خبرگزاری کار ایران

لاریجانی:

حضراتی که برای رفع فیلتر سینه چاک هستند، زمانی نمی‌دانستند که اینترنت را با کدام «ت» می‌نویسند

حضراتی که  برای رفع فیلتر  سینه چاک هستند، زمانی  نمی‌دانستند که اینترنت را با کدام «ت» می‌نویسند
کد خبر : ۱۶۰۰۷۱۵

رئیس ستاد حقوق بشر گفت: تکنولوژی اینترنت ۳۳ سال پیش با پشتیبانی رهبری و مرکز پژوهش‌ها وارد کشور شد، خیلی از حضراتی که الان برای رفع فیلتر سینه چاک هستند، آن زمان نمی‌دانستند که اینترنت را با کدام «ت» می‌نویسند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجواد لاریجانی در دومین آیین جایزه ملی قانون با اشاره به قوانین در فضای مجازی گفت: فضای مجازی بخش بسیار مهمی از دستاوردهای زندگی امروز بشر است. من مخالف اینترنت نیستم و کسی هستم که به عنوان رییس مرکز پژ‌وهش‌ها،  اینترنت را وارد کرد.

مدیر پژوهش‌های دانش‌های بنیادی ادامه داد: من می‌خواهم به نقش مقام معظم رهبری را روشن کنم، چرا که یک عده‌ای تلقین می‌کنند که می‌‌خواهند اینترنت را آزاد کنند و رهبر معظم انقلاب جلویش را گرفته است و با اینترنت مخالف است.

وی یادآور شد: تکنولوژی اینترنت با ۳۳ سال پیش با پشتیبانی رهبری و مرکز پژوهش‌ها وارد کشور شد، خیلی از حضراتی که الان برای رفع فیلتر سینه چاک هستند،  آن زمان نمی‌دانستند که اینترنت را با کدام «ت» می‌نویسند.

لاریجانی بیان کرد: برادر عزیزمان آقای غرضی معتقد بود این همان فکس است و ما توضیح دادیم که این تکنولوژی چه آینده‌ای دارد. من یک گزارشی در ۱۴ صفحه نوشتم، خدمت آقا دادم که این تکنولوژی چیست و چه آینده‌ای دارد ، بعد از ۲ هفته تماس گرفتند که بعد از نماز خدمت ایشان برسم. ایشان فرمودند گزارش بسیار خوبی است و ایشان ۳ مطلب فرمودند که پایه آوردن اینترنت به ایران بود. 

وی افزود: حضرت آقا فرمودند این تکنولوژی بسیار جالب و آینده‌دار است و میدان عملش برای همه باز شود. مطلب دومی که فرمودند، این بود که به احتمال زیاد جوانان به این تکنولوژی بسیار علاقه خواهند داشت، کمک کنید وارد شود. مطلب سوم را گفتند از همین الان به فکر آلایندگی‌هایش باشید و جوری نباشد مانند مابقی تکنولوژی‌ها بیاید محیط را خراب کند بعد به فکرش باشید.

لاریجانی تاکید کرد: مقام معظم رهبری برداشت بسیار شگفت‌انگیزی از این تکنولوژی دارند. 

وی افزود: فضای مجازی امروز یک مقدار آلوده به بازی‌های سیاسی شده است. وقتی صحبت می‌شود مهم‌ترین مسئله فضای مجازی در ایران چیست؟ می‌گویند رفع فیلتر است، این خیلی بد است؛ یعنی دنیا به ما نگاه می‌کند و می‌گوید این‌ها شوت هستند، نمی‌دانند مسائل مهم فضای مجازی که این‌ها نیست.

وی با بیان اینکه فضای مجازی ۲ تا مساله عمده دارد، گفت: اولین موضوع درباره ساختار در ارائه دسترسی‌ها است. در مورد هوش مصنوعی هم اگر میدان محاسبه نباشد نمی‌توان به آن ورود داشته باشیم؛ این کار مهم و پروژه عظیمی و توانمندی است و این ساختار زیربنایی فضای مجازی است.

لاریجانی ادامه داد: بحث دوم قوانین و مقررات حاکم بر فضای مجازی است که بخشی از این فضا، حقیقی است؛ اکنون فضای مجازی در کشور ما حالت بی در و پیکری دارد که در هیچ کجای دنیا نیست.

