خبرگزاری کار ایران

قوه قضاییه هم باید حامی درجه یک سرمایه‌گذار باشد/ شرط اول و اصلی ورود سرمایه گذاری به کشور احترام قانونمند به سرمایه سرمایه‌گذاران است

 قوه قضاییه هم باید حامی درجه یک سرمایه‌گذار باشد/ شرط اول و اصلی ورود سرمایه گذاری به کشور احترام قانونمند به سرمایه سرمایه‌گذاران است
کد خبر : ۱۶۱۷۱۳۳

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه امن‌ترین نقطه برای سرمایه‌گذاری جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: راهبرد ذاتی و اصلی دولت مقابله با فساد و سالم‌سازی است و دولت چهاردهم در این مسیر با هیچ احدی تعارف ندارد و به همه همکاران توصیه می‌کنیم که در چارچوب قوانین و مقررات، اقدامات انجام شود و به بهانه‌های مختلف قانونی و یا غیر اخلاقی کارهای سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی دچار مشکلات و گرفتاری نشود.

عاون اول رئیس جمهور در نشستی با فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری:

به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف صبح امروز (سه شنبه) در نشستی با فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری که در حاشیه آیین افتتاح هتل ۵ ستاره آراز و در ادامه سفر به نوشهر در استان مازندران برگزار شد، تفویض اختیار به استانداران، اختیار کامل به استان‌های مرزی برای ارتباط با کشورهای همسایه و اولویت دادن به استان‌های با پتانسیل بالا برای توسعه را از مهمترین راهبردهای دولت چهاردهم برشمرد و با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری و تاکید براینکه دولت چهاردهم از همان ساعات اولیه نامگذاری سال کار خود را برای تحقق شعار سال آغاز کرد، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری و تولید همواره دو چالش مهم در دهه‌های گذشته بوده است.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: ما نتوانستیم حتی از سرمایه‌گذاری‌های داخلی جزئی به خوبی بهره‌برداری کنیم و درباره ورود سرمایه ایرانیان خارج از کشور یا سرمایه‌گذاری خارجی با چالش‌های جدی روبرو بوده‌ایم.

عارف در خصوص اهمیت بخش تولید خاطرنشان کرد: راهبرد نظام از ابتدای برنامه‌های توسعه خود اتکایی و خودکفایی با تمرکز بر بازارهای منطقه حوزه تمدنی ایران بود چرا که یک جایگاه ویژه در بین کشورهای منطقه داریم و نگاه دولت تنها به ۹۰ میلیون نفر جمعیت کشور نبود بلکه ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت منطقه در اولویت برنامه‌ریزی‌های کشور بوده است.

مهم‌ترین ویژگی‌های صنعت گردشگری تولید خدمات در کنار اشتغالزایی بالاست

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت بخش نرم‌افزاری تولید همانند گردشگری و خدمات در کنار بخش‌های سخت‌افزاری صنعت و تولید گفت: بخش گردشگری با تولید خدمات و ایجاد هتل‌ها با ویژگی‌ها و شاخص‌های ۵ ستاره که باید با کیفیت بالاتر نیز سرویس بدهند در کنار اشتغالزایی بالا از مهم‌ترین ویژگی‌های صنعت گردشگری است.

وی ادامه داد: اسناد بالادستی و برنامه‌های توسعه اولویت برنامه‌های نظام محسوب می‌شود که البته در برنامه‌های هفتم توسعه معمولاً جای تعدیل و اصلاحات باز است که این نامگذاری سال جدید سمت و سوی کل نظام، دولت، بخش خصوصی و خصولتی، قوای سه گانه و همه نهادهای حاکمیتی را مشخص می‌کند تا در پایان سال جاری کارنامه موفقی از تحقق این اسناد و نامگذاری سال داشته باشیم.

وی افزود: قطعاً کوچک‌ترین ضعف در یک بخش، اثری منفی در اجرا و تحقق برنامه توسعه دارد به ویژه در بخش گردشگری که یک حرکت کوچک در یک روستا نسبت به یک گردشگر می‌تواند بازیچه رسانه‌های خارجی معاند باشد و و همکاری و هماهنگی همه بخش‌های کشور برای رسیدن به اهداف اسناد بالادستی و برنامه هفتم توسعه حائز اهمیت اساسی است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه در اصلاحات ساختاری و حکمرانی اقتصادی باید ضعف‌های بخش‌های مسئله‌دار مشخص شود، تصریح کرد: در این راستا سرمایه‌گذاران و کارآفرینان بهترین افراد برای حل مشکلات هستند که باید عملکردها را نقد کنند و باید با مشورت صاحبان اصلی کار و بخش خصوصی موانع کشور رفع شود.

راهکارهای بهبود صنعت و تولید؛ تسهیل در فرایندها، ایجاد مشوق‌ها، بهبود کسب‌وکار و رفع موانع تولید

عارف تسهیل در فرایندهای سرمایه‌گذاری، ایجاد مشوق‌های لازم، بهبود کسب‌وکار و رفع موانع تولید و دریچه‌های واحد تصمیم‌گیری را از مهمترین راهکارهای بهبود صنعت و تولید دانست و گفت: گاهی برای ارائه مجوز یک پرونده  دو ماه دست یک کارشناس می‌ماند و ما نگران طول کشیدن زمان بررسی این پرونده‌ها و همچنین انگیزه کار و بخش تولید و صنعت هستیم که با این چنین اقدامات برخورد می‌کنیم.

وی با اشاره به اهمیت تقویت امنیت سرمایه‌گذاری تصریح کرد: سرمایه فرار است و امن‌ترین نقطه را پیدا می‌کند و باید در سرمایه‌گذاران این احساس ایجاد شود که امن‌ترین نقطه برای سرمایه‌گذاری جمهوری اسلامی ایران است که یک راه آن تثبیت قوانین است و نباید قوانین سلیقه‌ای عوض شود.

وی اهمیت تقویت هماهنگی بین بخشی برای حمایت از تولیدکنندگان را خاطرنشان ساخت و گفت: نباید تنها دولت حمایت کند و همه بخش‌های عمومی و قوه قضاییه باید حامی درجه یک سرمایه گذار باشد و همچنین باید نگاه تقویت سرمایه و سرمایه‌گذاران حاکم باشد که این نگاه راهبرد نظام است و زمانی که مقام معظم رهبری سرمایه‌گذاری مطرح می‌کنند، بدون هیچ گونه پیش شرط سرمایه‌گذاری باید در چارچوب قوانین تقویت شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص نظام تامین مالی تولید تصریح کرد: این مهم یکی از مسائل و مشکلاتی است که باید حل کنیم و نباید دغدغه صنعتگر ما تامین منابع و سرمایه در گردش باشد چرا که اولویت آنان کیفیت تولید، افزایش تولید و بازارهای منطقه‌ای باشد و نباید به دنبال گرفتن تسهیلات و نگرانی‌های پرداخت اقساط تسهیلات باشند و باید به بهانه این نامگذاری ارزشمند سال جاری در مسیر حمایت از سرمایه‌گذاران و تولید حرکت کنیم.

مهمترین راهکار برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، احترام قانونمند به سرمایه آنان است

عارف با اشاره به اینکه باید از هر نوع سرمایه‌گذاری حمایت کنیم و برای رسیدن به اهداف برنامه توسعه به سرمایه‌گذاری تا ۲۰۰ میلیارد دلاری نیازمندیم، گفت: باید بتوانیم با برنامه‌ریزی و تدابیر لازم سرمایه داخلی ایرانیان خارج از کشور و سرمایه‌گذاران خارجی علاقه‌مند را برای سرمایه‌گذاری در ایران تشویق و حمایت کنیم که شرط اول و اصلی آن احترام قانونمند به سرمایه آنان است وسلیقه ای عمل نشود و مادامی که سرمایه یک سرمایه گذار می‌خواهد در کشور بماند، پایدار بماند و حمایت شود.

وی افزود: توسعه زیرساخت‌ها و لجستیک از ضرورت‌های تقویت سرمایه گذاری است که در کارگروه تحقق شعار سال اقدامات خوبی صورت گرفت و گزارش خوبی در دولت مطرح شد البته باز هم به وزارتخانه‌های امر فرصت دادیم تا نظرات خود را ارائه کنند و بخش خصوصی نیز ظرف ۱۰ روز آینده، نظرات و ابتکارات خود را در این زمینه به دولت ارائه کنند تا قبل از فروردین سال جاری راهبردهای عملیاتی تحقق نامگذاری سال را نهایی و اعلام کنیم.

وی با تاکید بر اینکه گردشگری از بخش‌های مهم کشور است که علاوه بر نگاه اقتصادی یک نگاه فرهنگی نیز به این بخش داریم بیان کرد: دیپلماسی گردشگری را با مجموعه دیپلماسی‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی یکسان می‌دانیم اکر به دیپلماسی گردشگری به طور جدی توجه و دنبال شود بسیاری از مشکلات حل و رفع می‌شود.

بخشی از اشتغال پویا در گردشگری محقق می‌شود

عارف با اشاره به پدیده ایران هراسی تاکید کرد: بر اساس تجربه بسیاری از گردشگران که به ایران سفر می‌کنند با پیش داوری و ذهنیت نسبت به ایران که در فرودگاه با تفنگ از آنان استقبال می‌شود به ایران سفر می‌کنند اما در زمان بازگشت به دلیل فرهنگ چند هزار ساله و اصالت و نجابت و مهمان‌نوازی ایرانیان و همراهی مسئولان امر بهترین سفیر و مبلغ ایران می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: اشتغال کماکان یکی از مهمترین مسئله‌های کشور است که گردشگری یکی از اولویت‌های اشتغالزایی در همه  برنامه‌های توسعه است که با جدیت دنبال می‌کنیم و بخشی از اشتغال پویا در گردشگری محقق می‌شود که ۲۰ درصد از اشتغالزایی در حوزه گردشگری است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای منطقه و حوزه تمدنی ایران علاقه‌مند هستند با ایران ارتباطات برقرار کنند، گفت: اماکن باستانی و منحصر به فردی در ایران وجود دارد و یکی از مقامات کشورهای خارجی در سفر رسمی خود به ایران به من اعلام کرد که دوست دارم به عنوان یک سفر غیررسمی بار دیگر به روستاهای ایران سفر کنم و خاطره‌های خود از روستاهای ایران را هیچگاه فراموش نمی‌کنم و این نشانگر ظرفیت‌های بالای کشور است و در کنار آن به دلیل چهار فصل بودن ایران با یک ظرفیت بزرگ روبرو هستیم.

دکتر عارف با تاکید بر اینکه از نظر اقتصادی، فرهنگی و دیپلماسی سیاسی راهی جز اولویت به گردشگری نداریم، افزود: کاهش آسیب‌های اجتماعی یکی از دغدغه‌های کشور است که گردشگری نیز می‌تواند به این بخش کمک کند و مردم خوب کشورمان نیازمند صرف اوقات فراغت در یک محیط آرام و مناسب هستند که باید با رویکرد اجتماعی نیز به بحث توسعه گردشگری بپردازیم.

باید در توسعه زیرساخت‌های گردشگری در حل کمبودها و ارائه کیفیت خدمات گام برداریم

عارف همچنین به سابقه خوب و علاقه دکتر صالحی امیری برای تصدی پست وزارت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی اشاره کرد و ادامه داد: گردشگری اولویت کشور در برنامه هفتم توسعه و حتی فرابرنامه است و جلسات مختلف با بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران این حوزه در دولت چهاردهم داشته‌ایم که خوشبختانه فعالان این حوزه عموماً چهره‌های فرهنگی هستند که در بخش گردشگری سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی گفت:  فراتر از راهبردهای برنامه هفتم توسعه می‌توانیم اهداف توسعه گردشگری را محقق کنیم و باید در توسعه زیرساخت‌ها حل کمبودها و ارائه کیفیت خدمات گام برداریم که هتل‌های خوب می‌‌تواند در کنار خدمات گردشگری به عنوان قطب علمی نیز با برگزاری همایش‌ها تبدیل شوند.

عارف ادامه داد: استان مازندران نتوانسته از سهم خود را در تولید ملی ادا کند و سهم این استان در تولید ناخالص داخلی فراتر از وضع موجود است و مهم‌ترین دلیل آن کم اولویت دادن به مازندران بوده و ما به استاندار قول می‌دهیم که با اولویت، نگاه ملی و نه بخشی استانی در استان مازندران اقدامات و برنامه‌ها را به جلو ببرد.

استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی، کشاورزی، گردشگری در استان مازندران

عارف همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مهم استان مازندران در حوزه‌های اقتصادی، کشاورزی، گردشگری و صنعت تاکید کرد: با وجود که استان مازندران استان سبز است و کشاورزی نقش مهمی در این استان دارد اما صنعت در این استان توسعه نیافته است و باید با اولویت دادن به مسائل محیط زیستی و منابع طبیعی که یک فریضه است اقدامات توسعه صنعت را در این استان نیز دنبال کنیم و ما به استاندار مازندران قوت قلب می‌دهیم که موانع بر سر راه این استان را برداریم.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: خوشبختانه ظرفیت‌های استان مازندران از سه راهبرد تفویض اختیار به استانداران، اختیار کامل به استان‌های مرزی برای ارتباط با کشورهای همسایه و اولویت دادن به استان‌های با پتانسیل بالا برای توسعه کاملا برخوردار است که باید موانع پیش روی توسعه استان هرچه زودتر برطرف شود.

عارف در ابتدای سخنان خود با اشاره به ۱۲ فروردین و روز مبارک جمهوری اسلامی افزود: نظام سیاسی کشور و همچنین جمهوریت و اسلامیت نظام با رای قاطع مردم در این روز به تصویب رسید و بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی به مردم اعتماد داشت که در طول تنها دو ماه پس از پیروزی انقلاب، نوع نظام سیاسی کشور را به رفراندوم گذاشتند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین دغدغه معیشت مردم را از اولویت‌های دولت چهاردهم از زمان آغاز به کار دانست و گفت: در هفته‌های پایانی سال گذشته و همچنین روزهای ابتدایی سال جاری شاهد ثبات اقتصادی هستیم که نویدبخش مسیر راه و استفاده از رهنمودهای همه دلسوزان کشور است تا در پایان  سال ۱۴۰۴ تلاقی دو عید نوروز و فطر است گزارش عملکرد مثبت و خوبی ارائه دهیم.

عارف همچنین با اشاره به افتتاح هتل ۵ ستاره آراز در اولین روزهای سال جدید که با شعار سرمایه‌گذاری برای تولید آغاز شده است، ادامه داد: این هتل در بخش مهم گردشگری با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی افتتاح شده است و در راهبرد و روند منطقی و اصولی دولت به سرانجام رسید و در طول چهار دهه گذشته از روند تمرکز بر تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌ها توسط دولت به برنامه هفتم توسعه و تقویت و حمایت بخش خصوصی  رسیدیم که راهبرد صحیح است و پیام و نامگذاری مقام معظم رهبری نیز اولویت سال را برای همگان عیان کردند.

عارف با قدردانی از تمامی فعالان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی حوزه گردشگری به ویژه مدیرعامل هتل ۵ ستاره آراز با یک سابقه درخشان و نگاه عمیق و ملی به توسعه برای تقویت بخش گردشگری گفت: گردشگری اولویت جدی دولت است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز