ایرج محمدی مطرح کرد؛
«۱۹۶۸» نگاهی فرهنگی به نگرش مردم ایران نسبت به پدیده اسرائیل دارد
![«۱۹۶۸» نگاهی فرهنگی به نگرش مردم ایران نسبت به پدیده اسرائیل دارد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/fgtxdxeTxfpM/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pv5n4GwPeb-L7otfNPZWXfo,/1968.jpg)
ایرج محمدی با اشاره به اینکه قصه فیلم «۱۹۶۸» در دوران پهلوی روایت میشود، تأکید کرد که این فیلم نگاهی فرهنگی به نگرش مردم ایران نسبت به اسرائیل دارد.
ایرج محمدی تهیهکننده فیلم سینمایی «۱۹۶۸» که امسال در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: من حدود ۶ یا ۷ فیلم سینمایی کار کردم و همیشه تمایل داشتم که با کارگردانهای کار اولی کار کنم و این تمایل را در کارنامه من از فیلم سینمایی «بادکنک سفید» تا امروز میتوان دید که اکثر فیلمهای سینمایی من همکاری با فیلمسازان فیلم اولی بوده است.
محمدی خاطرنشان کرد: من به جوانگرایی اعتقاد و تمایل دارم و اگر در سریالسازی با کارگردانهای باتجربه همکاری میکنم، در سینما سعیام بر این است که با کارگردانهای فیلم اولی کار کنم تا وظیفه خود نسبت به نسل جوان را ادا کنم. فیلم «۱۹۶۸» اثری به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری است که کارگردانی جوان و با استعداد است. چندین بار فیلمنامه پیش از ساخت بازنویسی شد و به نظرم اثر خوبی بود و با توجه به تجربهای که آقای پوروزیری در مستندسازی و سریال داشتند احساس کردم که میتوانند از پس ساخت این فیلمنامه سخت بر بیایند و وقتی انگیزه ایشان را برای ساخت دیدم کاملاً اطمینان پیدا کردم.
این تهیهکننده تأکید کرد: فیلمهای تاریخی معمولاً آثاری جذاب هستند و طرفداران بسیاری دارند اما برای اینکه نسل جوان هم ارتباط بیشتری با آثار تاریخی برقرار کند باید به سراغ موضوعاتی رفت که مورد علاقه آنها باشد. در سریالسازی و سینما ما نمونههایی از آثار تاریخی را داریم که به بهانه ورزش به سراغ موضوعی سیاسی و تاریخی رفتهاند و این تلفیق میتواند موجب جذابیت بیشتر اثر شود که «۱۹۶۸» هم همین ویژگی را دارد. بخشهای زیادی از تاریخ ما در سینما هیچگاه ورق نخورده و یکی از همین بخشها ورزش ما است. ما بازیها و مسابقات ورزشی بسیاری در تاریخ کشورمان داریم که حاوی نکاتی جذاب و آموزنده باشد چراکه تاریخ به طور کل برای بشر پدیدهای آموزنده است.
وی افزود: وقتی یک فیلمساز جوان به سراغ تاریخ میشود باید به او اجازه دهیم که با زبان امروزی روایت خود را از تاریخ بیان کند. آقای پوروزیری که از نسل امروز است با یک دوربین معلق و دقیق به دور از کلیشه و فرم کلاسیکی که در فیلمهای تاریخی میبینیم اثری بدیع و دیدنی خلق کرده که امیدوارم مورد پسند مخاطبان سینما قرار بگیرد. به نظر من کانسپت و محتوای اصلی قصه هر اثر سینمایی باید حاوی اصالت باشد و در این مورد فرقی نمیکند که این فیلم تاریخی است یا قصهای امروزی روایت میکند. به نظر من «۱۹۶۸» اثری اصیل و در عین حال امروزی است.
محمدی در ادامه اظهاراتش گفت: فیلم «۱۹۶۸» یک مسابقه فوتبال حساس در فینال جام ملتهای آسیا را روایت میکند که بین ایران و اسرائیل برگزار شد. این مسابقه یکی از بازیهای مهم ملی تاریخ ما به حساب میآید که میتوان آن را در کنار بازیهای تاریخی مثل مسابقه ایران و استرالیا (حماسه ملبورن) قرار داد. این مسابقه حساس در تاریخ ورزش ما یک مسابقه به یاد ماندنی و مهم است که چندان به آن پرداخته نشده و قصه «۱۹۶۸» در حاشیه این رقابت روایت میشود و مسائلی سیاسی و تاریخی را مطرح میکند.
این تهیهکننده در پایان تأکید کرد: فیلم «۱۹۶۸» نگاهی فرهنگی به نگرش مردم ایران نسبت به پدیده اسرائیل دارد. پس از این مسابقه تاریخی که با برد ایران به پایان میرسد و فیلمهای این مسابقه هم اتفاقاً موجود است، مردم به خیابانها میآیند و جشن میگیرند و این جشن برای شکست دادن اسرائیل است، در واقع ما قصهای از دوران پهلوی را روایت میکنیم که نشاندهنده نگرش منفی مردم ایران نسبت به پدیدهای چون اسرائیل است. تقاضا میکنم که همه اقشار جامعه این فیلم را ببینند و بیش از هر چیز بر سرگرمکننده بودن «۱۹۶۸» تأکید دارم چرا که سرگرمکنندگی مهمترین شاخصه هر فیلم است و ما در پس روایت یک قصه جذاب سعی داشتیم در مقطعی تاریخی کنکاش کنیم و توجه مخاطب را به نکاتی جلب کنیم. «۱۹۶۸» یک اثر کاملاً مخاطبمحور است.