وی گفت: کشورها برای منافع خود قوانین سخت گیری وضع کرده‌اند که نمونه آن در دوران ریاست جمهوری قبلی آمریکا درباره فیلتر کردن برخی از شبکه های اجتماعی مثل تیک تاک است، آن ها گفتند که این اپلیکشین اطلاعات شهروندان امریکایی را در اختیار دشمن آمریکا قرار می دهند و در مسائل سیاسی اخباری توضیح داده که با سیاست های دولت امریکا مخالف است و در انتخابات امریکا مطالبی درباره برخی از نمایندگان گفته که دخالت در انتخابات امریکاست؛ این سه مورد همان کارهایی است که برای ایران انجام می دهند. ما اینجا بی در و پیکر هستم لذا باید مرکز پژوهش ها گروهی تشکیل داده تا مجموعه ای از مقررات وضع شده تا در این امر مهم پیش قراول باشیم.

لاریجانی با بیان این‌که تفکر سیاسی ما براساس احیای ولایت توسط حضرت امام (ره) است و جمهوری اسلامی نظام سیاسی مدنی براساس عقلانیت اسلامی منبعی از مکتب اهل بیت و با سازوکار دموکراسی عملیاتی است، گفت: مسوولیت‌های ما را ولی امر مطرح می کند و همه از جمله مجلس باید به آن عمل کنند. رهبر انقلاب جهاد تببین را فرضیه بسیار ضروری دانستند و در بیانات اخیرشان فرمودند همه در این باره قیام کنید پس ما در این زمینه آتش به اختیار هستیم و همه باید عمل کنیم؛ در همین راستا نمایندگان مجلس می‌توانند پرچمدار جهاد تببین باشند.

لاریجانی با بیان اینکه مساله دیپلماسی مهم است، گفت: رهبر انقلاب مطالبی درباره مذاکره امریکا فرمودند که این موضوع به خاطر سابقه و تبلیغات و زمینه ها مهم است و اینکه دولتمردان برای گشایش در امور اقتصادی کشور به این نتیجه رسیدند که باید تحریم ها رفع کرده و تحریم ها دست امریکاست و جوری کنار آمده که حداقل بخشی از تحریم ها را برداریم و این صورت مساله است و آن ها مطلب را با غرض بدی نمی‌گویند. این موضوع احتیاج به تببین دارد و ورود مرکز پژوهش ها در بحث‌های دیپلماسی کشور مهم است. مجلس به نحوه کاهش اثر تحریم ها ورود کند که مساله ساده‌ای نیست و مجلس نقش مهمی دارد.

وی با اشاره به موضوع جهاد اثباتی گفت: مساله صنعت نفت از مهم‌ترین موارد در جهاد اثباتی است. ترامپ گفته می‌خواهد فروش نفت ایران را صفر کند البته اگر مخش را صفر کند بهترین کمک برای بشریت است و نمی‌تواند فروش نفت ایران را صفر کند. سیاست ما درباره نفت نادرست است، ما نباید یک قطره نفت خام بفروشیم لذا ورود به این حوزه برکات زیادی دارد از جمله اینکه تحریم فراورده‌های نفتی کار سختی و مشتری آن نقد است.  صنایع نفت ما بالغ بر ۱۰۰ سال عمر دارد ولی وقتی می خواهیم نفت خام بفروشیم با مشکلاتی مواجه شده که در شان ما نیست.

رییس اسبق مرکز پژهش های مجلس تاکید کرد:  قانون ها در میدان عمل کارگشا باشد مشخص بودن هدف قانون و داشتن و ادبیات خوب مهم است اما در قوانین ما پریشانی زیادی است و این پریشانی باید در مرکز پژوهش ها رفع شده و بعد در صحن مجلس بیاید.قانون باید ساختار منظم و دارای ادبیات فخیم باشد.باید از تکنیک شبیه سازی قانون استفاده کرد،مجلس قانونی تصویب کرده که واحدهای صنعتی می توانند بخشی از درآمدها خود را به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بدهند و از باب مالیات محاسبه شود؛ این قانون نوشته شد و مجوزهایی داده اما در عین حال موانع و مشکلات زیادی برای واحدهای صنعتی ایجاد کرده است. در دنیا تئوری‌هایی برای کشتن قانون وجود دارد. هر وقت نتوانستند حکومتی ساقط کنند از این تئوری استفاده کرده که قوانین کلیدی را بکشند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز