آقای فرزین می‌گفتند که ارز اشخاص را می‌خواهند بازگردانند و الحمدالله که چنین اتفاقی قرار است رخ دهد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: ما هر چقدر بتوانیم به مرکز مبادله عمق بدهیم می‌توانیم صادرات خودمان را توسعه دهیم، الان صادرات خودمان را کامل از بین برده‌ایم. یعنی دیگر انگیزه فعالیت صادراتی و تولید برای صادرات از بین رفته است.  

وی افزود: ارزهای ترجیحی که به صورت رانتی از جیب ۸۰ میلیون جمعیت برده‌ایم و بخش کوچکی دادیم باعث شد یک بخش‌هایی از اقتصاد را از چرخه تولید خارج کنیم. این مرکز مبادله به هر حال یکی از راهکارهایی است که من فکر می‌کنم به درستی اتفاق افتاده ولی مراقبت می‌خواهد و باید فرصت بدهیم.

موسوی در پاسخ به این‌که آیا با این شرایط مجلس باید به وزیر اقتصاد و دارایی اعتماد کند، گفت: من نمی‌گویم اعتماد کنند، اما در این شرایط بی‌ثبات کردن حوزه اقتصادی هم راه‌حل نیست. الان چند ماه بیشتر از استقرار دولت و وزارت اقتصاد با همه معادلات بروکراسی و لخت بودن سیستم نمی‌گذرد و نباید به این زودی ارزیابی عملکرد و سیاست‌های وزیر را داشته باشیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی بیان کرد: برای جمع‌بندی در این خصوص زود است. امیدوارم که آقای همتی فرصت حضور داشته باشند که حداقل سیاست‌ها و برنامه‌های‌شان را بتوانیم به درستی ارزیابی کنیم من فکر می‌کنم که باید یک فرصتی به ایشان داد چراکه هنوز نتوانسته خیلی از نیروهای خودش را همراه کند.

وی درباره این‌که درحال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان عنوان می‌کنند وقتی محصولی را با ارز ۹۰ هزار تومانی تولید می‌کنم چرا باید با قیمت کمتری به دولت بدهیم، برای این که تولیدکننده هم آسیب نبیند چه باید کرد، گفت: مرکز مبادله برای همین است دیگر که تولیدکننده این را نگوید، بیاید از بازار ارز خودش را تأمین کند و این ارز را در همان بازار به متقاضی بدهد. مرکز مبادله همین است.

موسوی درباره این‌که یکی از محورهای استیضاح وزیر اقتصاد کاهش ارزش پول ملی است و نمایندگان به این گزاره استناد می‌کنند که همتی شرایط تحریمی را عامل این مساله دانسته در صورتی که کشور روسیه هم شرایط ما را دارد اما ارزش پول ملی‌اش پایین نیامده است، گفت: آقای همتی ارز ۳۰ هزارتومانی را ۶۰ هزار تومان گرفت، این تقصیر کیست؟ آیا این دوستان الان تضمین می‌دهند اگر همتی استیضاح  شد و قیمت ارز هم به صورت روانی پایین هم آمد،‌ بازار به ثبات برسد؟ چه تضمینی دارد که نرخ ارز بالاتر از این عدد نرود؟‌ فردا جواب‌شان چیست اگر این اتفاق بیفتد؟

وی درباره این‌که امروز مردم نگرانی ارز ۹۰ هزار تومانی را دارند و نگرانی مضاعف آنان برای بازار شب عید و دلار بالاتر از این اعداد است، برای این اتفاقات چه باید کرد، اظهار داشت: دوستان باید پاسخ دهند. الان وقت دستکاری و تحریک بیشتر بازارها نیست. ما ثبات لازم داریم تا شاهد اتفاقات خوبی در بازار سرمایه باشیم. الان تولیدکننده‌های صادراتی ما وضعیت خوبی دارند که این اتفاقات می‌تواند آنها را هم متزلزل کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز