خبرگزاری کار ایران

معاون فنی و پژوهش‌های شرکت آب و نیروی ایران مطرح کرد:

کام مردم سیستان و بلوچستان سیراب می‌شود

کام مردم سیستان و بلوچستان سیراب می‌شود
کد خبر : ۱۵۷۱۳۸۴

رهبری با بیان اینکه طرح‌های آبرسانی در اقصی نقاط کشور، از جنوب شرق ایران تا مرزهای غربی در دست انجام است گفت: در حال حاضر بخشی از انتقال‌ آب در این شهرها صورت گرفته است و بر اساس زمانبندی این طرح‌ها را پیش‌خواهیم برد. همچنین انتقال آب سد کهیر به شهرهای کنارک و چابهار نیز در دست مطالعه است که امیدواریم امسال کار مطالعاتی آن به پایان برسد تا بتوانیم آنها به مرحله اجرا برسانیم.

محمد رهبری، معاون فنی و پژوهش‌های شرکت توسعه آب و نیروی ایران در گفتگو با خبرنگار بازرگانی ایلنا به تشریح فعالیت‌ها و پروژه‌های این شرکت پرداخت و گفت: شرکت توسعه آب نیرو با سابقه‌ای ۳۵ ساله، به منظور اجرای پروژه‌های بزرگ سد و نیروگاه‌های برق آبی تأسیس شده است و عمده فعالیت‌های آن متمرکز بر پروژه‌های تأمین آب و احداث سدها و نیروگاه‌های برق - آبی است که از جمله این پروژه‌ها می‌توان به سد کرخه، مسجد سلیمان، سد سیمره، کارون ۴ و سد ژاوه ... اشاره کرد.

وی با اشاره به ساخت ابر پروژه‌های آبرسانی و پروژه‌های بزرگ آب و خاک مرزی ادامه داد: آبرسانی به شهرهای مختلف، به ویژه شهرهای استان سیستان و بلوچستان از سد "ماشکید" و شهر زاهدان صورت می‌گیرد و تامین آب شهرهای شمالی استان کرمان و همچنین آبرسانی به شهر کرمان از طریق انتقال آب از سد "صفارود" انجام می‌شود.

معاون فنی شرکت توسعه آب و نیروی ایران مطرح کرد: امیدواریم با این خطوط انتقال آب این خطوط مشکل تامین آب آشامیدنی شهرهای مرزی برطرف شود؛ چراکه سالیان سال است که این سدها ساخته شده‌اند و مردم منطقه چشم‌انتظار این انتقال آب بودند.

وی با بیان اینکه طرح‌های آبرسانی در اقصی نقاط کشور، از جنوب شرق ایران تا مرزهای غربی در دست انجام است ادامه داد: در حال حاضر بخشی از انتقال‌ آب در این شهرها صورت گرفته است و بر اساس زمانبندی این طرح‌ها را پیش‌خواهیم برد. همچنین انتقال آب سد "کهیر" به شهرهای "کنارک" و "چابهار" نیز در دست مطالعه است که امیدواریم امسال کار مطالعاتی آن به پایان برسد تا بتوانیم آنها به مرحله اجرا برسانیم.

وی، تامین آب در منطقه "کنارک" و "چابهار" از سد "کهیر" را یکی دیگر از پروژه‌های شرکت معرفی کرد و گفت: سد "کهیر" پس از سالها که به صورت نیمه تمام مانده بود، طی دو سال گذشته به مجموعه ما واگذار شد که با اجرای یک خط لوله و یک تصفیه‌خانه توانستیم برای حدود چهل هزار نفر از مردم منطقه کنارک و روستاهای اطراف آبرسانی کنیم.

رهبری در مورد اجرای پروژه‌های خارجی این شرکت نیز افزود: ساخت تونل( انزاب) یا (استقلال) تاجیکستان نیز یکی دیگر از پروژه‌هایست که در سالهای گذشته شرکت ما عهده‌دار اجرای آن بوده است.

