رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد مشکلات آب و خاک در کشور:
نباید همه مسائل را به گردن تغییر اقلیم گذاشت/ 270 میلیون هکتار از اراضی کشورهای همسایه منبع گرد و غبار/ لزوم توجه به دیپلماسی با کشورهای همسایه در زمینه مسائل زیستمحیطی
![نباید همه مسائل را به گردن تغییر اقلیم گذاشت/ 270 میلیون هکتار از اراضی کشورهای همسایه منبع گرد و غبار/ لزوم توجه به دیپلماسی با کشورهای همسایه در زمینه مسائل زیستمحیطی](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/dwQLaXOmC9vJ/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0psOjGxPHeGcJ7otfNPZWXfo,/1274426_498.jpg)
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در همایش روز جهانی خاک که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با توجه به آسیبهای زیستمحیطی که به منابع خاک و آب کشور وارد میشود، گفت: در این مورد، تغییر اقلیم چتر خودش را بر ما به عنوان پاسخ دهندهها سایه انداخته است؛ در حالیکه نباید همه چیز را به گردن تغییر اقلیم انداخت و برخی سوء مدیریتها در این مورد تاثیرگذار بوده است.
به گزارش ایلنا، علی سلاجقه با بیان اینکه 15 درصد میزان گرد و غبار کشور از اراضی کشاورزی اتفاق میافتد، گفت: 5 میلیون هکتار از اراضی در کشور منشاء گرد و غبار هستند که 3/7 میلیون هکتار از این مقدار اراضی آبی کشور به شمار میروند. حدود 35 درصد خسارتی که از بُعد گرد و غبار به کشور وارد میشود از مجموعه کشاورزی است.
وی با بیان اینکه بازسازی هر متر مربع خاک از 3 الی 39 هزار دلار هزینه دارد و ما منابع آب و خاک کشور را آلوده و از حیز انتفاع ساقط میکنیم، گفت: قانون حفاظت از خاک کشور در سال 1398 ابلاغ شد و بندهای بسیار متعدد و مفیدی دارد و جوانب مختلف حفاظت از خاک در آن لحاظ شده است.
سلاجقه گفت: متولیان اصلی قانون حفاظت از آب و خاک، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی هستند و در کنار اینها بقیه دستگاهها نیز باید وظایف خودشان را انجام دهند.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس قانون، پای کار ایستاده و به وظایفش عمل میکند، اضافه کرد: انتظار میرود که وزارت جهاد کشاورزی نیز با استفاده از ظرفیتهای مختلف علمی، نخبگانی و دانشبنیانی کشور به سمتی حرکت کند که آلایندگی خاک کاهش پیدا کند و در حفاظت از منابع آب و خاک دستاورد مناسب را داشته باشیم.
سلاجقه افزود: از وزارت جهاد کشاورزی بهعنوان متولی امنیت غذایی کشور انتظار میرود بهجای توسعه سطح زیر کشت، میزان برداشت در واحد سطح را افزایش دهد و بتوانیم از ظرفیتهای مختلف برای نجات کشور استفاده کنیم.
دیپلماسی زیست محیطی
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه پیوستگی مسائل زیستمحیطی اقتضا میکند که در مباحث آب و خاک به موضوعات برونمرزی نیز توجه داشته باشیم، گفت: در زمینه دیپلماسی به این موضوع توجه داریم و در مواردی مانند: اجلاس منطقهای مبارزه با گرد و غبار با هماهنگی سازمان ملل، مصوب کردن روز جهانی گرد و غبار در تقویم سازمان ملل و مواردی مانند این موفقیتهایی داشتهایم.
منبع گرد و غبار در کشورهای همسایه
وی با بیان اینکه 270 میلیون هکتار از اراضی کشورهای همسایه ما منشاء گرد و غبار هستند، گفت: این یک بحث اساسی است که از طریق مسائل دیپلماسی قابل پیگیری است و آن را دنبال میکنیم؛ امیدورایم که بعد از اجلاس کاپ28 هیات عراقی را در کشورمان پذیرا باشیم تا با همکاری این کشور در بُعد مسائل مربوط به گرد و غبار بتوانیم همکاریهای لازم را انجام دهیم. کما اینکه لازم است در شرق و شمال شرق کشور نیز در مورد موضوعات مختلف، رایزنیهای لازم انجام گیرد.