داور بخش پوستر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر:
بزرگان حوزه گرافیک از بیمهری ها رنجیدهاند/ تعدد آثار استانی یعنی تلاش و علاقه مضاعف طراحان جوان
یکی از داوران بخش پوستر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، ضمن تقدیر از تنوع آثار ارسالی از استانها، این اتفاق را گامی مثبت در جهت تقویت هنر گرافیک در سراسر کشور دانست و بر اهمیت حمایت و هدایت این استعدادهای نوظهور تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از روز گذشته چهارشنبه، سوم بهمنماه کار خود را با چند اجرا در تهران آغاز کرده است.
افتتاحیه این رویداد نیز روز سهشنبه دوم دیماه، طی مراسمی در هتل نور حیات مقابل ساختمان اصلی حوزه هنری تهران برگزار شد که علاوه بر اهالی رسانه و نامزدها و برگزیدگان بخش نمایشنامهنویسی و عکس، جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان عرصه تئاتر در آن حضور داشتند.
باید گفت در این دوره از جشنواره نیز برنامه اجراها محدود به تئاترهای صحنهای و خیابانی نیست و طراحی پوستر نیز همواره یکی از بخشهای ثابت ادوار گذشته جشنوارههای تئاتر فجر بوده است.
جواد آتشباری داور بخش پوستر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در گفتگو با خبرنگار ایلنا، از معیارهای داوری و انتخاب آثار در این دوره از جشنواره گفت.
او که عضو انجمن طراحان گرافیک ایران و انجمن طراحان پوستر تئاتر ایران است، طی سالهای فعالیتش در زمینه گرافیک، تئاتر، سینما، عکاسی، کاریکاتور و تصویرسازی مشغول به فعالیت بوده است.
آتشباری در ابتدای سخنانش با اشاره به آثار منتخب در جشنواره چهل و سوم گفت: متاسفانه هنرمندانی که سالها در حوزه گرافیک مشغول فعالیتند در این دوره حضورشان کمرنگ بود. بعضی از آثاری که به دستمان رسید هم از لحاظ کیفی در آن سطحی که انتظارش را میکشیدیم نبودند.
بیمهریها منجر به کم فعالیتی بزرگان حوزه گرافیک شده!
او ادامه داد: امیدوارم بعد از وقفه چندساله و نادیده گرفته شدنها در این حوزه، جشنواره چهل و سوم فرصتی برای رخداد اتفاقات مثبت باشد و هنرمندانی که از این رشته فاصله گرفتهاند یا انگیزه کار را از دست دادهاند، دوباره به این عرصه بازگردند. متاسفانه بعضی از بیمهریها و نادیده گرفته شدنها منجر به کم فعالیتی بزرگان این حوزه شده است.
علاقه هنرمندان استانی شایسته تقدیر است
این هنرمند با اشاره به آثار هنرمندان استانی در این دوره از جشنواره عنوان کرد: یکی از اتفاقات خوب در داوری این بود که پوسترهای ارسالی از طراحان استانها تعدادشان زیاد بود که واقعا جای خوشحالی دارد و تلاش و علاقه آنها شایسته تقدیر است.
او افزود: در برخی از آثار به نظر میرسید مشابه کارهای هنرمندان بزرگتر باشد، اما نه به صورت کپی. البته این موضوع طبیعی است، چرا که هنرمندان این حوزه نیاز به راهنما و انگیزه برای ادامه مسیر دارند. امیدوارم این اتفاق به زودی برایشان بیفتد، چرا که انگیزه، اصلیترین عامل برای پیشرفت است.
طراحان گرافیک ومشکلات جدی معیشتی
آتشباری در ادامه به مشکلات معیشتی طراحان گرافیک اشاره کرد و گفت: بحث معیشتی طراحان گرافیک اهمیت زیادی دارد. برخی از این افراد تمام زندگیشان را از این راه میگذرانند. اگر به این هنرمندان بیتوجهی شود یا هزینههایشان به درستی پرداخت نشود، با چالشهای جدی در زندگی مواجه خواهند شد. همیشه گفته میشود که اهالی تئاتر باید با عشق کار کنند و چشمداشت مالی نداشته باشند، بسیاری از هنرمندان این حوزه از دستمزدهایشان میگذرند و با حداقلها به کار خود ادامه میدهند.
معیارهای انتخاب آثار جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
او درباره معیارهای انتخاب پوسترها توضیح داد: برای انتخاب پوسترها، بیشتر به رعایت چهارچوبهای طراحی در اندازه و محتوای خود پوستر تئاتر توجه داشتیم. چند سالی است که با دیگر دوستان در انجمن طراحان پوستر تئاتر فعالیت میکنم و دغدغهمان تعریف یک پوستر خوب است؛ از طراحی کلی، تصویرسازی، قاببندی و استفاده از عکس گرفته تا انتخاب فونت مناسب و ترکیببندی درست. با بررسی آثاری که به دستم رسید، سعی کردم خودم را نیز به چالش بکشم و چیزهای بیشتری یاد بگیرم.
آتشبازی تأکید کرد: توجه به آموزش درست بسیار مهم است. باید ببینیم چرا پوستر تئاتر در این سالها کمتر مورد توجه قرار گرفته و کمبودها را شناسایی و رفع کنیم.
وی در پایان گفت: امیدوارم همه ما در هر حوزه فرهنگی و هنری که فعالیت داریم، دلسوزانه عمل کنیم. باید بدون چشمداشت، برای حفظ و بقای فرهنگ و هنر کشورمان تلاش کنیم، چرا که بقای این هنر و فرهنگ، بقای ارزشهای ما و این سرزمین است.