مدیر تولید شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر:
بیشتر از ظرفیت اسمی تولید میکنیم
مدیر تولید شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر گفت: تا به امروز ۷۰ هزار تن شکر زرد و بیش از ۸۰ هزار تن شکر سفید تولید کردهایم. همچنین، با توجه به نیروگاه و دیزل ژنراتورهایی که درا ختیار داریم، حتی برق تولیدی ما به شبکه تزریق میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ "بابک مرادی، مدیر تولید "شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر"، ضمن گفتوگو با "خبرنگار بازرگانی ایلنا" اعلام کرد که این کارخانه با افزایش ظرفیت و اتخاذ تمهیدات ویژه، موفق شده است میانگین تولید روزانه شکر را به بیش از ۷۰۰ تن برساند که بالاتر از ظرفیت اسمی ۶۰۰ تنی است. در این کارخانه، شکر در کیسههای ۵۰ کیلویی و ۱ تنی تولید میشود و علاوه بر تامین نیاز داخلی، برق تولیدی آن نیز به شبکه تزریق میشود.
مرادی با اشاره به فرایند تولید شکر در این شرکت ابراز داشت: در این واحد، شکر در کیسههای ۵۰ کیلویی تولید میشود. همچنین با توجه به مارکت و حوالههایی که برای ما صادر میگردد، کیسههای یک تنی هم برای برخی شرکتهای خاص تولید میشود.
تولید ۷۰۰ تنی داریم
او ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید روزانه ۶۰۰ تن است، اما با تمهیدات صورت گرفته و همچنین افزایش ظرفیت، میانگین تولید روزانه شرکت به بالای ۷۰۰ تن در روز رسیده است. سالن تولید کارخانه شکر امیرکبیر از دو بخش "تولید شکر خام" و "تصفیه شکر" تشکیل شده است که در بخش تصفیه شکر، ۱۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
او تصریح کرد: در بخش آسیاب، عصارهگیری نیشکر انجام میشود و عصارهی نیشکر استخراج میشود. سپس در واحد تولید شکر خام، ابتدا عملیات پالایش صورت میگیرد و بعد از آن عملیات طبخ و تبلور شکر انجام میشود البته شکر حاصل، شکر زرد است که مقداری ناخالصی دارد.
تولید کیسههای ۱ تنی شکر
مرادی افزود: پس از آن، شکر مجدداً تصفیه میشود و شکر سفید تولید میشود که شکر تجاری و دارای استانداردهای لازم است. عمده محصولات ما به صورت کیسههای ۵۰ کیلویی تولید میشوند که برای مصارف مختلف استفاده دارند.
مدیر تولید شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر گفت: علاوه بر این، شرکتهایی مانند شرکت عالیفر (سن ایچ) نیز وجود دارند که خط تولید آنها مکانیسمی ویژه دارد که میتواند کیسههای یک تنی را به جای کیسههای ۵۰ کیلویی تخلیه کند. این خط تولید ما، ظرفیتی یک تنی دارد و مناسب شرکتهایی است که مصرف بالایی دارند؛ مانند شرکت عالیفر که سالانه ۴۰ هزار تن از شرکت، شکر خریداری میکند.
او ابراز داشت: هر کیسه شکر تولید شده دارای تاریخ مصرف و استانداردهای کیفی است. "رنگ"، "خاکستر" و "رطوبت شکر" باید در محدودهی استاندارد باشد. این آیتمها به صورت تصادفی در کارخانه چک و کنترل میشوند و نمونهها به آزمایشگاه فرستاده میشوند تا مورد آنالیز قرار گیرند. خوشبختانه تا به حال، ما موردی نداشتهایم که نیاز به اخطار یا توقف تولید داشته باشد.
مرادی ادامه داد: برخی شرکتها به جهت مسائل ناترازی انرژی، تولید نداشتهاند؛ اما امیرکبیر به لطف شرایطی که داریم، ضمن تولید برق، نه تنها با قطعی برق روبرو نبوده بلکه از ظرفیت اسمی هم بالاتر عمل کرده است.
او افزود: تا به امروز ۷۰ هزار تن شکر زرد و بیش از ۸۰ هزار تن شکر سفید تولید کردهایم. همچنین، با توجه به نیروگاه و دیزل ژنراتورهایی که درا ختیار داریم، حتی برق تولیدی ما به شبکه تزریق میشود.