خبرگزاری کار ایران

۲۵ هزار هکتار از جنگل‌های لرستان در معرض آفات و آسیب است

۲۵ هزار هکتار از جنگل‌های لرستان در معرض آفات و آسیب است
کد خبر : ۱۴۶۷۶۸۷

حدود ۲۵ هزار هکتار در معرض طغیان آفات یا کانون‌های بحرانی حریق و قاچاق چوب، پروژه‌های عمومی و عمرانی است.

به گزارش ایلنا، حسین میرزایی در گفت و گو با اصحاب رسانه اظهار کرد: جنگل‌های استان با تنوع زیادی از آفات و بیماری‌ها مواجه هستند از جمله این آفات را می‌توان آفت جوانه‌خوار بلوط، برگ خوار بلوط، انواع چوب خوارها، گیاه نیمه انگلی لورانتوس، موریانه و موش نام برد.

وی افزود: اقدامات زیادی متناسب با وضعیت اعتباری استان در راستای مبارزه با بیماری‌ها و آفت‌ها انجام شده است که بنابر ضرورت، توجه بیشتری به‌ویژه در بحث تأمین اعتبارات به‌موقع مورد نیاز است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اظهار می‌کند: با توجه به اینکه این استان با داشتن جنگل‌هایی به وسعت ۱ میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۱۴ هکتار از جنگل‌های زاگرس، رتبه نخست جنگل‌های این رشته کوه را دارد که از این میزان حدود ۲۵ هزار هکتار در معرض طغیان آفات یا کانون‌های بحرانی حریق و قاچاق چوب، پروژه‌های عمومی و عمرانی است.

میرزایی گفت: منابع طبیعی در راستای قانون حفاظت ۱۰۰ درصد تثبیت مالکیت و کاداستر اراضی ملی که بستر اصلی تفکیک انفال و سایر اقدامات حاکمیتی و حفاظتی است، مراحل تمام الکترونیکی کردن و هوشمندسازی را اجرا کرده که هم‌اکنون در مراحل پایانی است.

وی با بیان اینکه قاچاق چوب در استان وجود دارد، ادامه داد: به منظور مقابله با قاچاق چوب با کمک اقدامات قانونی، کانون‌هایی شناسایی و همچنین کشفیات زیادی صورت گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به وسعت زیاد، صعب‌العبور و کوهستانی بودن جنگل‌های استان، بیان کرد: جهت تأمین نیروهای حفاظتی و استقرار دائمی بالگردهای جنگلبانی، پایش و اطفا حریق همچنین تأمین اعتبارات بخش گیاه پزشکی، بهبود وضعیت معیشت جنگل‌نشینان و تأمین اعتبارات آبخیزداری و آبخوان‌ها به خصوص در حوزه‌های بحرانی نیازمند به توجه ویژه دستگاه‌های متولی هستیم.

میرزایی افزود: منابع طبیعی در جهت قانون افزایش ضریب حفاظتی جنگل‌ها و مراتع استان، طرح جامع حفاظت با رویکرد استفاده از فناوری‌های نو را تهیه و پس از شناسایی و پهنه‌بندی مناطق بحرانی، اقدام به اخذ مجوزهای لازم در خصوص احداث پاسگاه‌های جنگلی و تجهیز آن‌ها کرده است.

وی با بیان اینکه در این زمینه تاکنون ۱۲ باب پاسگاه عملیاتی شده و پنج باب آن‌ها به بهره‌برداری رسیده است، گفت: پایگاه مرکزی اطفا حریق استان نیز راه‌اندازی شده و هم‌اکنون در حال بهره‌برداری است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اظهار کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین و پایش ماهواره‌ای جنگل‌ها و مراتع نیز به عنوان پل ارتباطی میان سازمان‌های مسئول در حوزه مدیریت اراضی، صدور مجوز و اشخاص حقیقی و حقوقی راه اندازی و در حال بهره‌برداری قرار دارد.

میرزایی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت بهره‌برداران و فعالیت حوزه منابع طبیعی در سطح استان و حفاظت مشارکتی از دیگر اقدامات اجرایی در حوزه منابع طبیعی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز