در همایش مشترک اعضای کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی عنوان شد؛
توجه به حوزه گردشگری میتواند ارزش افزوده بسیاری برای کشور ایجاد کند
جاذبههای گردشگری استان مرکزی به دلیل صنعتی بودن مغفول مانده است
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با بیان اینکه توجه به بخش گردشگری کشور موجب توسعه اقتصادی مطلوب میشود، گفت: توجه به حوزه گردشگری میتواند ارزش افزوده بسیاری برای کشور ایجاد کند و در این راستا نیاز است زیرساختهای مناسبی مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد عظیمزاده در همایش مشترک اعضای کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اراک با کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، افزود: دولت باید امکانات وسیعتری در اختیار سرمایهگذاران بخش گردشگری قرار دهد تا سرمایه خود را در این بخش هزینه کنند.
وی با تأکید بر اینکه گردشگری نیازمند امکانات و زیرساختهای مناسب است و دولت باید این امکانات را فراهم کند، ادامه داد: توسعه گردشگری منجر به توسعه اشتغال و کارآفرینی خواهد شد، بنابراین برای رشد اقتصاد کشور بایستی به این حوزه بیش از پیش پرداخته شود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران اظهار داشت: استان مرکزی از لحاظ گردشگری، یک استان غنی است، اما این جاذبهها در کشور کمتر معرفی شده است. باید از این ظرفیتها به نحو مطلوب بهرهبرداری کرده و مورد استفاده قرار گیرد.
عظیمزاده به جاذبه گردشگری غار چالنخجیر دلیجان اشاره داشته و تصریح کرد: غار چالنخجیر دلیجان در استان مرکزی یک جاذبه گردشگری کمنظیر در سطح دنیا است که میتواند در توسعه گردشگری کشور و منطقه نقش مؤثری داشته باشد.
استاندار مرکزی نیز در این همایش گفت: پتانسیلها و جاذبههای گردشگری بسیاری در این استان وجود دارد که به دلیل صنعتی بودن استان، چندان مورد توجه قرار نگرفته و سالهای سال مغفول مانده است. در این رابطه بهرهبرداری مناسب از بخش گردشگری صورت نگرفته است.
مهدی زندیهوکیلی افزود: توسعه پایدار و متوازن در تمامی عرصههای استان مرکزی مورد توجه است. توسعه ظرفیتهای اقتصادی استان به ویژه توسعه بخش گردشگری مدنظر قرار دارد. در این راستا نگاهها به بخش گردشگری یک نگاه ویژه است.
وی بر ضرورت انجام اقدامات نرمافزاری در حوزه گردشگری تأکید کرده و ادامه داد: در این بخش هیچ اقدام خاصی انجام نشده است. حتی یک سری فرصتهای بکر وجود دارد که تاکنون استفاده نشده و هیچ بهرهبرداری در این حوزه صورت نگرفته است.
استاندار مرکزی اظهار داشت: دستگاههای اجرایی استان مرکزی و اتاق بازرگانی اراک در پی پرداختن بیشتر به حوزه گردشگری هستند. یکی از دغدغههای اصلی مردم اراک این است که هیچ مرکز گردشگری و تفریحی در استان وجود ندارد.
زندیهوکیلی تصریح کرد: بزرگترین پروژه گردشگری کشور با نام سرزمین ایرانیان «آیلند» در فضایی به وسعت 1400 هکتار در استان مرکزی در حال احداث است که سرمایهگذاری کلانی در این پروژه ایجاد شده است و فرصت تاریخی بزرگی برای گردشگری ایران است.
وی به جاذبههای گردشگری استان مرکزی اشاره کرده و در این خصوص بیان داشت: بازار تاریخی اراک جزء زیباترین بازارهای سنتی ایران است و جاذبه تاریخی بینظیر دارد. مسجد جامع ساوه یکی از اولین مسجدهای ساخته شده در سطح کشور است.
استاندار مرکزی تأکید کرد: شهرستان اراک یکی از برندهای مطرح دنیا در تولید فرش دستباف است. در سالهای گذشته بیش از ۱۰۰ شرکت خارجی در حوزه فرش در اراک فعالیت میکردند و فرایندهای صادراتی فرش را انجام میدادند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز در این همایش گفت: معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری در بخش گردشگری امری ضروری است. سالهای سال است که در بحث گردشگری داخلی کشور و استان مرکزی غفلت شده است.
ناصر بیکی افزود: بایستی به راهکارهای افزایش تعاملات استانی در حوزه گردشگری و معرفی ظرفیتهای گردشگری در استان مرکزی بپردازیم. باید از داشتههای موجود در بخشهای مختلف به ویژه بخش گردشگری به نحو مطلوب استفاده کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد جامعه هزینههای بسیاری را برای سفرهای خارجی میکنند در حالی که شاید هیچ بازدیدی از زیباییهای کشور خود نمیکنند. حتی نام بسیاری از جاذبههای گردشگری کشور و استان را نشنیدهایم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک اظهار داشت: ۳۴ اقامتگاه بومگردی و ۳۰ روستای هدف گردشگری در استان مرکزی وجود دارد که ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه بخش گردشگری این استان است.