معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی:
استفاده ناگزیرِ بخشی از نیروگاه حرارتی شازند از سوخت مازوت / برودت هوا، ناترازی گاز، لزوم حفظ پایداری شبکه برق، سبب آغاز مجدد مازوتسوزی شده است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی گفت: با بیان اینکه سوخت مازوت مجدداً در نیروگاه شازند از سر گرفته شده است، گفت: متأسفانه به دلیل برودت هوا و افزایش روزافزون مصرف گاز در بخشهای مختلف به ویژه در بخش خانگی، تأمین کامل سوخت گاز نیروگاه حرارتی شازند ممکن نبوده است. در این راستا به علت محدودیت سراسری اعمال شده، این نیروگاه نیز به جهت حفظ پایداری شبکه برق و جلوگیری از بروز خاموشی ناگزیر به استفاده از سوخت دوم شد.
به گزارش ایلنا، علیاکبر اسدی افزود: این در حالی است که در بازه زمانی یک ماه گذشته به دستور صریح رئیسجمهور و با وجود تمامی محدودیتها و فشارها به شبکه برق کشور، مصرف سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی شازند قطع و با تخصیص گاز مورد نیاز، این نیروگاه به طور کامل گازسوز شد. اما با توجه به اینکه شبکههای ملی گاز و برق در مدت روزهای اخیر در تنگنا قرار گرفتهاند، نیروگاه شازند ناچار به استفاده از سوخت مازوت شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر به منظور کاهش مصرف مازوت، یک چهارم ظرفیت نیروگاه شازند از مدار خارج شده است تا 25 درصد مصرف سوخت و آلایندگی آن کاهش یابد. هماکنون یک واحد نیروگاه به طور کامل از سوخت گاز استفاده میکند و مسئولان استان حداکثر تلاش خود را در راستای تأمین سوخت گاز طبیعی و استفاده از حداقل میزان سوخت مازوت به کار خواهند گرفت. در حوزه انرژی با ناترازی جدی مواجه هستیم، چرا که متأسفانه تولید و مصرف کشور نامتوازن است و همگان میدانند این مشکل یک شبه به وجود نیامده و یک مقوله ریشهدار است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی اظهار داشت: دولت، خود را در کنار مردم میداند و همانطور که رئیس جمهور بارها بر اهمیت توجه به سلامت مردم تأکید کرده است، دغدغه فعالان زیستمحیطی را ارج مینهیم. اما مباحث زیستمحیطی نیروگاه حرارتی شازند در حال حاضر با چند موضوع دیگر از جمله بحث ناترازی انرژی گره خورده و حل مسائل آن نیازمند برنامهریزی، سرمایهگذاری و اقدامات علمی و دانشبنیان است که این موضوع در اولویت اقدامات دولت چهاردهم قرار دارد.
اسدی تصریح کرد: حرکت به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر یک راهکار اساسی برای چالش کمبود برق است. با توجه به کاهش نزولات آسمانی و بحران آب، به حداقل رسیدن ظرفیت نیروگاههای برق آبی نیز مزید بر علت شده است. لذا ضمن درخواست از تمامی مشترکان صنعتی، تجاری و خانگی جهت صرفهجویی و رعایت الگوی مصرف آب، برق و گاز بر پیگیری جدی برنامههای دولت در ایجاد و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر تأکید و تمرکز داریم.