نقش همسران رسول خدا(ص) در حکومت امیر مؤمنان(ع)
کتاب «نقش همسران رسول خدا(ص) در حکومت امیر مؤمنان(علیه السلام)» اثر سید تقی واردی چاپ چهارم منتشر شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، کتاب «نقش همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در حکومت امیر مؤمنان(علیه السلام)» اثر سید تقی واردی در ۳۱۲ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ چهارم رسید.
در دوران خلافت امیر مؤمنان علی (علیه السلام) تعدادی از همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در قید حیات بودند. برخی از آن بانوان بزرگوار، از حامیان آن حضرت بودند و چند نفری از آنان برایشان مشکلاتی به وجود آوردند.
دیدگاه نظری و شیوه رفتاری هر دو دسته، اثرات شگفتی در افکار و عقاید مسلمانان بر جای گذاشتند.
اثر حاضر، در صدد شفاف نمودن این دیدگاهها و مواضع فکری آنان است، تا ابهامها و شبههها برطرف گردد و گامی در ایجاد وحدت اسلامی برداشته شود.
این کتاب در سه بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «کلیات» مشتمل بر دو فصل است. فصل اول با عنوان «همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله)» اجمالی از شرح حال همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله)، نکاتی کوتاه از همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) و حکمت ازدواجهای متعدد رسول خدا(صلی الله علیه و آله) را بررسی میکند. فصل دوم با عنوان «امام علی بن ابی طالب(علیه السلام)» نام و نَسَب، رشد و تربیت، تلاش در نشر اسلام و تشکیل حکومت علوی را بیان کرده است.
بخش دوم با عنوان «تعامل همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) با امیر مؤمنان(علیه السلام) و نقش آنان در حکومت علوی(علیه السلام)» مشتمل بر سه فصل است. فصل اول با عنوان «روابط متقابل همسران پیامبر(صلی الله علیه و آله) با امیر مؤمنان(علیه السلام) پیش از حکومت آن حضرت» خدیجه کبری(علیها السلام)، ام سلمه، صفیه، عایشه و ماریه قبطیه را به رشته تحریر درآورده است. فصل دوم با عنوان «نقش آفرینی همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در حکومت امام علی بن ابی طالب(علیه السلام)» ضمن یادآوری نکاتی کوتاه، نقش آفرینی همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) از جمله ام سلمه(واکنش در برابر تشکیل سپاه جمل، ارسال نامه و آخرین اتمام حجت به عایشه و امانتدار ودایع امامت)، عایشه(تأثیرپذیری از طلحه و زبیر، شعارهای متفاوت عایشه و ام سلمه، عصبانیت از انتقاد و اعتراض دیگران ناراحتی و گریه در شهادت محمد بن ابی بکر)، حفصه(همنوایی در ایجاد غائله جمل و اظهار خوشحالی حفصه از نامه عایشه)، میمونه (تأکید بر پیروی از امیر مومنان(علیه السلام) و ام حبیبه(خرسندی در شهادت محمد بن ابی بکر) را شرح میدهد. سومین فصل با عنوان «مواضع همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) پس از شهادت امیر مؤمنان(علیه السلام) ام سلمه(ارشاد و آگاهسازی مخالفان امام علی(علیه السلام) و نامه اعتراض آمیز به معاویه) و عایشه(تبعیض عاملان بنی امیه، کمکهای مالی معاویه به عایشه و اعتراف به حقانیت و فضایل اهل بیت(علیه السلام) را به نگارش درآورده است.
سومین و آخرین بخش از این کتاب با عنوان «نتیجهگیری» روابط همسران رسول خدا(صلی الله علیه و آله) با حضرت علی(علیه السلام) پیش از هجرت به مدینه، مواضع همسران پیامبر(صلی الله علیه و آله) در انتخاب حضرت علی(علیه السلام) به خلافت و مواضع همسران پیامبر(صلی الله علیه و آله) پس از شهادت امیر مؤمنان(علیه السلام) را تبیین کرده است.
علاقمندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.