 چالش‌ خشکسالی و نوسانات بارندگی

معاون فنی و پژوهش‌های شرکت توسعه آب و نیروی ایران با اشاره به چالش‌های ناشی از خشکسالی و نوسانات بارندگی در ایران بر اهمیت ذخیره‌سازی آب و مدیریت منابع آبی تأکید کرد و گفت: با نگرش به اینکه رژیم بارندگی در کشور یکنواخت نیست، طبیعی است که ذخیره‌سازی آب و ایجاد مخزن برای مدیریت منابع آب باید در دستور کار قرار گیرد که یکی از راهکارهای این مدیریت، احداث سدهاست که با توجه به رسالت شرکت، به اجرای طرح‌های تامین و ذخیره و توسعه منابع آب می‌پردازیم.

وی با اشاره به تاکید بر حل مشکلات تأمین مالی پروژه‌ها و نظام بودجه‌ریزی کشور تصریح کرد:این مشکلات باعث طولانی شدن زمان اجرای پروژه‌ها می‌شود اما متاسفانه یکی از مشکلات اقتصاد بخش آب، نرخ‌های تعرفه‌ای و دستوری است البته این سدها از محل فاینانس خارجی و یا از اعتبارات عمرانی دولتی تامین شده است.

صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همسایه

معاون فنی و پژوهش‌های شرکت توسعه آب و نیروی ایران اظهار کرد: خودباوری در وهله نخست یکی از دستاوردهای این شرکت در طول سی و پنج سال گذشته بوده به خصوص در دهه ۷۰ ساخت سد "کرخه" و "کارون ۳"، یکی از پروژه‌هایی بود که با ترکیبی از مهندسان ایرانی و توانمندی‌های خارجی ساخته شد و کم کم هر چه پیش رفتیم نقش مشاوران خارجی در پروژه‌ها کمتر شد تا جائی که در حال حاضر در زمینه طراحی پروژه‌ها نه تنها نیازی به مشاوران خارجی نداریم بلکه در حوزه خدمات فنی مهندسی خودمان صادرکننده هستیم و به کشورهای عمان و تاجیکستان و.. صادرات داریم و بسیاری از مناقصه‌های بین‌المللی را ایرانی‌ها عهده‌دار شده اند.

وی با اشاره به انتقال تکنولوژی پس از خاتمه جنگ افزود: یکی از دستاوردهای ما انتقال تکنولوژی بوده است و امروز ما صاحب دانش شده‌ایم و سالهاست که به دلیل تحریم‌ها در زمینه اجرای سدها صاحب تکنولوژی و تولید و تجهیزات بتن و سدهای بتنی شده‌ایم.  

رهبری عنوان کرد: در حال‌حاضر، از تجهیزات حساس و ابزار دقیقی که سال‌های سال در اختیار سوئیسی‌ها بود و توسط شرکت‌های دانش بنیان تولید می‌‎شد برخورداریم. همچنین در بخش نیروگاهی ترکیبی از توانمندی داخلی و خارجی را در اختیار داریم.

رهبری گفت: تمامی سدهای ما مطابق آیین نامه و استاندارد ایمنی معتبر بین‌المللی است و یکی دیگر از فعالیت های ما کنترل ایمنی و پایداری سازه هاست.

نقش نیروگاه‌های برق آبی در تأمین برق کشور

معاون فنی و پژوهش‌های شرکت توسعه آب و نیروی ایران در ادامه به نقش نیروگاه‌های برق آبی در تأمین برق کشور و پایداری شبکه برق اشاره و تأکید کرد: مشکل عمده ما سوخت است، چرا که خاموشی برق، مازوت سوزی و آلودگی هوا معلول ناترازی سوخت است و این نیروگاه‌ها در تابستان گذشته ۱۲ هزار مگاوات برق تولید کرده‌اند و مهمتر از تولید برق، کنترل فرکانس شبکه است که این پارامترها که کمتر به چشم می‌آید.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز